Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χιλιάδες ευρώ δαπάνησε Δήμος της Αττικής για την αποκατάσταση ζημιών στα σχολεία

Χιλιάδες ευρώ δαπάνησε Δήμος της Αττικής για την αποκατάσταση ζημιών στα σχολεία

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του in για το κόστος των επισκευών από βανδαλισμούς στα σχολεία του Δήμου Παιανίας.

Σχεδόν 200 χιλιάδες ευρώ για το 2022 πλήρωσε ο Δήμος Παιανίας για να αποκαταστήσει ζημιές που προκάλεσαν άγνωστοι σε σχολεία του Δήμου σύμφωνα με πληροφορίες του in. Στελέχη του Δήμου μάλιστα έχουν πολλές φορές συναντηθεί με τους αρμόδιους της Ελληνικής Αστυνομίας στη περιοχή προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα προβλήματα που παρατηρούνται.

Βανδαλισμοί κάθε είδους σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκαν σε σχολικές μονάδες του Δήμου Παιανίας με το κόστος αποκατάστασης τους να επιβαρύνει πολύ τον προΰπολογισμό του Δήμου, αγγίζοντας το αστρονομικό ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ.

Αν σε αυτό το ποσό προστεθεί το επιπλέον κόστος προς κάλυψη των ενεργειακών τιμολογίων το ύψος των οποίων εκτοξεύθηκαν, το κόστους καθαριότητας και άλλων εξόδων, αντιλαμβάνεται κανείς την οικονομική δυσχέρεια στην οποία έχουν βρεθεί διάφοροι Δήμοι της χώρας και όχι μόνο της Παιανίας.

Άλλωστε βανδαλισμοί στην δημοτική περιουσία σημειώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σπασμένες τουαλέτες, κάγκελα, παράθυρα και μπλοκαρισμένες κλειδαριές είναι κάποια από όσα συμβαίνουν σε κάποιες σχολικές μονάδες της χώρας.

Οι Δήμοι από την δική τους πλευρά, προσπαθούν να θωρακίσουν όπως μπορούν ειδικά τις σχολικές μονάδες τοποθετώντας συναγερμούς, αλλά όχι κάμερες ασφαλείας αφού το θέμα αυτό είναι αρκετά πολύπλοκο αναφορικά με τις άδειες χρήσης αυτών.

Όπως μας είπαν στο in στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, το θέμα είναι να δούμε τι συμβαίνει και να εντοπίσουμε τους λόγους που κάποιοι προβαίνουν σε βανδαλισμούς. Διότι, προσθέτουμε εμείς, αν είναι παιδιά όσα τα κάνουν αυτά, προφανώς και δεν θα είχαμε την μεγάλη εικόνα χωρίς να γνωρίζουμε τα αίτια που τα οδήγησαν σε αυτές τις κατακριτέες δίχως άλλο πράξεις.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024