Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέες σελίδες στην ελληνική αγορά luxury real estate

Νέες σελίδες στην ελληνική αγορά luxury real estate

Οι πολυτελείς κατοικίες σε προνομιακές περιοχές της χώρας γίνονται πόλος έλξης Ελλήνων και ξένων επενδυτών και μαγνήτης των ισχυρότερων διεθνών εταιρειών του κλάδου

Με την ελληνική οικονομία να παραμένει σε τροχιά ανάπτυξης και τον τουρισμό να ξεπερνά κάθε χρόνο τα ρεκόρ του προηγούμενου έτους, η εκτόξευση της αγοράς του πολυτελούς real estate στη χώρα ήρθε ως αναμενόμενη εξέλιξη. Στη διάρκεια των τελευταίων ετών κατάφερε μάλιστα και να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών εταιρειών του κλάδου, όπως η BARNES που από το 2017 λειτουργεί γραφείο και στην Ελλάδα, αλλά και επενδυτών, προσελκύοντας σημαντικά κεφάλαια στη χώρα.

Ελκυστικά κτίρια σε μαγευτικούς προορισμούς, αλλά και στην Αθήνα που ακμάζει και πάλι, αποτελούν δέλεαρ τόσο εξαιτίας της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και της γοητευτικής τοποθεσίας τους, όσο και λόγω των τιμών τους, που – ακόμη και όταν μιλάμε για ποσά εκατομμυρίων ευρώ – παραμένουν σταθερά χαμηλότερες από εκείνες αντίστοιχων ή και λιγότερο προνομιακών ιδιοκτησιών σε άλλες περιοχές του πλανήτη. Σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη άνθιση της εγχώριας αγοράς real estate, η επένδυση σε ελληνικά πολυτελή ακίνητα αναδεικνύεται ιδιαιτέρως προσοδοφόρα και με ταχεία απόσβεση.

.

Οι περιζήτητες περιοχές

Κορυφαία στις προτιμήσεις Ελλήνων και ξένων επενδυτών έρχονται τα ακίνητα σε high-end τουριστικούς προορισμούς, όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Τζιά, η Λευκάδα, τα Κύθηρα, αλλά και στην Αθήνα και τα προάστιά της. Άλλωστε, μια από τις σύγχρονες τάσεις στην παγκόσμια αγορά ακινήτων αφορά την αύξηση της αγοράς των λεγόμενων «holiday homes» και την επιθυμία απόκτησης περισσότερων από ένα ακινήτων ανά τον κόσμο – με λίγα λόγια, στη διεθνοποίηση της αγοράς luxury ιδιοκτησιών.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, εμπόδιο στην επιθυμία των ενδιαφερόμενων για σχετικές επενδύσεις στην Ελλάδα στεκόταν ο περιορισμένος αριθμός γραφείων με ελκυστικά χαρτοφυλάκια luxury ακινήτων και κυρίως η απουσία σχεδόν των διεθνών εταιρειών real estate. Η ύπαρξη των τελευταίων αποτελεί την αναγκαία γέφυρα ανάμεσα στους ξένους επενδυτές και την εγχώρια αγορά ακινήτων, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει στους Έλληνες αγοραστές την ασφάλεια, την εχεμύθεια και την υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση που απαιτείται σε αγοραπωλησίες αυτού του βεληνεκούς.

.

Η είσοδος των επενδυτών

Η εικόνα αυτή άλλαξε σταδιακά ήδη από τις πρώτες ενδείξεις εξόδου της χώρας από την κρίση, με σημαντικά γραφεία όπως η BARNES να «μετακομίζουν» και στη χώρα μας. Με ιστορία μεγαλύτερη των 20 χρόνων, παρουσία σε περισσότερες από 10 πόλεις και 60 χώρες του κόσμου και ηγετική θέση στη διαχείριση πολυτελών ακινήτων, η εταιρεία έχει αποκτήσει πλέον κραταιά θέση και στην ελληνική αγορά.

Η BARNES Greece, που δραστηριοποιείται στη χώρα μας από τον Σεπτέμβριο του 2017, έχει συγκεντρώσει ένα ιδιαίτερα πλούσιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων σε μοναδικούς προορισμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ διακρίνεται για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες της και την επιμονή της στη βέλτιστη δυνατή υποστήριξη των πελατών της. Προσφέροντας ασφάλεια, εχεμύθεια και ασύγκριτη ποιότητα στους ανθρώπους που την εμπιστεύονται για τα επενδυτικά τους βήματα στον χώρο των ακινήτων, ανοίγει νέες δυνατότητες σε εκείνους που επιδιώκουν την απόκτηση ιδιοκτησιών σε περισσότερες από μια περιοχές του πλανήτη, αλλά και σε όσους αναζητούν την κύρια κατοικία τους.

