Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eurovision: «Απασφάλισε» ο Ανδρέας Μικρούτσικος : «32 χρόνια δεν με φώναξαν ποτέ…»

Eurovision: «Απασφάλισε» ο Ανδρέας Μικρούτσικος : «32 χρόνια δεν με φώναξαν ποτέ…»

Ξέσπασε ο Ανδρέας Μικρούτσικος για το 4αρι που έδωσε η ελληνική επιτροπή στην Κύπρο στην Eurovision 2023, αλλά και για το γεγονός ότι εδώ και 32 χρόνια δεν κλήθηκε ως συνθέτης και στιχουργός ενός τραγουδιού που πήγε στη Eurovision. Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι», ο Ανδρέας Μικρούτσικος αναφέρθηκε στην ΕΡΤ για την επιλογή του Victor Vernicos. […]

Ξέσπασε ο Ανδρέας Μικρούτσικος για το 4αρι που έδωσε η ελληνική επιτροπή στην Κύπρο στην Eurovision 2023, αλλά και για το γεγονός ότι εδώ και 32 χρόνια δεν κλήθηκε ως συνθέτης και στιχουργός ενός τραγουδιού που πήγε στη Eurovision.

Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι», ο Ανδρέας Μικρούτσικος αναφέρθηκε στην ΕΡΤ για την επιλογή του Victor Vernicos.

«Η Κύπρος θα έπρεπε να είναι στην πρώτη πεντάδα. Ο Andrew είναι φωνάρα, με ένα κομμάτι πιασάρικο και απλά ντυμένος, όχι καρναβάλι. Μπράβο στον κόσμο που έδωσε 12άρι. Έχουμε συνηθίσει να δίνουμε εμείς 12άρι στην Κύπρο και η Κύπρος 12άρι σε εμάς. Δεν το κάνουμε μόνο εμείς. Το κάνουν οι Σκανδιναβοί μεταξύ τους, το κάνουν οι Δαλματικές ακτές κλπ.

Εγώ διαφωνώ με αυτό, αλλά υπάρχει. Σε ένα πολύ καλό τραγούδι της Κύπρου, το καταδικάζουμε με 4; Εγώ όταν πήγα με την Άνοιξη, ήταν στίχοι, μουσική και ερμηνεία μοναδικά, μας το έλεγαν οι ξένοι και βγαίνει τότε η Κύπρος και δίνει 10, όταν έχει δώσει σε κουτσά άλογα, σε ανύπαρκτα κομμάτια 12», είπε αρχικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος είπε στη συνέχεια: «Σήμερα, σε μια Κύπρο, η οποία βγήκε με αέρα, κόντρα στα λάθη τα δικά μας, σαν να θέλει να συνεχίσει τη λαθολογία η ΕΡΤ. Είδα την εκπομπή να ξεκινάει, πριν μπει η εικόνα, “Victor, το μουσικό σου ταξίδι μόλις αρχίζει” αντί να πει “Victor, το μουσικό σου ταξίδι φροντίσαμε μόλις να τελειώσει”, γιατί είναι ευθύνη της ΕΡΤ».

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος ανέφερε επίσης: «Το 4άρι στην Κύπρο είναι άδικο και ιδιαίτερα όταν δίνουν 12άρι στο Βέλγιο. Ήμαρτον! Επειδή στην ΕΡΤ η σκιά του Victor βαραίνει, το έχετε καταστρέψει το παιδί. Είναι ακραιφνώς δικιά σας επιλογή! Η ελληνική επιτροπή βγάζει τον Victor να μας εκπροσωπήσει και δίνει 4 στην Κύπρο. Δεν ξέρω αν είναι οι ίδιοι ή όχι. Αν όχι, είναι χειρότερο, γιατί είναι πολλοί, άρα είναι μεταδοτικό, άρα είναι πανδημία στην ΕΡΤ. Βγάζει τον Victor και δίνει 4 σε μια τραγουδάρα της Κύπρου. Αν είναι δυνατόν! Η ΕΡΤ, που την πληρώνουμε κιόλας».

«Υπερίσχυσαν οι επιτροπές και βγήκε η Σουηδία»


Αναφερόμενος στη νικήτρια της βραδιάς, ο Ανδρέας Μικρούτσικο είπε πως ο τρόπος κίνησής της είναι μινιμαλιστικός.

«Από τα τρία κομμάτια είχα πει πως τρίτο θα είναι το Ισραήλ, δεύτερο ή η Σουηδία ή Φιλανδία. Υπερίσχυσαν οι επιτροπές και βγήκε η Σουηδία. Εγώ έβλεπα στη δεκάδα την Κύπρο και τη Τσεχία. Αλλά αφού η Ελλάδα έδωσε 4 λογικό είναι».

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος για τη Γαλλία

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος σχολίασε την αντίδραση της Γαλλίδας τραγουδίστριας που προχώρησε σε απρεπή χειρονομία κατά τη διάρκεια των αποτελεσμάτων.

«Ήταν μία καθωσπρέπει ξινή Γαλλίδα»

«Σκόπιμο είναι να μην πηγαίνουν ερασιτέχνες»

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος αναφέρθηκε σε όλους τους διαγωνιζόμενους, λέγοντας πως θα έπρεπε στον διαγωνισμό να μην πηγαίνουν άπειροι τραγουδιστές.

«Το ξέρουν πως τους βλέπει όλη η υφήλιος. Γι’ αυτό είναι σκόπιμο να μην πηγαίνουν ερασιτέχνες και ή άνθρωποι που δεν έχουν την εμπειρία. Όσο πιο έμπειρος είσαι τόσο λιγότερο άγχος θα έχεις. Φαντάσου να είσαι ένα παιδάκι με άγνοια κινδύνου, και βλέπεις όλο αυτό αγχώνεσαι»

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024