Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάκης Αρναούτογλου: Η Σαχάρα θα προσπαθήσει να μας στείλει τα «πολύ θερμά της φιλιά» της - Πότε θα υπάρξουν 30αρια

Σάκης Αρναούτογλου: Η Σαχάρα θα προσπαθήσει να μας στείλει τα «πολύ θερμά της φιλιά» της – Πότε θα υπάρξουν 30αρια

Πότε θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία με τον καιρό να θυμίζει καλοκαίρι προέβλεψε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Καλύτερος θα είναι ο καιρός από την Πέμπτη σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου κάτι που όμως δεν σημαίνει ότι η αστάθεια θα μας εγκαταλείψει. Ωστόσο από το Σαββατοκύριακο όπως ανέφερε ο γνωστός προγνώστης στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 η Σαχάρα θα «στείλει φιλάκια» και η θερμοκρασία στη νότια Ελλάδα θα πλησιάσει τους 30 βαθμούς.

Ο καιρός την Πέμπτη

Ειδικότερα όπως ανάφερε ο Σάκης Αρναούτογλου την Πέμπτη τα σύννεφα θα πυκνώσουν πρώτα στα δυτικά, αργότερα στα ηπειρωτικά και τέλος αργά το βράδυ τα σύννεφα θα φτάσουν πιο κατακερματισμένα μέχρι τα όρια της κεντρικής Μακεδονίας και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα στη δυτική Ελλάδα τα σύννεφα θα είναι αρκετά πυκνά από το πρωί και θα υπάρχουν κάποιες διάσπαρτες βροχές με τη μορφή μπόρας. Μάλιστα στα Επτάνησα και κυρίως στα βορειότερα τμήματα του Ιονίου θα υπάρξουν κάποιες τοπικές καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες ίσως υπάρξουν και στο νότιο Ιόνιο και στις παράκτιες περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου.

Στην υπόλοιπη Στερεά από την Αττική μέχρι και την υπόλοιπη κεντρική Μακεδονία θα υπάρχουν κάποια σύννεφα κατά διαστήματα αυξημένα. Στην ανατολική, βορειοανατολική Θεσσαλία και μέχρι την Πέλλα, Πιερία και Ημαθία υπάρχει το ενδεχόμενο τις πρωινές ώρες να ψιχαλίσει και να βρέξει τοπικά έως και τα βορειότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.

Στη Θράκη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα σύννεφα θα είναι πιο αραιά και θα υπάρχουν αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Συννεφιές θα έχει και στην Κρήτη, όπου μέχρι και λίγο πριν το μεσημέρι στο κεντροανατολικό κομμάτι του νησιού υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.

Πώς θα είναι ο καιρός από το μεσημέρι

Από το μεσημέρι έως και αργά το απόγευμα οι μπόρες θα κινηθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές της υπόλοιπης Πελοποννήσου αλλά και της Στερεάς κυρίως της κεντροβόρειας, αλλά και την Εύβοια και στη Θεσσαλία και στη δυτική Μακεδονία, ενώ στις πιο βορειοδυτικές περιοχές, κυρίως προς την πλευρά της βορειοδυτικής ορεινής Θεσσαλίας, της Ηπείρου και ίσως της δυτικής Μακεδονίας δεν αποκλείονται και κάποιες καταιγίδες.

Τα μεγαλύτερα ανοίγματα θα έχει η Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Κάποια σύννεφα θα υπάρχουν σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα και ίσως αφήσουν κάποιες ασθενείς βροχές.

Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά και στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα από την Πελοπόννησο μέχρι και τη δυτική Μακεδονία θα έχουν σταματήσει τα φαινόμενα. Η αστάθεια θα μεταφερθεί ανατολικά από την κεντρική Μακεδονία, τα πολύ ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, Σποράδες ίσως και Εύβοια, πολύ πολύ ανατολικά, βορειοανατολικά τμήματα της Αττικής, Κυκλάδες έως και τα νησιά του ανατολικού, νοτιοανατολικού Αιγαίου μέχρι και το ύψος της Καρπάθου ενδέχεται να υπάρχουν ασθενείς και πρόσκαιρης έντασης μπόρες.

Η θερμοκρασία

Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί 3-5 μποφόρ και στο θρακικό και στο βόρειο βορειοανατολικό Αιγαίου ίσως υπάρξουν βοριάδες 6-7 μποφόρ.

