Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θάνατος βρέφους στην Άρτα: «Έφτασα και το παιδί μου ήταν νεκρό» - Η απολογία του 37χρονου  τραγικού πατέρα

Θάνατος βρέφους στην Άρτα: «Έφτασα και το παιδί μου ήταν νεκρό» – Η απολογία του 37χρονου τραγικού πατέρα

Ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί σε ένα αγαπημένο ζευγάρι και σε δύο στοργικούς γονείς έγινε πραγματικότητα στην μικρή κοινωνία της Άρτας

Ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει τα όσα βιώνει τα τελευταία 24ωρα, το νεαρό ζευγάρι από την Άρτα, που έχασε με τραγικό τρόπο το 5,5 μηνών μωρό του.

Ο 37χρονος πατέρας πηγαίνοντάς το ένα πρωί στον βρεφονηπιακό σταθμό, ξεχάστηκε και πήρε το δρόμο της δουλειάς του με αποτέλεσμα το βρέφος να μείνει κλειδωμένο στο αυτοκίνητο για σχεδόν 8 ώρες.

Σήμερα ο 37χρονος βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί, καθώς εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου.

«Το παιδί είχε αποκοιμηθεί στο καρεκλάκι. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Κλείδωσα το αυτοκίνητο και έφυγα με το υπηρεσιακό για Λευκάδα.

»Όταν με κάλεσε η γυναίκα μου στο τηλέφωνο στις 14:40 ρωτώντας με πού είναι το παιδί μας της απάντησα στον βρεφονηπιακό σταθμό. Εκείνη μου είπε ότι βρίσκεται εκεί και την ενημερώνουν ότι το παιδί δεν ήρθε. Τότε συνειδητοποίησα ότι δεν το είχα πάει. Μπήκα ανάποδα στο δρόμο και έφτασα στο αυτοκίνητο μου. Το παιδί μου ήταν νεκρό» αυτά είναι όσα ανέφερε στην απολογία του ο τραγικός πατέρας, ο οποίος αδυνατεί ακόμη να πιστέψει πώς προέβη σε μία τέτοια αμέλεια.

Τι έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το βρέφος υπέστη αίσθημα ασφυξίας εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία, με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας, ταχυκαρδία και κυάνωση.

Η πρώτη συνάντηση του ζευγαριού

Το ζευγάρι από την πρώτη στιγμή της φρικτής είδησης κατέρρευσε ψυχολογικά και μεταφέρθηκαν και οι δύο στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθεί ψυχολογική βοήθεια. Λίγο αργότερα σύμφωνα με ρεπορτάζ και οι δύο φέρεται να ζήτησαν να συναντηθούν.

Έτσι χθες, Πέμπτη έμειναν μαζί για περίπου ένα τέταρτο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλοι όσοι ήταν μπροστά δάκρυσαν.

Το ζευγάρι είναι πολύ αγαπημένο και η πρώτη κίνηση που έκαναν είναι να αγκαλιαστούν, χωρίς να υπάρξει ξέσπασμα θυμού.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους – «Θα ήθελα να είχα πεθάνει»

Μετά την απολογία του σήμερα, Παρασκευή, ο 37χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να μην εξέλθει από την χώρα.

Ο συνήγορος του, Δημήτρης Λαμπράκης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του είναι να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση.

«Νιώθω άχρηστος, θα ήθελα να είχα πεθάνει» φέρεται να είπε στον δικηγόρο του.

«Ο άνθρωπος έχασε την επίγνωση της υπάρξεως του παιδιού του επειδή ήταν ιδιαίτερα κουρασμένος από τους πόνους του μωρού, γιατί έβγαζε τα δόντια του, είχε και κάποιους κολικούς. Η δε γυναίκα του είχε ένα μικρό ατύχημα πριν από λίγες ημέρες και φοβότανε να πηγαίνει το παιδί στον παιδικό του. Το πήγε ο ίδιος.

