Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τζίμα: Ποιον «στέλνει» ο Ανδρουλάκης φυλακή για τις υποκλοπές;

Τζίμα: Ποιον «στέλνει» ο Ανδρουλάκης φυλακή για τις υποκλοπές;

Ο Ανδρουλάκης ζητούσε να πάνε φυλακή όσοι διέπραξαν το αδίκημα των υποκλοπών, και εμείς είχαμε δεμένα τα χέρια και δεν μπορούσαμε να ρωτήσουμε ποιον εννοεί, ξεσπά η Ράνια Τζίμα στηλιτεύοντας τη διαδικασία του debate.

Το ασφυκτικό πλαίσιο που υπήρχε στο χθεσινό debate των πολιτικών αρχηγών καυτηριάστηκε από πολλούς. Ωστόσο, αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε από την διακομματική επιτροπή και μάλλον βόλευε τους ίδιους τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά όχι τους δημοσιογράφους και σίγουρα όχι τον κόσμο που περίμενε έναν πιο ζωντανό και ζωηρό διάλογο με απαντήσεις και κυρίως με το δικαίωμα των δημοσιογράφων να επανέλθουν σε μία ερώτηση όταν αυτό κρινόταν αναγκαίο.

Χαρακτηριστικό σημείο της χθεσινής τηλεμαχίας όπου αναδείχθηκε το πρόβλημα που υπάρχει με το όλο πλαίσιο που έχει καθοριστεί και για το οποίο διαμαρτύρονται κάθε φορά τα πολιτικά κόμματα και οι αρχηγοί αλλά τελικά δεν κάνουν τίποτα για να το αλλάξουν, ήταν όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για τις υποκλοπές.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που υπήρξε ένα από τα θύματα των υποκλοπών  μίλησε καθαρά για την ανάγκη να μπουν «φυλακή» οι υπεύθυνοι των υποκλοπών – χωρίς ωστόσο να κατονομάσει ποιους εννοεί.

Άναψαν τα αίματα για τις υποκλοπές

«Ως ευρωβουλευτής έχω αγωνισθεί για τα εθνικά θέματα, έχω σταθερή στάση για τους θεσμούς και τη Δημοκρατία στη χώρα μας. Το ότι δεν αποτελώ κίνδυνο για τη δημοκρατία της χώρας, το έχει καταλάβει κάθε πολίτης. Αποτελούσα κίνδυνο για τη Νέα Δημοκρατία, γι’ αυτό παρακολουθήθηκα κατά την περίοδο των εσωκομματικών εκλογών», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο χθεσινό debate για το θέμα των υποκλοπών.

Μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης προχώρησε ένα βήμα παραπάνω τονίζοντας: «Στόχος μου είναι να πάνε στη φυλακή, να αναλάβουν τις ποινικές τους ευθύνες αυτοί που έστησαν το παρακράτος εις βάρος πολλών πολιτών και εξέθεσαν διεθνώς τη χώρα μας».

Ξέσπασε η Ράνια Τζίμα

Στην εκπομπή που  πραγματοποιήθηκε λίγη ώρα μετά το debate στο MEGA, η δημοσιογράφος του καναλιού Ράνια Τζίμα αναφέρθηκε στο επίμαχο σημείο της τηλεμαχίας και τις αναφορές που έγιναν για τις υποκλοπές.

«Ο Ανδρουλάκης ζητούσε να πάνε φυλακή όσοι διέπραξαν το αδίκημα των υποκλοπών, και εμείς είχαμε δεμένα τα χέρια», τόνισε  χαρακτηριστικά η Ράνια Τζίμα στηλιτεύοντας τη διαδικασία του debate.

Η Ράνια Τζίμα καυτηρίασε το πλαίσιο που υπήρχε στην τηλεμαχία τονίζοντας μεταξύ άλλων. «Άλλα τους ρωτούσαμε, απαντούσαν άλλα. Υπήρχε πρόθεση από τους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους. Την επόμενη φορά καλό θα ήταν να έχουν και οι δημοσιογράφοι λόγο για το πως θα δουλέψουν» σημείωσε.

Πρόσθεσε, πως αυτά που έγιναν απόψε (σ.σ χθες) ήταν αυτό ακριβώς που θέλανε τα κόμματα.