Η ελάχιστη θερμοκρασία θα  σημειώσει μία μικρή άνοδο, ωστόσο τις πρώτες πρωινές ώρες στη βόρεια, βορειοανατολική Μακεδονία και Θράκη 2-3 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 7-11 βαθμούς. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία φτάσει τους 20 βαθμούς στα κεντρικά, τους 15 με 18 στα βόρεια και τους 18 στα νότια και στα νησιωτικά τμήματα τους 22 βαθμούς.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική θα υπάρχει συννεφιά κατά διαστήματα πιο πυκνή και ενδέχεται η πιθανότητα να υπάρξουν ασθενείς βροχές και το βράδυ θα περιοριστούν τα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, βορειοανατολική 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε μουντό σκηνικό. Από το μεσημέρι η συννεφιά θα είναι πιο πυκνή και θα υπάρξουν κάποιες τοπικές μπόρες σε Πέλλα, Πιερία και Ημαθία Προς το βράδυ πολύ σύντομη ψιχάλα στα δυτικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι ανατολικοί στα 4-6 μποφόρ.

Ο καιρός από την Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα

Η Παρασκευή θα ξεκινήσει με ήλιο και θα τελειώσει επίσης με ήλιο σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι νότιοι στο Ιόνιο, βόρειοι στο Αιγαίο, στα 5-7 μποφόρ στην περιοχή του Θρακικού. Από τις Κυκλάδες μέχρι και το Καρπάθιο και στα Δωδεκάνησα θα φυσάει αρκετά δυνατά στα 6-8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα ανέβει και στη βόρεια Ελλάδα κοντά στους 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα κυμανθεί στους 20-21 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα κοντά στους 24 βαθμούς.

Το Σάββατο αν και η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο στα δυτικά θα έχουμε εκ νέου σύννεφα, λόγω ενός εκτεταμένου βαρομετρικού χαμηλού από τη Βόρεια Ιταλία, τα οποία θα δώσουν δίνοντας ολιγόλεπτες βροχές με τη μορφή μπόρας στο πέρασμά τους από τα δυτικά προς τα ανατολικά μέχρι και την κεντρική Μακεδονία.

Και στο Σάββατο δεν φαίνεται κάτι το ιδιαίτερο εκτός από αυτά τα τοπικά φαινόμενα.

Ο βοριάς λίγο πιο ενισχυμένος στα νοτιοανατολικά και δεν αποκλείεται να φτάσει τα 6-7 μποφόρ στην περιοχή της Καρπάθου.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο και θα κυμανθεί στους 20-22 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα κοντά στους 24 βαθμούς.

Την Κυριακή εξαιτίας αυτού του βαρομετρικού χαμηλού από την Ιταλία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια θα διέρχονται κάποια σύννεφα χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα φέρουν φαινόμενα με τη μορφή μπόρας και κάποιες τοπικές καταιγίδες κυρίως προς τα βορειοδυτικά σύνορα της χώρα.

Στην υπόλοιπη χώρα τα φαινόμενα θα είναι σχεδόν καλοκαιρινά και μάλιστα θα αυξηθεί σημαντικά και στα νοτιότερα τμήματα της χώρας, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα να φτάνουν τους 27-29 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα λόγω της συννεφιάς δεν θα ανέβει πάνω από τους 16-20 βαθμούς.

Τη Δευτέρα θα υπάρξει συννεφιά στα περισσότερα κεντρικά, δυτικά και τα βόρεια και υπάρχουν αρκετές ενδείξεις για βροχές μετά το μεσημέρι στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία λόγω των θερμών αέριων μαζών στα νότια μπορεί να αγγίξει και τους 30 βαθμούς,

 Η Σαχάρα θα προσπαθήσει να μας στείλει τα «πολύ θερμά της φιλιά»

Σύμφωνα με τον προγνώστη η αιτία γι’ αυτή την αύξηση της θερμοκρασία θα είναι πως η Σαχάρα θα προσπαθήσει να μας στείλει τα «πολύ θερμά της φιλιά» της, με αποτέλεσμα η ανατολική Μεσόγειος και η Τουρκία να έχουν από βδομάδα και πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους.

«Εμείς ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε, γιατί παραμένουν ακόμα οι ψυχρότερες αέριες μάζες με τις βροχές και την αστάθεια. Μετά τις 20-21 Μαΐου όμως θα υπάρξουν και στη χώρα μας πιο ανεβασμένες θερμοκρασίες», κατέληξε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Sports in

Η UEFA ανακοίνωσε πως θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για όσα έγιναν στο Μπριζ-ΠΑΟΚ

Η απάντηση της UEFA στον Στέλιο Αγγελούδη για όσα συνέβησαν στον αγώνα Μπριζ-ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024