»Σταμάτησε να πάρει έναν καφέ το πρωί, με το παιδάκι πίσω, το οποίο ήταν δεμένο στο κάθισμα ασφαλείας. Εκείνη τη στιγμή σταμάτησε το μυαλό του, σταμάτησε η μνήμη του να λειτουργεί. Πήρε τον καφέ του, πλήρωσε τον καφέ της συζύγου του να περάσει μετά να τον πάρει και αντί να κάνει αριστερά να πάει στον βρεφικό σταθμό, πήγε δεξιά και πήγε στη δουλειά του» ανέφερε ο κ. Λαμπράκης.

«Η σκέψη και η καρδιά του ήταν δοσμένη στο μωρό»

Σήμερα για πρώτη φορά μίλησε και η γυναίκα που έμελλε να βαφτίσει το 5,5 μηνών μωρό του ζευγαριού. Η κα Ελένη που είναι συνάδερφος των δύο γονιών εμφανώς συγκινημένη εξέφρασε την αμέριστη στήριξή της προς το ζευγάρι.

«Είμαστε σε σοκ, πρόκειται για έναν άνθρωπο που ζούσαμε καθημερινά, για εμένα είναι ένας πολύ αγαπητός συνάδερφος, υποδειγματικός πατέρας… όλοι αναρωτιόμαστε ‘γιατί σε αυτόν;’» είπε.

Μιλώντας για τους γονείς του αδικοχαμένου βρέφους ανέφερε πως οι δυο τους γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν στη δουλειά.

«Ερωτεύτηκαν, ήρθε ο γάμος, ύστερα το παιδί και όλοι αναμέναμε τη συνέχεια, τη βάφτιση… ήμουν από αυτούς που ήθελαν πολύ να βαφτίσουν το παιδί, δυστυχώς όλα έμειναν στη σκέψη μας, στην καρδιά μας» δήλωσε συγκινημένη.

«Για εκείνον τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα»

Στην ερώτηση για το πώς εκτιμά ότι θα είναι το μέλλον του ζευγαριού είπε: «Σε ό,τι αφορά τον πατέρα, επειδή τον γνωρίζω πολύ καλύτερα από τη μητέρα, ξέρω πως για εκείνον τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Είναι πολύ υπεύθυνος και τυπικός και θεωρώ πως δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτήν την αμέλεια».

Και συνέχισε: «Ακόμη αναρωτιέται πώς και γιατί έγινε και δηλώνει σίγουρος πως είχε πάει το μωρό στον βρεφονηπιακό».

Η κα Ελένη αναφερόμενη στη μητέρα του μωρού είπε πως κι εκείνη φυσικά θα ξεπεράσει το τραγικό γεγονός με δυσκολία.

«Ως συνάδερφοι και φίλοι θα ανοίξουμε την αγκαλιά μας και για τους δύο… ο λόγος που και εγώ στέκομαι αυτή τη στιγμή μπροστά στην κάμερα είναι για να μην πέσει το ανάθεμα σε αυτόν τον άνθρωπο, δεν του αξίζει, δεν του ταιριάζει…» τόνισε.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις της υπογράμμισε για ακόμη μία φορά πως δεν θέλει κανείς να πιστέψει πως ο 37χρονος άντρας δεν ήταν καλός πατέρας.

«Η σκέψη και η καρδιά του ήταν δοσμένη σε αυτό το μωρό» κατέληξε.

Το Σάββατο η κηδεία

Αύριο, Σάββατο (13/5) γονείς, συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν το 5,5 μηνών βρέφος.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό,το μωρό ήταν αβάπτιστο, επομένως πριν από την κηδεία θα του δοθεί το όνομα Λυδία – Ελένη, όπως είθισται όταν ένα μωράκι φεύγει από τη ζωή χωρίς να έχει βαπτιστεί.

Το βρέφος θα κηδευτεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Άρτα και όχι στην Περδικορράχη, χωριό καταγωγής της μητέρας του, όπως είχε αρχικά ειπωθεί.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024