Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το σπίτι των ονείρων σου ξεκινά από το υπνοδωμάτιο

Το σπίτι των ονείρων σου ξεκινά από το υπνοδωμάτιο

Η καρδιά της καθημερινότητάς σου χτυπά στην κρεβατοκάμαρα. Αξίζει, λοιπόν, να φροντίσεις για τη σωστή διαμόρφωσή της.

Καμιά αίσθηση δεν συγκρίνεται με το πρώτο σου ξύπνημα στο νέο σου σπίτι. Οι διαδικασίες της διαμόρφωσης του χώρου σου έχουν επιτέλους ολοκληρωθεί, η μετακόμιση έχει τελειώσει κι εσύ είσαι έτοιμος να απολαύσεις τη νέα σου ζωή – τουλάχιστον αν έχεις προνοήσει ώστε αυτό το πρώτο ξύπνημα να έρθει έπειτα από μια νύχτα υπέροχου, ανακουφιστικού ύπνου.

Το μυστικό για μια ξεκούραστη αρχή

Όπως και αν μοιάζει η καθημερινότητά σου, το πιθανότερο είναι ότι οι περισσότερες ώρες που περνάς στο σπίτι σε βρίσκουν στην κρεβατοκάμαρα. Εκεί είναι που χαλαρώνεις, που περνάς προσωπικές στιγμές με το άλλο σου μισό και που μοιράζεσαι το πρωινό χουζούρεμα με την οικογένειά σου. Το κυριότερο: εκεί είναι που ξεκουράζεσαι από το διαρκές τρέξιμο της καθημερινότητας.

Ο ποιοτικός ύπνος αποτελεί προϋπόθεση για μια υγιή, απολαυστική και γεμάτη ζωή. Για τους ενήλικες, αυτό μεταφράζεται σε 7-9 ώρες στην αγκαλιά του Μορφέα, που επιτρέπουν στο σώμα και το πνεύμα να ξεκουραστεί, στους σωματικούς ιστούς να αναπτυχθούν και να επισκευαστούν, στο ανοσοποιητικό σύστημα να ενισχυθεί και στον εγκέφαλο να «τακτοποιήσει» τα αμέτρητα ερεθίσματα που έλαβε μέσα στη μέρα.

Η βάση του τέλειου ύπνου

Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, καθώς σχεδιάζεις τη νέα σου ζωή, η δημιουργία ενός ιδανικού περιβάλλοντος ξεκούρασης θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητά σου – ξεκινώντας από το θεμέλιο, δηλαδή από ένα πραγματικά ποιοτικό στρώμα ύπνου. Στην Ελλάδα, πρωτοπόρος στον τομέα παραμένει η Media Strom που εδώ και 55 χρόνια είναι η μοναδική εταιρεία της χώρας που ερευνά τον ύπνο σε συνεργασία με πανεπιστημιακές κλινικές και κέντρα ύπνου. Από το 1967, η εταιρεία εξελίσσει και τελειοποιεί την τέχνη του ποιοτικού στρώματος με την αξιοπιστία της Αθηναϊκής Στρωματοποιίας, ενώ διαθέτει το μοναδικό στην Ελλάδα Πιστοποιημένο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης, που εγγυάται την ποιοτική αρτιότητα της κατασκευής.

Παρακολουθώντας τις νέες επιστημονικές μελέτες στον τομέα του ύπνου, η Media Strom καινοτόμησε το 2004 αφήνοντας στο παρελθόν τα ξεπερασμένα σκληρά στρώματα, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι – πλην πολύ συγκεκριμένων περιπτώσεων – βλάπτουν τη σπονδυλική στήλη, τοποθετώντας το σώμα σε αφύσικη στάση την ώρα που κοιμόμαστε. Έτσι, έδωσε έμφαση στα στρώματα που αγκαλιάζουν τη φυσική καμπυλότητα του ανθρώπινου σώματος, υποστηρίζοντάς το και προσφέροντάς του την ιδανική ξεκούραση, αλλά και στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων συστημάτων ύπνου που προσαρμόζονται στις εξατομικευμένες ανάγκες καθενός από τους 1 εκατ. ανθρώπους που έχουν εμπιστευτεί τα προϊόντα της για την ξεκούρασή τους.

Όλα τα στρώματα Media Strom κατασκευάζονται υπό τις αυστηρότερες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας παγκοσμίως, χωρίς επιβλαβή χημικά και τοξικές ουσίες, ενώ έχουν υποστεί durability tests προσομοίωσης 10ετούς χρήσης που διασφαλίζουν ότι θα μας προσφέρουν ποιότητα ύπνου ανάλογη της πρώτης νύχτας σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Έμφαση στο… styling

Στην περίπτωση του κρεβατιού μας, τα αξεσουάρ έχουν επίσης τεράστια σημασία. Από το κάλυμμα που θα παρατείνει την αντοχή του στρώματός μας στον χρόνο, προστατεύοντάς το από τους μικροοργανισμούς και τα ακάρεα και εξασφαλίζοντας μέγιστη άνεση και υγιεινή, μέχρι το ανώστρωμα που αγκαλιάζει το σώμα στη διάρκεια του ύπνου και τη βάση που βελτιώνει περαιτέρω την υποστήριξη που μας παρέχει το στρώμα μας, κάθε λεπτομέρεια μετράει και μάλιστα πολύ.

