Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαββατοκύριακο: Συνήθειες που δείχνουν ότι δεν το αξιοποιείτε σωστά

Σαββατοκύριακο: Συνήθειες που δείχνουν ότι δεν το αξιοποιείτε σωστά

Φυσικά και χρειαζόμαστε ξεκούραση αλλά...

Άλλο ένα σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών και όλοι ανυπομονούμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τις δύο ημέρες, κάνοντας πράγματα που επιθυμούμε.

Πολλοί όμως, πέφτουμε στην παγίδα και επιλέγουμε δραστηριότητες που δεν μας ωφελούν μακροπρόθεσμα. Τι κάνουμε λάθος και σπαταλάμε τον χρόνο μας;

Κοιμόμαστε ως αργά

Φυσικά και χρειαζόμαστε ξεκούραση, αλλά ο ύπνος έως το μεσημέρι (ή και αργότερα) μπορεί να αποδιοργανώσει το εσωτερικό ρολόι του σώματός μας. Έτσι, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αποκοιμηθούμε το βράδυ και να νιώθουμε μη παραγωγικοί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Προσπαθήστε να ξυπνάτε μια λογική ώρα, όπως θα κάνατε τις καθημερινές. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου και να αξιοποιήσετε στο έπακρο το σαββατοκύριακό σας.

Πολύ τηλεόραση και καθόλου γυμναστική

Περνώντας ώρες στον καναπέ παρακολουθώντας όλες τις νέες σειρές, αν και μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσουμε, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική μας υγεία. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο υπερβολικός χρόνος οθόνης μπορεί να οδηγήσει σε καταπόνηση των ματιών, πονοκεφάλους, ακόμη και κατάθλιψη. Επίσης, είναι λάθος να παραμελούμε τη σωματική άσκηση, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, κόπωση, ακόμη και χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.

Παραμελούμε εμάς

Η αυτοφροντίδα είναι απαραίτητη για την καλή ψυχική υγεία, αλλά είναι εύκολο να μας παραμελούμε όταν είμαστε απασχολημένοι με άλλα πράγματα. Το να αφιερώνουμε χρόνο για χαλάρωση και επαναφόρτιση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες. Αντί να γεμίζετε τα σαββατοκύριακα σας με συνεχείς δραστηριότητες, αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας. Κάντε ένα αφρόλουτρο, διαλογιστείτε, ασχοληθείτε με τη γιόγκα.

Δεν σταματάμε τη δουλειά

Μπορεί να είναι δύσκολο να αποσυνδεθούμε από την εργασία μας, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα. Ωστόσο, η αποτυχία να κάνουμε ένα διάλειμμα από τη δουλειά μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση, αυξημένη επίπεδα στρες και κακή ψυχική υγεία. Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις στο κινητό και κάντε ένα πλήρες διάλειμμα από την τεχνολογία για λίγες ώρες. Δίνοντας χρόνο στον εαυτό σας για επαναφόρτιση και χαλάρωση, θα είστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσετε τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις όταν επιστρέψετε στο γραφείο από Δευτέρα.

Δεν δοκιμάζουμε κάτι νέο

Είναι εύκολο να πέσουμε σε μια ρουτίνα και να κάνουμε τα ίδια ακριβώς πράγματα κάθε Σαββατοκύριακο, αλλά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πλήξη και έλλειψη ενθουσιασμού. Το να δοκιμάσετε κάτι νέο μπορεί να σας βοηθήσει να ξεφύγετε από τη ρουτίνα και να υπάρξει μια αίσθηση περιπέτειας. Βγαίνοντας έξω από τη ζώνη άνεσής σας, μπορείτε να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να δημιουργήσετε νέες αναμνήσεις. Μη φοβάστε να δοκιμάσετε κάτι νέο και να εκμεταλλευτείτε όλες τις ευκαιρίες που έχει να σας προσφέρει το Σαββατοκύριακο, ξεκινώντας από αυτό που διανύουμε.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024