Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπαραγμός στην κηδεία του βρέφους στην Άρτα - Γλυκά και μπομπονιέρες έξω από την εκκλησία

Σπαραγμός στην κηδεία του βρέφους στην Άρτα – Γλυκά και μπομπονιέρες έξω από την εκκλησία

 Θρήνος στην κηδεία του βρέφους, όπου οι γονείς του έφτασαν αγκαλιασμένοι

Ραγίζουν καρδιές στην Άρτα, όπου τελέστηκε η κηδεία του 5,5 μηνών βρέφους που πέθανε αφού ο πατέρας του το ξέχασε στο αυτοκίνητο για ώρες. Οι γονείς του μωρού έφτασαν αγκαλιασμένοι στην εκκλησία, ενώ τραγικές σκηνές εκτυλίχθηκαν όταν έφτασε το μικρό λευκό φέρετρο. Μόλις ο πατέρας το αντίκρισε κατέρρευσε με τους συγγενείς του να σπεύδουν να τον συνεφέρουν.

Έξω από την εκκλησία υπήρχαν στεφάνια και βαριά ατμόσφαιρα. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του μωρού, που ενώ ετοιμάζονταν για την βάπτισή του, κλήθηκαν να πουν το στερνό αντίο στο μικρό τους κοριτσάκι, που μετά από ειδική τελετή, έλαβε το όνομα Λυδία.

Η τελετή στην εκκλησία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:30, ενώ ακολούθησε η ταφή του μωρού στο κοιμητήριο. Ο πατέρας βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, ενώ η μητέρα στέκεται στο πλευρό του.

Mετά και το τέλος της κηδείας, ο πατέρας αποχώρησε από την εκκλησία σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Άτομα από το πλήθος προσπάθησαν να τον συνεφέρουν δίνοντας του νερό και κάνοντας του αέρα, προτού τον τοποθετήσουν υποβασταζόμενο μέσα στο αυτοκίνητο ώστε να φύγει.

Μπομπονιέρες και γλυκά έξω από την εκκλησία – Γροθιά στο στομάχι η φωτογραφία του μωρού

Το μικρό βρέφος, μόλις 5,5 μηνών, ήταν αβάπτιστο και γι’αυτό λίγο πριν την κηδεία πήρε το όνομα Λυδία σε ειδική τελετή. Αυτός ήταν και ο λόγος που έξω από τον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Άρτα,  υπήρχαν μπομπονιέρες και κουτιά με γλυκά.

Γροθιά στο στομάχι, αποτελεί η φωτογραφία της μικρούλας ανάμεσα στις ροζ μπομπονιέρες. Μπροστά από την φωτογραφία υπήρχε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο.

«Ελπίζω να αντέξουν»

Οι γονείς του μωρού, αν και περνούν δύσκολες ώρες, παραμένουν ενωμένοι στην τραγωδία.

«Σήμερα είναι μία πολύ τραγική μέρα για όλους, ειδικά για τους γονείς. Πριν ακόμα καλωσορίσουμε έναν ανθρωπάκο στη ζωή μας, τον αποχαιρετάμε. Τι να πω για τους γονείς, είναι σε σοκ και οι δυο. Δεν ξέρω αν θα το αντέξουν όλο αυτό, θα δουν το παιδί τους μετά από τόσες μέρες και μετά από όλα όσα έγιναν. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Από το πρωί που ξυπνήσαμε δεν ξέρουμε πώς να συμπεριφερθούμε, υπάρχει μία μεγάλη αμηχανία. Παρακαλάμε να αντέξουν τα παιδιά το διαδικαστικό αυτό σήμερα, για να μπορέσουμε να βρεθούμε πάλι όπως ήμασταν πριν», ανέφερε η γυναίκα που έμελλε να βαπτίσει το μωρό τους, Ελένη Κοσσυβάκη, στο «Χαμογέλα και Πάλι!» εκφράζοντας την απέραντη θλίψη της αλλά και τη στήριξή της απέναντι στο ζευγάρι.

«Μέχρι στιγμής, επειδή τα πράγματα ήταν όλα ρευστά και υπήρχε και η χθεσινή απολογία του μπαμπά, δεν μπορέσαμε να βρούμε κανέναν να πάρουμε κάποιες συμβουλές. Όμως το οικογενειακό περιβάλλον και των δύο παιδιών έχουν λάβει οδηγίες, εμείς από τη Δευτέρα θα φροντίσουμε να πάρουμε κατευθύνσεις για να μπορέσουμε να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε αυτούς τους 2 ανθρώπους», συνέχισε η κ. Ελένη.

Για το κλίμα που επικρατεί στις 2 οικογένειες, υπογράμμισε πως « τα πράγματα είναι αρκετά ήρεμα, αρκεί να σας πω ότι χθες στο δικαστήριο ήταν και τα αδέρφια της μαμάς. Ο πόνος νομίζω δεν θα τους επιτρέψει να έρθουν σε αντιπαράθεση. Αυτό το θέμα διογκώθηκε χωρίς να είναι έτσι τα πράγματα. Πάνω στον πανικό κανείς δεν ήξερε πώς να αντιδράσει, είπαν κάποιες απειλές χωρίς να τις εννοεί. Δεν ήξερε κανείς τι να υποθέσει, δεν μπορούσαν να το δεχθούν ως γεγονός. Ξέρω ότι έχουν πολύ καλές σχέσεις»

«Ο λόγος που βγαίνω και το λέω είναι γιατί στη ζωή μου δεν έχω ξαναδεί έναν τόσο καλό μπαμπά, που να έχει τόση αφοσίωση και αγάπη στο παιδί του. Είναι ένα αδαμάντινο, αγνό παιδί, ευαίσθητο. Χάρηκε τόσο πολύ που έγινε μπαμπάς. Το περιποιείτο συνέχεια είχε τα άγχη και τις αγωνίες ενός γονέα», επεσήμανε η νονά του άτυχου παιδιού. Μιλάμε μόνο τηλεφωνικά μαζί τους, από τώρα και στο εξής θα το επιχειρήσαμε. Ο μπαμπάς του μωρού μας λέει «γιατί εγώ αυτό;», και κλαίει», είπε.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024