Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές Τουρκία: Διαψεύδει τις φήμες περί παραίτησής του ο Ογάν - «Θα αγωνιζόμαστούμε μέχρι τέλους»

Εκλογές Τουρκία: Διαψεύδει τις φήμες περί παραίτησής του ο Ογάν – «Θα αγωνιζόμαστούμε μέχρι τέλους»

Μετά την αποχώρηση του Μουχαρέμ Ιντζέ «φούντωσαν» οι φήμες ότι θα παραιτηθεί και ο τέταρτος υποψήφιος Σινάν Ογάν.

«Φωτιά» πήρε σήμερα Πέμπτη, το πολιτικό σκηνικό στην Τουρκία τρεις μέρες πριν τις εκλογές της 14ης Μαΐου, καθώς ο υποψήφιος με το κόμμα «Πατρίδα» (Memleket), Μουχαρέμ Ιντζέ ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Αυτό «πυροδότησε» τις φήμες ότι και ο τέταρτος υποψήφιος στην κρίσιμη εκλογική «κούρσα», ο Σινάν Ογάν, επικεφαλής της ακροδεξιάς  Πατρογονικής Συμμαχίας, με βασικό κόμμα το Κόμμα της Νίκης (Zafer Partisi), ο οποίος, άλλωστε, προέρχεται από το εθνικιστικό MHP (Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης) του κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν, Μπαχτσελί, αναμένεται επίσης να αποσυρθεί από την προεκλογική κούρσα.

Οι φήμες ξεκίνησαν όταν ο ίδιος ακύρωσε το προεκλογικό του πρόγραμμα στην Αττάλεια. Ωστόσο ο ίδιος λίγο αργότερα με ανάρτησή του στο Twitter, διέψευσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στέλνοντας μήνυμα ότι θα συνεχίσει μέχρι τέλους.

Μάλιστα ανέφερε πως θα παρουσιαστεί σε τηλεοπτικό πρόγραμμα στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα Πέμπτη και πως την Παρασκευή θα βρίσκεται στην Άγκυρα. Όπως αναφέρει ακόμα η ακύρωση της εκστρατείας έγινε «λόγω των αυξανόμενων φημών περί προβοκάτσιας».

«Αγαπητά παιδιά του τουρκικού έθνους, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι τέλους. Δεν θέλαμε να βιώσουμε κανένα επεισόδιο την τελευταία ημέρα των εκλογών λόγω των αυξανόμενων φημών περί προβοκάτσιας εναντίον μας τις τελευταίες ημέρες. Για το λόγο αυτό, βρίσκομαι απόψε στην Κωνσταντινούπολη και αύριο θα είμαι στην Άγκυρα. Σας παρακαλούμε να μην βασίζεστε σε άλλες δηλώσεις εκτός από τις δικές μας».

Ο Κιλιτσντάρογλου κατηγορεί τη Ρωσία

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του Μουχαρέμ Ιντζέ, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έστειλε σκληρό μήνυμα στη Ρωσία ότι είναι πίσω από τα μοντάζ, τις συνωμοσίες, το Deep Fake περιεχόμενο και τις κασέτες που κυκλοφόρησαν στην Τουρκία και μάλιστα τους προειδοποίησε «πάρτε τα χέρια σας από το τουρκικό κράτος».

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του για το καλό της πατρίδας του ενώ όσον αφορά το επίμαχο ροζ βίντεο ανέφερε πως είναι Deep Fake με στιγμιότυπο που πάρθηκε από «έναν ιστότοπο πορνογραφικού περιεχομένου του Ισραήλ».

«Εάν είχα τέτοιες φωτογραφίες, θα είχαν τραβηχθεί μυστικά στο παρελθόν. Αλλά δεν έχω ούτε μία τέτοια φωτογραφία, ούτε μία τέτοια ηχογράφηση. Αυτή δεν είναι η ιδιωτική μου ζωή, είναι συκοφαντία. Δεν είναι αληθινό», προσέθεσε.

«Δεν φοβάμαι συνωμοσίες, μονταρισμένα ψεύτικα βίντεο Εδώ και 45 ημέρες, γίνεται μια δολοφονία αξιοπρέπειας. Παίρνουν κάτι από μια ιστοσελίδα πορνό, το δημοσιεύουν, ο εισαγγελέας δεν κάνει τίποτα», είπε ακόμα ο Ιντζέ.

Επίσης ο Ιντζέ με ανάρτησή του στα social media ανέφερε ότι η FETO (γκιουλενιστές) πραγματοποίησε εναντίον του επιχείρηση «με πλαστές αποδείξεις και κασέτες».

«Αποσύρω την υποψηφιότητά μου. Το κάνω για το έθνος μου. Διαφορετικά, θα με κατηγορήσουν όταν χάσουν τις εκλογές», είπε μιλώντας από τα γραφεία του κόμματός του, ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές, Μουχαρέμ Ιντζέ.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024