Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Euroleague: Μονακό – Μακάμπι 97-86: Θριαμβεύτρια με τον Ολυμπιακό να την περιμένει στο Final 4

Euroleague: Μονακό – Μακάμπι 97-86: Θριαμβεύτρια με τον Ολυμπιακό να την περιμένει στο Final 4

Σε μια σκληρή μονομαχία ο πλουραλισμός της Μονακό υπερίσχυσε του Μπόλντγουϊν και της καυτής από τα 6.75μ Μακάμπι (97-86), με τους Μονεγάσκους πλέον να προετοιμάζονται για το Final 4 της Euroleague και την 10η κόντρα με τον Ολυμπιακό τη τελευταία διετία.

Άλλη μια σειρά στη φετινή Eurolegaue, αυτή της Μονακό κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε συγκλονιστική εξέλιξη και κρίθηκε σε Game 5. Αμφότερες οι ομάδες έκαναν από ένα break στην έδρα της άλλης, με αποτέλεσμα στο Πριγκιπάτο και το «Γκαστόν Μεντεσέν» να παιζόταν η τελευταία πράξη του… δράματος.

Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό από το πρώτο λεπτό, με την Μπακάμπι να κάνει εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο (33-26) και την Μονακό να απαντά στο δεύτερο με ένα δικό της 27-16, για να πάει στην ανάπαυλα του ημιχρόνου στο +4 (53-49).

Το φιλμ του αγώνα

Το πρώτο μέρος ήταν μια άτυπη μονομαχία του Μάικ Τζέιμς και του Γουέιντ Μπόλντγουϊν. Ο Αμερικανός της Μονακό ήταν εξαιρετικός έχοντας 21 πόντους (7/12 σουτ), 4 ασίστ, 2 κλεψίματα αλλά και 5 κερδισμένα φάουλ! Το… αντίπαλον δέος της Μακάμπι απάντησε με 15 πόντους (6/8 σουτ), 4 ασίστ και 5 κερδισμένα φάουλ. Αυτοί οι δύο τράβηξαν το κουπί μιας και οι βοήθειες από Λόιντ (7π) και Λορέντζο Μπράουν (9π) ήταν… αναιμικές. Άξιο αναφοράς τα μόλις 4 λάθη της Μονακό έναντι των 10 της Μακάμπι.

Στο δεύτερο μέρος ο Τζέιμς μπορεί να έμεινε άποντος, αλλά οι Λόιντ, Μονέκε και Ντόντα Χολ βγήκαν μπροστά και συνέχισαν από εκεί που σταμάτησε ο Αμερικανός στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μπόλντγουϊν για την Μακάμπι ήταν συγκλονιστικός με 27 πόντους συνολικά και 10/14 σουτ, αλλά κανείς συμπαίκτης του δεν έκανε το απαραίτητο step up για να τον βοηθήσει.

Το σχεδόν… 50% στα τρίποντα βοήθησε την Μακάμπι να αντέξει μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο που μείωσε στο σουτ (72-70) με ένα επιμέρους 21-19, αλλά η ποιότητα της Μονακό και ο επιθετικός πλουραλισμός των παικτών του Ομπράντοβιτς, ήταν αρκετός για το τελικό 97-86.

Στο Final 4 λοιπόν για πρώτη φορά στην Ιστορία της η Μονακό όπου θα βρει τον Ολυμπιακό, ένα ματσάρισμα που συμβαίνει για 10η φορά στην τελευταία διετία και αναμένεται να μας δώσει έναν μοναδικό και αξιομνημόνευτο ημιτελικό στο Κάουνας.

To φετινό Final Four της EuroLeague θα μεταδοθεί αποκλειστικά από το Novasports.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024