Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το γαλλικό κλειδί του Ολυμπιακού στο Κάουνας

Το γαλλικό κλειδί του Ολυμπιακού στο Κάουνας

Τα σημεία που χρειάζεται να προσέξει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μονακό

Τελικώς Μονακό. Η μπίλια κάθισε στο Πριγκιπάτο και στην ομάδα του δαιμόνιου Μάικ Τζέιμς και έτσι θα υπάρχει και… Ομπράντοβιτς στο φάιναλ φορ, ο Σάσα.

Και όχι ο… γνήσιος που λίγο έλειψε να πετύχει το θαύμα θαυμάτων με την Παρτίζαν η οποία άγγιξε τρίτη σερί νίκη στη Μαδρίτη όταν προηγήθηκε με 18 πόντους στο 22’ και με 15 στο 30’  αλλά οι παλιοσειρές της Ρεάλ (ο αρχηγός Ρούντι Φερνάντες, ο Σέρχιο Γιούλ και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ)  ήθελαν να πάνε σε ένα ακόμα φάιναλ φορ και έτσι η Βασίλισσα της Ευρώπης έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία που επέστρεψε από το 0-2 (στην έδρα της μάλιστα) και προκρίθηκε !

Η Μονακό πέρυσι είδε τον Ολυμπιακό να της στερεί το όνειρο της πρόκρισης για πρώτη φορά στην ιστορία της σε φάιναλ φορ αλλά ήταν φανερό ότι… ερχόταν.

Η διασταύρωση με τη Φενέρ έμοιαζε αναπόφευκτη – είτε με είτε χωρίς πλεονέκτημα έδρας – μέχρι και μια αγωνιστική πριν το τέλος, αλλά ο αχταρμάς των αποτελεσμάτων στο φινάλε έφερε τους Τούρκους (που ως 5οι στην 33η αγωνιστική δεν είχαν εξασφαλίσει ακόμα την πρόκριση σε αντίθεση με την 6η Μακάμπι και την 7η Παρτίζαν)  στο ΣΕΦ αντί στο Πριγκιπάτο.

Εκεί πήγε η Μακάμπι και παρά το μπρέικ δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα στο Τελ Αβίβ και στη συνέχεια έπεσε «θύμα» του κανόνα του 5ου αγώνα (18-0 οι γηπεδούχοι!) στα πλέι οφ.

Ηρθε η άνοιξη

Η Μονακό «ζήλεψε» το πλάνο του Ολυμπιακού και η συνεργασία δύο ανθρώπων που οι χώρες του έχουν εμπλακεί πάνω από ένα χρόνο σε ένα σκληρό πόλεμο, ο Ρώσος Αλεξέι Φεντόρισεφ και ο Ουκρανός Βλαντιμίρ Ντιαντέτσκο έφεραν την άνοιξη στην ομάδα καθώς «Λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν».

Κάπως έτσι η Γαλλία θα ξαναδεί μετά το 1997 και τη Βιλερμπάν στη Ρώμη ομάδα της σε φάιναλ φορ, αν και το Πριγκιπάτο είναι ουσιαστικά ανεξάρτητο κράτος.

Μπορεί λοιπόν η Μονακό να είναι πρωτάρα και να μην έχει ουσιαστικά βάση οπαδών και κόσμο να τη στηρίζει αλλά έχει τεράστιο κίνητρο για διάκριση και μπόλικο χρήμα.

Τόσο όσο να φέρει για παράδειγμα τον Μάικ Τζέιμς από το ΝΒΑ πίσω στην Ευρώπη και ο Αμερικανός να ελπίζει ότι θα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης κάτι που δεν κατάφερε με τη Μπασκόνια, τον Παναθηναϊκό και κυρίως με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (καθώς ήρθε σε ρήξη με τον Δημήτρη Ιτούδη).

Η ομάδα δεν θα μπορούσε να έχει δύο «ιδιόρρυθμες» βεντέτες και έτσι ο Ντουεϊν Μπέϊκον (τον οποίο γνώρισαν καλά και οι Πράσινοι) έφυγε από την ομάδα πέρυσι αλλά η ενίσχυση ήταν εξαιρετική με τους Οκόμπο και Λόιντ.

Η άμυνα

Οι Πειραιώτες που μέσα στη χρονιά έχασαν δύο φορές στις λεπτομέρειες από τους Μονεγάσκους (η Μονακό και ο Ερυθρός Αστέρας οι μόνες που το κατάφεραν αυτό) ξέρουν ότι δεν αρκεί απλά να περιορίσουν τον Τζέιμς αλλά θα πρέπει να είναι απόλυτα ισορροπημένοι στην άμυνά τους απέναντι σε μια ιδιαίτερα αθλητική και δυνατή ομάδα.

Η Μακάμπι μπορεί να είχε πιο βαριά φανέλα και αμέτρητο κόσμο σε σχέση με τη Μονακό αλλά ενδεχομένως αγωνιστικά να ταίριαζε λίγο περισσότερο στον Ολυμπιακό.

Ο οποίος πάντως έχει τον πρώτο λόγο εφόσον επιβάλλει το δικό του ρυθμό σε έναν ημιτελικό που θα χρειαστεί μεγάλη ενέργεια και θα έχει πολύ δυνατές προσωπικές μονομαχίες κάτω από τα δύο καλάθια.

Ο νικητής λογικά θα κριθεί στις λεπτομέρειες  με την ελληνική ομάδα να έχει τα φόντα να «κόψει» και πάλι το δρόμο της αντιπάλου του προς την κορυφαία διάκριση. Καθώς οι δύο Κωνσταντίνοι (Σλούκας και Παπανικολάου) θα θέλουν σίγουρα να γιορτάσουν τη γιορτή τους ανήμερα με τη συμμετοχή σε έναν ακόμα τελικό Ευρωλίγκας.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024