Τετάρτη 29 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός παρέδωσε τα σκήπτρα ως πρωταθλητής

Ο Ολυμπιακός παρέδωσε τα σκήπτρα ως πρωταθλητής

Ολυμπιακός: Ο τρόπος με τον οποίο τελείωσε τη σεζόν είναι η καλύτερη εγγύηση για την επόμενη μέρα

Ο Ολυμπιακός είχε χάσει κάθε μαθηματική ελπίδα να διεκδικήσει το 4ο συνεχόμενο πρωτάθλημα εδώ και λίγες μέρες.

Κόντρα όμως στους δύο διεκδικητές ΑΕΚ και Παναθηναϊκό θύμισε ποιος ήταν ο πρωταθλητής επί μια τριετία στην εποχή των πλέι οφ τίτλου και κυρίως υπενθύμισε σε όλους γιατί είναι – με διαφορά – η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα και όχι μόνο επειδή είναι η πρώτη (και εδώ με διαφορά) στην κατάκτηση τροπαίων.

Οι Ερυθρόλευκοι παρά την λογική απογοήτευσή τους για μια χαμένη χρονιά πήγαν την Τετάρτη στη Νέα Φιλαδέλφεια και χθες στον Πειραιά και νίκησαν κατά κράτος τους δύο μεγάλους αντιπάλους τους που καίγονταν για το τρίποντο.

Απλά στην έδρα της ΑΕΚ δεν πήραν τη νίκη στο…εκατοστόμετρο που βγήκε από τις γραμμές του VAR στο γκολ του Μπακαμπού την ίδια ώρα που οι φίλοι της Ένωσης είχαν «παγώσει» από την εξέλιξη του αγώνα.

Ναι ο Ολυμπιακός έχασε ένα πρωτάθλημα όχι τόσο από τους σπουδαίους του αντιπάλους αλλά από τον κακό εαυτό του που «πέταξε» οκτώ βαθμούς συνολικά κόντρα στο χειρότερο Άρη της τελευταίας τετραετίας αλλά και δύο βαθμούς στα Γιάννενα παρά το ότι είχε προηγηθεί με 2-0.

Οι πρωταθλητές (μέχρι την Κυριακή που θα παραδώσουν τα σκήπτρα διατηρούν αυτόν τον τίτλο) γνωρίζουν πρώτοι και καλύτεροι τα δικά τους λάθη και αυτά θα επιχειρήσουν να διορθώσουν άμεσα με τον διοικητικό ηγέτη τους Βαγγέλη Μαρινάκη να επιθυμεί περισσότερο από τον καθέναν την επιστροφή στην κορυφή.

Ακόμη και στα χειρότερα…

Ο Ολυμπιακός ακόμα και στη χειρότερη χρονιά του εδώ και αρκετά χρόνια στα ντέρμπι με τους δύο βασικούς αντιπάλους του (που έμειναν και μέχρι το τέλος οι διεκδικητές του τίτλου) κέρδισε τις εντυπώσεις έστω και αν οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια ισομερίστηκαν απόλυτα.

Η (σχεδόν βέβαιη) πρωταθλήτρια ΑΕΚ χάρις στο νέο της γήπεδο πήρε την ώθηση που ήθελε και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της. Στην «Οπάπ Αρένα» νίκησε στο πρωτάθλημα τουλάχιστον από μια φορά όλους τους αντιπάλους με τους οποίους έπαιξε από την κορυφή έως τα χαμηλότερα πατώματα της βαθμολογίας εκτός από έναν.

Ναι καλά μαντέψατε. Ο Ολυμπιακός ήταν η πρώτη (και η μοναδική για εφέτος) που νίκησε στη Νέα Φιλαδέλφεια με 3-1 και έχοντας μείνει με 10 παίκτες ενώ προηγείτο με 3-0 και έδειχνε ικανός και για άλλα γκολ. Ενώ στο παιχνίδι των πλέι οφ είχε τις κλασσικότερες ευκαιρίες και ένα γκολ που δεν μέτρησε για εκατοστά στο τελικό 0-0.

Στα δε παιχνίδια με την Ένωση στον Πειραιά μετά το 0-0 στην κανονική διάρκεια ήρθε το 3-1 της ΑΕΚ στα πλέι οφ, στο μοναδικό ντέρμπι όπου όλοι οι κριτικοί διαιτησίας σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια συμφώνησαν για τα χοντρά – και μονόπλευρα – λάθη του Ιταλού διαιτητή Μάσα εις βάρος του Ολυμπιακού σε έναν αγώνα που ήταν στο 1-1 μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο.

Τα «δώρα»

Απέναντι στον Παναθηναϊκό στα πλέι  οφ ο Ολυμπιακός έκανε ίσως το χειρότερό του παιχνίδι σε όλη τη χρονιά στη Λεωφόρο αλλά ακόμα και έτσι χρειάστηκε το «δώρο» του Παπασταθόπουλο στον Σπόραρ και το αυτογκόλ του Ελ Αραμπί για να διαμορφωθεί το τελικό 2-0. Χθες οι Ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι έχοντας ως κίνητρο την ιστορία και το γόητρο τους και νίκησαν με 1-0 στερώντας από τους Πράσινους τον τίτλο καθώς με νίκη θα είχαν αυτοί το πάνω χέρι σε σχέση με την ΑΕΚ.

Όσο για τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου, ήταν «μαγική εικόνα» το 1-1 στη Λεωφόρο με πέναλτι στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων για τους γηπεδούχους που είχαν για ήρωα τον Μπρινιόλι και πρώτη φορά στο πρωτάθλημα ένιωσαν τέτοια πίεση και μάλιστα στο γήπεδό τους.

Το ίδιο και στη ρεβάνς του Πειραιά (0-0) όπου οι Ερυθρόλευκοι έχασαν ένα τσουβάλι γκολ και όταν σκόραραν στο 90+  βγήκε πάλι το υποδεκάμετρο.

Το βασικό είναι ότι ο οργανισμός του Ολυμπιακού γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τον τρόπο για να επιστρέψει εκεί που ανήκει στην κορυφή και από τη Δευτέρα αυτή η προσπάθεια θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου και τα συγχαρητήρια από ΠΑΕ και ΚΑΕ (pics)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος πόλο, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, με τις ΠΑΕ και ΚΑΕ να δίνουν τα συγχαρητήριά τους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 29 Μαϊου 2024