Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Eurovision 2023: Ο Πούτιν βομβάρδισε την πόλη των Ουκρανών καλλιτεχνών την ώρα που τραγουδούσαν

Eurovision 2023: Ο Πούτιν βομβάρδισε την πόλη των Ουκρανών καλλιτεχνών την ώρα που τραγουδούσαν

Οι αναφορές για τον βομβαρδισμό της πόλης Τερνόπιλ ήρθαν στη δημοσιότητα λίγο πριν να τραγουδήσει το ουκρανικό συγκρότημα Tvorchi.

Την πόλη στην Ουκρανία από όπου προέρχονται οι καλλιτέχνες του συγκροτήματος Tvorchi, οι οποίοι συμμετείχαν στην Eurovision 2023, φαίνεται να βομβάρδισε ο στρατός του Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το Politico και άλλα διεθνή Μέσα.

Στο ρεπορτάζ του με τίτλο: «Καθώς η Σουηδία κερδίζει τη Eurovision, η Ρωσία βομβαρδίζει τη γενέτειρα της ουκρανικής συμμετοχής», το γνωστό Μέσο αναφέρεται στις αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας λίγο πριν να βγουν στη σκηνή οι Ουκρανοί καλλιτέχνες. Σύμφωνα με αυτές, το Τερνόπιλ δέχτηκε επίθεση λίγα λεπτά πριν τραγουδήσουν τα μέλη του Tvorchi.

Το Τερνόπιλ βρίσκεται στη δυτική Ουκρανία, περίπου τρεις ώρες με το αυτοκίνητο από τα πολωνικά σύνορα.

Στο ρεπορτάζ του Politico υπενθυμίζεται ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έριξε τη σκιά του στον φετινό διαγωνισμό πριν αυτός ξεκινήσει αφού δεν έγινε δεκτό το αίτημα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να απευθυνθεί στο κοινό του διαγωνισμού τραγουδιού.

Οι αναφορές για την επίθεση

Για την επίθεση στο Τερνόπιλ καταγγελία έκανε και το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Το μήνυμα του συγκροτήματος

«Τερνόπιλ είναι το όνομα της γενέτειράς μας, η οποία βομβαρδίστηκε από τη Ρωσία, ενώ εμείς τραγουδούσαμε στη σκηνή της Eurovision για τις ατσάλινες καρδιές μας, το ακατάβλητο και τη θέλησή μας», ανέφεραν οι Tvorchi, ένα ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής που αποτελείται από τους Αντρίι Χουτσούλιακ και Τζέφρι Κένι, σε ανάρτησή τους στο Instagram μετά την εμφάνισή τους.

«Αυτό είναι ένα μήνυμα για όλες τις πόλεις της Ουκρανίας που βομβαρδίζονται καθημερινά. Χάρκοβο, Ντνίπρο, Χμελνίτσκι, Κίεβο, Ζαπορίζια, Ουμάν, Σούμι, Πολτάβα, Βινίτσια, Οδησσός, Μικολάιβ, Τσερνίχιβ, Χερσώνα και όλες τις άλλες. Ευρώπη, ενωθείτε ενάντια στο κακό για χάρη της ειρήνης!»

Οι Tvorchi ερμήνευσαν το «Heart of Steel» σε μια σκηνή που φωτιζόταν με μια ουκρανική τρίαινα, στα εθνικά χρώματα του κίτρινου και του μπλε. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι μια αναφορά στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη που είχε πολιορκηθεί από τις ρωσικές δυνάμεις για εβδομάδες το 2022.

Οι διοργανωτές του ετήσιου διαγωνισμού τραγουδιού επιμένουν ότι η Eurovision «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί ή/και να εργαλειοποιηθεί». Ωστόσο, στην πράξη οι κανόνες παρακάμπτονται, επισημαίνει το Politico.

Οι Tvorchi κατέλαβαν την έκτη θέση στον φετινό διαγωνισμό, αν και κυνηγούσαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της Ουκρανίας στη Eurovision, μετά την επικράτηση της Kalush Orchestra πέρυσι.

Αν δεν υπήρχε ο πόλεμος, ο φετινός διαγωνισμός θα είχε φιλοξενηθεί στην Ουκρανία, ενώ σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού υπήρχαν αναφορές για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα λόγω των μαχών.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024