Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων σε όλη τη χώρα - Εκρήξεις σε Κίεβο, Οδησσό και Χερσώνα

Ουκρανία: Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων σε όλη τη χώρα – Εκρήξεις σε Κίεβο, Οδησσό και Χερσώνα

Σε διάφορες πόλεις και περιοχές της Ουκρανίας επιτέθηκε η Ρωσία με πυραύλους και drones, ενώ ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας, και αναφέρθηκαν εκρήξεις στο Κίεβο, την Οδησσό και τη Χερσώνα.

Εκρηξη ακούστηκε κατά τη διάρκεια πυραυλικής επίθεσης στην Οδησσό (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter), ουκρανικό λιμάνι στρατηγικής σημασίας στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε αξιωματούχος, ενώ σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, και διάφορες άλλες περιοχές της χώρας.

«Πυραυλική επίθεση»

Διεξήχθη «πυραυλική επίθεση του εχθρού», ανέφερε ο Σερχίι Μπρατσούκ, εκπρόσωπος της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης στην Οδησσό, μέσω Telegram.

Η στρατιωτική διοίκηση της πρωτεύουσας ανακοίνωσε μέσω της ίδιας πλατφόρμας πως ενεργοποιήθηκε «η αντιαεροπορική άμυνα στα περίχωρα του Κιέβου» μετά τα μεσάνυχτα, καλώντας τους κατοίκους να παραμείνουν «σε καταφύγια ως τη λήξη του συναγερμού».

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο ανέφερε ότι τέσσερις άμαχοι τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις στην πρωτεύουσα. Συντρίμμια drone εντοπίστηκαν επίσης και, σύμφωνα με τη διοίκηση, έπληξαν σταθμευμένο όχημα και πολυώροφο κτίριο.

Ουκρανικά ΜΜΕ, ανάμεσά τους το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Suspilne, έκαναν επίσης λόγο για έκρηξη ακολουθούμενη από πυρκαγιά στην Οδησσό καθώς και εκρήξεις στη Χερσώνα (νότια), όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Βομβαρδισμοί στη Σούμι

Οι ρωσικές δυνάμεις επίσης βομβάρδισαν χθες Κυριακή οκτώ κοινότητες στην περιφέρεια Σούμι, πραγματοποιώντας 109 βολές από διάφορους τύπους όπλων, ανέφερε η Στρατιωτική Διοίκηση της Περιφέρειας στο Facebook, σύμφωνα με την The Kyiv Independent.

Η περιφέρεια Σούμι βρίσκεται στα βορειοανατολικά σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία.

Εγινε στόχος καθημερινών ρωσικών βομβαρδισμών και επιθέσεων από τότε που τμήματά της απελευθερώθηκαν από τα ρωσικά στρατεύματα στις αρχές Απριλίου 2022.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024