Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι «άλλοι πρωταγωνιστές» με χρώμα… ερυθρόλευκο

Οι «άλλοι πρωταγωνιστές» με χρώμα… ερυθρόλευκο

Παίκτες που πέρασαν από τον Ολυμπιακό και διαπρέπουν

Εχει παράδοση ο Ολυμπιακός. Να αποκτά παίκτες ταλέντα, να τους εξελίσσει, να βελτιώνονται μέσα από την όλη διαδικασία της προπόνησης και της ένταξης σε υψηλότερο επίπεδο και μετά να …ανοίγουν οι άσοι τα φτερά τους. Συνέβη με τον καλό Κάιλ Χάινς. ‘Η και με τον Οθέλο Χάντερ. Υπό μία έννοια στο ΣΕΦ αποκτούν υπεραξία γιατί μαθαίνουν σωστά τα δεδομένα της Ευρωλίγκας. Ναι, ασφαλώς υπάρχουν και αστοχίες στις μεταγραφές-ποιος δεν κάνει τέτοιες άλλωστε;

Ωστόσο, τέσσερις πρωταγωνιστές των τελευταίων ημερών, πείθουν και τον πλέον αδαή πως ο Ολυμπιακός συνήθως «βλέπει σωστά» τι παίκτες αποκτά και απλά δεν βγαίνουν όλοι,  ίσως γιατί δεν ευνοούν οι συνθήκες ή το σύνολο δεν βρίσκεται στα καλύτερά του εκείνη την περίοδο.

Πρώτος, ο Νάιτζελ Γουίλιαμς –Γκος. Βρέθηκε μόλις στα 24 χρόνια του στον Πειραιά, το ’18-’19 και επί Μπλατ. Ανυδρα εκείνα τα χρόνια για τον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός γκαρντ όμως «κάτι είχε» κι ας έμεινε μόλις έναν χρόνο. Ηταν στο «τον θέλουμε δεν τον θέλουμε» και τελικά ο ίδιος προτίμησε να δοκιμάσει στη Γιούτα. Δεν στέριωσε εκεί, το ’21 εντάχθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα ετοιμάζεται για ένα final -4 με τη φανέλα της Βασίλισσας. Απέναντι στην Παρτιζάν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και το βράδυ της Τετάρτης έμεινε στο παρκέ 19’ σκοράροντας 10 πόντους.

Ο σπουδαίος Πάντερ

Δεύτερος ο Κέβιν Πάντερ. Θα έλεγε κάποιος πως πρόκειται για παίκτη «μεγάλο μυστήριο». Υπό την έννοια πως ελάχιστοι τον πίστεψαν κατά τη θητεία του στην Ελλάδα. Πανηγύρισε τίτλο Κυπέλλου με την ΑΕΚ το ’18, πήγε αργότερα για λίγους μήνες στον Ολυμπιακό, άρεσε σε κάποιους αλλά μάλλον δεν ακούστηκε η δική τους άποψη. Τι κάνει τώρα; Συγκαταλέγεται στους κορυφαίους γκαρντ της Ευρώπης! Μήλον της έριδος για αρκετούς ο Πάντερ που έφτασε πλέον στα 30 του χρόνια. Στο τελευταίο ματς κόντρα στη Ρεάλ είχε 28 πόντους με 7/13 τρίποντα! Πήγε να πάρει μόνος του την πρόκριση, δηλαδή…

Ζακ ΛεΝτέι

Κοντά του και τρίτος άλλοτε Ερυθρόλευκος, ο Ζακ ΛεΝτέι. Κι αυτός τη σεζόν ’18-’19 εμφανίστηκε στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Ηταν τότε που έκαναν θραύση τα «τεσσαροπεντάρια», οι ημίψηλο και ο ΛεΝτέι των 2 μ. 02 τέτοιος είναι. Είναι 28 ετών, όχι κάτι το πολύ φοβερό, αλλά με τη φανέλα της Παρτιζάν προχθές έδωσε μάχες πολλές για 32’ και σημείωσε εννιά πόντους με 3/5 τρίποντα. Τουλάχιστον ένας «τίμιος παίκτης».

Ουέιντ Μπόλντγουιν

Τέταρτος; Ο Ουέιντ Μπόλντγουιν. Ακόμη ένα στοίχημα που μάλλον δεν βγήκε στον Ολυμπιακό. Την περίοδο ’19-’20 ο αμερικανός πόιντ γκαρντ ήταν 23 ετών και προφανώς άγουρος. Με καλές και λιγότερο θετικές στιγμές, όχι κομβικός αν δεις τη συνολική εικόνα. Κι όμως, στις μέρες μας όταν αποφασίζει να σουτάρει, συνήθως ευστοχεί. Με τη φανέλα της Μακάμπι και στο παιχνίδι Νο5 απέναντι στη Μονακό που τελικά προκρίθηκε στο Κάουνας, ο Μπόλντγουιν είχε 27 πόντους, με 5/6 δίποντα και 5/7 τρίποντα. Δεν  το λες και άσχημο το ποσοστό.

Όπως δεν λες και λανθασμένες τις προηγούμενες επιλογές του Ολυμπιακού. Είπαμε. Οι καταστάσεις δεν ευνόησαν τη μακροημέρευση των άσων στον Πειραιά…

Sports in

Τερίμ: «Είμαι σίγουρος πως θα κατακτήσετε το Κύπελλο- Ζητάω συγγνώμη αν αδίκησα κάποιον»

Ο Φατίχ Τερίμ βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού στο Κορωπί και αποχαιρέτισε τους παίκτες, λέγοντάς τους ότι είναι σίγουρος ότι θα κάνουν το 2×2 στο τέλος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024