Στη διάρκεια του χειμώνα, μεγάλο ρόλο στην ποιότητα του ύπνου μας διαδραματίζει η επιλογή του κατάλληλου παπλώματος, που θα πρέπει να αποτελείται από ποιοτικά υλικά, ώστε να μας ζεσταίνει χωρίς να δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ σε κάθε εποχή του χρόνου, αν υπάρχει κάτι κάτι επηρεάζει τον τρόπο που κοιμόμαστε όσο και το στρώμα μας, αυτό είναι το μαξιλάρι. Αυτό θα πρέπει να προσαρμόζεται στη στάση του ύπνου μας, κρατώντας τον αυχένα μας σε ευθεία με τη σπονδυλική μας στήλη για να αποτρέψει σημαντικά μυοσκελετικά προβλήματα, να εξασφαλίσει ανακουφιστικό ύπνο, αλλά και να δώσει τέλος στο ροχαλητό (πολύ βοηθητικά σε αυτό τον τομέα είναι τα μαξιλάρια από memory foam). Στην τεράστια συλλογή μαξιλαριών της Media Strom (High Tech, Aloe Memory, Latex, Πούπουλο και Micro Fiber) είναι δεδομένο ότι θα βρεις ακριβώς αυτό που ψάχνεις, έχοντας να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά υλικά, σχήματα και μεγέθη, τα οφέλη των οποίων έχουν αποδειχθεί μέσα από κλινικές μελέτες.

Όπως επιπλώσεις θα κοιμηθείς

Όλα τα παραπάνω δεν αναιρούν την επίδραση των επίπλων της κρεβατοκάμαρας στην ξεκούραση, αλλά και τη διάθεσή σου. Το κρεβάτι, τα κομοδίνα και οι ντουλάπες είναι έπιπλα που θα σε συνοδεύουν για μια ζωή – ή έστω για αρκετές δεκαετίες – επομένως είναι πολύ σημαντικό τόσο η εικόνα τους, όσο και τα επίπεδα άνεσης που προσφέρουν να σε ικανοποιούν πραγματικά. Φυσικά, τη μεγαλύτερη προσοχή θα πρέπει να τη δώσεις στο ίδιο το κρεβάτι, το οποίο είναι σημαντικό να έχει ίδια διάσταση με το στρώμα, εξασφαλίζοντας και τη μέγιστη απόδοσή του, ενώ μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργικότητα του υπνοδωματίου σου, προσθέτοντας για παράδειγμα επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους.

Και εδώ η Media Strom πρωτοπορεί, καθώς είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα και μια από τις ελάχιστες στην Ευρώπη, που έχει αναπτύξει online σχεδιαστικό πρόγραμμα που σου επιτρέπει να δημιουργήσεις το κρεβάτι των ονείρων σου, προσαρμόζοντας κάθε λεπτομέρεια στις ανάγκες και τις επιθυμίες σου. Από το μέγεθος και το είδος της βάσης-υποστρώματος, μέχρι το κεφαλάρι και τα ποδαράκια, μπορείς να επιλέξεις όλα τα χαρακτηριστικά του κρεβατιού σου, για να χτίσεις μαζί του μια πραγματική σχέση ζωής. Κι αν έπειτα από κάποια χρόνια το βαρεθείς; Μπορείς απλώς να αλλάξεις τα αφαιρούμενα καλύμματα, μεταμορφώνοντας το δωμάτιό σου εύκολα και οικονομικά.

.

Ονειρεμένη διακόσμηση

Είπαμε: αν θέλεις να κοιμηθείς όσο το δυνατόν καλύτερα, καμιά λεπτομέρεια δεν είναι ασήμαντη. Και αυτό περιλαμβάνει και τη διακόσμηση του υπνοδωματίου σου, που θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από πρακτικότητα και να σε εμπνέει να χαλαρώσεις.

Σύμφωνα με έρευνες, χρώματα όπως το μπλε, το πράσινο και το κίτρινο σε βοηθούν να μπεις στο mood για όμορφα όνειρα, ενώ αντιθέτως οι έντονες αποχρώσεις μπορούν να σε κρατήσουν ξύπνιο για περισσότερη ώρα από ό,τι θα ήθελες. Ακόμη και το κομοδίνο σου είναι προτιμότερο να είναι σε γήινους τόνους, δίνοντας μια νότα κομψότητας χωρίς να τραβά την προσοχή – αλλά και να αποτελείται από ποιοτικά υλικά που θα αντέξουν στον χρόνο.

Άλλα στοιχεία που μπορούν να σε ξεκουράσουν ή να σε κρατήσουν άυπνο όλη τη νύχτα; Ο φωτισμός, ο προσανατολισμός του κρεβατιού, ο θόρυβος, η θερμοκρασία… ακόμη και τα αρώματα του χώρου. Όπως καταλαβαίνεις, θα ήταν αδύνατον να τα χωρέσουμε όλα σε ένα κείμενο, όμως θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι, συγκεντρωμένες και τακτοποιημένες, στην ειδική ενότητα της Media Strom, του δικού σου Perfect Sleep Coach.

Ξεκούραστα βράδια, χαρούμενα πρωινά

Όπως καταλαβαίνεις, καθώς σχεδιάζεις το νέο σου σπίτι, η ιδανική διαμόρφωση της κρεβατοκάμαράς σου θα πρέπει να μπει στις πρώτες προτεραιότητες. Κάθε σου επιλογή, από το στρώμα, το ανώστρωμα και το κάλυμμα, μέχρι το κρεβάτι, το κομοδίνο και το χρώμα των τοίχων μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σου – επομένως και της καθημερινότητάς σου. Και με τις σωστές κινήσεις θα εξασφαλίσεις ότι η νέα σου αρχή θα συνοδευτεί και από μια πραγματικά ανανεωμένη διάθεση κάθε πρωί, ήδη από τη στιγμή που θα ξυπνάς.

.

Σχεδίασε το υπνοδωμάτιο των ονείρων σου.

Sports in

LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης για τα ημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024