Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρία: Επαναλειτουργεί τη διπλωματική αποστολή της στη Σαουδική Αραβία

Συρία: Επαναλειτουργεί τη διπλωματική αποστολή της στη Σαουδική Αραβία

Συρία και Σαουδική Αραβία ξεκίνησαν τον Μάρτιο συζητήσεις για την επαναλειτουργία των προξενικών υπηρεσιών τους.

Η Συρία αποφάσισε την επαναλειτουργία της διπλωματικής της αποστολής στη Σαουδική Αραβία, μετέδωσε αργά απόψε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters, επάνω, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν, αριστερά, και ο πρόεδρος της Συρίας Ασαντ).

Ενόψει της παναραβικής συνόδου

«Η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας αποφάσισε την επανέναρξη των δραστηριοτήτων της διπλωματικής της αποστολής στη Σαουδική Αραβία», μετέδωσε το SANA επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Εσωτερικών.

Λίγο μετά την ανακοίνωση νωρίτερα χθες Τρίτη της Σαουδικής Αραβίας, το συριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι και αυτό θα επαναλάβει τις εργασίες της διπλωματικής του αποστολής στη χώρα του Κόλπου, σύμφωνα με το SANA.

Οι δύο χώρες άρχισαν συζητήσεις για την επαναλειτουργία των προξενικών υπηρεσιών τον Μάρτιο. Η σημερινή απόφαση λαμβάνεται και ενόψει της παναραβικής συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στη Σαουδική Αραβία στις 19 Μαΐου.

Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Αχμεντ Αμπντουλ Γέιτ δήλωσε ότι ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ μπορεί να συμμετάσχει στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής, αν θέλει. Ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη ότι το Ριάντ του έστειλε πρόσκληση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Διάλογος

Σαουδική Αραβία και Συρία έχουν ξεκινήσει διάλογο για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προκειμένου να τερματιστεί η συριακή κρίση και η διπλωματική απομόνωση της Δαμασκού στον αραβικό κόσμο, μετά την περιθωριοποίησή της από το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου το 2011.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024