«Αν τα κόμματα θέλαν κάτι άλλο θα είχαμε ένα  άλλο debate. Δεν θέλανε οι πολιτικοί αρχηγοί έναν πιο ανοιχτό διάλογο. Αν τον θέλανε θα τον είχαμε» είπε.

Σε άλλο σημείο η Ράνια Τζίμα αναφέρθηκε στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τις υποκλοπές.

«Κάποια στιγμή λέει ο Ανδρουλάκης κάποιοι πρέπει να πάνε  φυλακή και μένουμε άναυδοι οι δημοσιογράφοι. Κοιταζόμασταν μεταξύ μας. Τους σκουντάω. Δεν μας έπιασαν οι κάμερες. Τους λέω παιδιά θα κάνουμε κάτι, θα πούμε κάτι;, Mε βλέπει ο Kουβαράς και μου λέει είναι δεμένα τα χέρια μου.

Δηλαδή βγαίνει ένας πολιτικός αρχηγός και λέει για τις υποκλοπές ότι κάποιος πρέπει να πάει φυλακή και δεν μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε ποιον εννοείς, εννοείς τον πρωθυπουργό, τον Δημητριάδη. Αν διέκοπτες εκείνη τη στιγμή κινδύνευες να γίνεις αντιθεσμικός.

Τι είπαν Μητσοτάκης και Τσίπρας για υποκλοπές

Στο θέμα των υποκλοπών, αναφέρθηκαν όπως ήταν φυσικό τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ» για την υπόθεση των υποκλοπών, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Ράνιας Τζίμα του MEGA, εάν σκέφτηκε ποτέ να παραιτηθεί μετά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, όπως παραιτήθηκε ο Κωστας Αχ. Καραμανλής μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Μιλώντας στην ενότητα του debate «Κράτος, Θεσμοί και Διαφάνεια», δήλωσε: «Όχι, δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ, αλλά ανέλαβα με θάρρος τις ευθύνες μου και δύο πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις: Να υπάρξει άμεση διαλεύκανση – και χάρηκα που άκουσα τον κ. Ανδρουλάκη να λέει ότι εμπιστεύεται την ελληνική Δικαιοσύνη – και ανέλαβα να διορθώσουμε αστοχίες ρυθμιστικού χαρακτήρα».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση επανέφερε «τις δύο δικαστικές αποφάσεις για να επιτραπεί παρακολούθηση», ενώ υπογράμμισε: «Και βάλαμε τον πρόεδρο της Βουλής, για να μην επαναληφθεί μία παρακολούθηση που εξαρχής είπα ότι δεν έπρεπε να γίνει», επανέλαβε για την υπόθεση της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Θέλω να ελπίζω πως η ΕΥΠ θα μπορεί σταθερά να παρέχει στον εκάστοτε πρωθυπουργό τις πληροφορίες που χρειάζεται», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι «ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας και δεν έπρεπε να είναι υπό καθεστώς παρακολούθησης».

Παραδέχθηκε, δε, ότι «αυτή η υπόθεση είναι μια σκιά για την κυβέρνησή μας, δεν έχω αμφιβολία και δεν έπρεπε να γίνει, αλλά το κράτος δικαίου της χώρας αξιολογείται συνολικά».

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ερώτηση της ενότητας για το Κράτος, τους Θεσμούς και τη Διαφάνεια, σχολίασε: «Αισθάνομαι λίγο αμήχανα, γιατί κάθομαι ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολίτευσης. Τον κ. Μητσοτάκη που παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη».

Ρώτησε μάλιστα ευθέως τον πρωθυπουργό αν «υπήρξε εθνικός λόγος για τον οποίον παρακολουθείτο ο κ. Ανδρουλάκης».

«Ποιος ήταν αυτός; Πώς εγώ θα συνεργαστώ μαζί του αύριο, αν είναι πράγματι κατάσκοπος, εθνικά επικίνδυνος και για ποιο λόγο παρακολουθείτο ο αρχηγός του στρατεύματος; Αδιανόητα πράγματα!», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, πετώντας πάλι το «μπαλάκι» της συνεργασίας στον πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας – Με μυαλό και ψυχή για να γράψουμε ιστορία»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τη μεγάλη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα - Ιμπόρα: «Πρέπει να έχουμε δίψα, όρεξη, φιλοδοξία. Αυτά είναι τα όπλα μας».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024