.

Ταχεία ανάπτυξη

Η μεγάλη γκάμα πολυτελών ακινήτων με σπάνια αρχιτεκτονικά και άλλα χαρακτηριστικά που έχει συγκεντρώσει εντός της ελληνικής επικράτειας, αλλά και οι εξατομικευμένες υπηρεσίες που είναι σε θέση να προσφέρει, έφεραν την BARNES Greece μέσα σε σύντομο διάστημα από την ίδρυσή της σε σημείο εφάμιλλο των παλαιότερων διεθνών γραφείων του Ομίλου.

Στο εσωτερικό της χώρας, ο αμιγώς real estate χαρακτήρας των δραστηριοτήτων της, αλλά και η στελέχωσή της από ανθρώπους υψηλής εξειδίκευσης και κατάρτισης, με μεγάλη εμπειρία στον χώρο τον ακινήτων, της έχει επιτρέψει να ξεχωρίσει από την πρώτη στιγμή από τους ανταγωνιστές της. Φυσικά, η λειτουργία του εν Ελλάδι γραφείου της είναι ευθυγραμμισμένη με την φιλοσοφία της BARNES, που εφαρμόζει τους ίδιους αυστηρούς κανόνες ποιότητας σε όλες τις περιοχές δραστηριοποίησής της ανά τον κόσμο, αναγνωρίζοντας ότι η επιλογή στελεχών με μεγάλη εξειδίκευση και μακροχρόνια εμπειρία στον χώρο του real estate αποτελεί εξίσου σημαντική επένδυση με τον εντοπισμό και την απόκτηση των ιδανικών ακινήτων.

Το αποτέλεσμα είναι η BARNES International, ένα πολυεθνικό δίκτυο, απαρτιζόμενο από άριστους γνώστες όλων των τελευταίων τάσεων στην παγκόσμια αγορά real estate, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να συνεργάζονται στενά μεταξύ τους παρακολουθώντας αλλά και ορίζοντας τις διεθνείς εξελίξεις. Έτσι, η BARNES Greece είναι σε θέση να παρέχει στους πελάτες της ιδιαίτερα και ποιοτικά ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και άμεση πρόσβαση στη διεθνή αγορά και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις εκάστοτε ανάγκες τους, είτε αναζητούν την είσοδο στην αγορά του real estate ως επενδυτές, είτε ενδιαφέρονται για την αγορά κάποιου ακινήτου.

.

Πελατοκεντρική φιλοσοφία

Επιμένοντας στο τρίπτυχο «ασφάλεια – εχεμύθεια – υψηλή ποιότητα», βασική αρχή και αναπόσπαστο κομμάτι των υπηρεσιών της, η ομάδα της BARNES Greece εργάζεται πιστά και με ιδιαίτερη προσήλωση για την ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας. Από τη στιγμή της ίδρυσής της, στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της βρίσκονται οι πελάτες. Αναγνωρίζοντας την αξία της εμπιστοσύνης τους σε μια τόσο σημαντική απόφαση, φροντίζει να τους παρέχει μοναδικές και εξατομικευμένες υπηρεσίες και να καλύπτει κάθε ανάγκη που προκύπτει από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή της συνεργασίας.

Υποστήριξη σε κάθε βήμα

Για να εξασφαλίσει αυτού του είδους τις ολιστικές και υψηλού επιπέδου παροχές, η BARNES Greece έχει αναπτύξει συνεργασίες με εξειδικευμένες ομάδες δικηγόρων, συμβολαιογράφων, οικονομολόγων και τραπεζικών, ικανών να παρέχουν στους πελάτες της κάθε αναγκαία πληροφορία και συμβουλή για μια τόσο σημαντική επένδυση. Ταυτόχρονα, έχει προνοήσει για την ανάπτυξη ενός ευρέος δικτύου εξωτερικών συνεργατών, εξειδικευμένων σε τεχνικά θέματα, που προσφέρουν επιπλέον υποστήριξη σε κάθε στάδιο της απόκτησης και της διαμόρφωσης ενός ακινήτου. Πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες και interior designers αναλαμβάνουν να καθοδηγήσουν τους αγοραστές στη δημιουργία του ακινήτου των ονείρων τους.

Η παρουσία στην εγχώρια αγορά γραφείων όπως η BARNES Greece, όχι μόνο επιτρέπει στο εγχώριο real estate να συνεχίσει την αναπτυξιακή του πορεία, αλλά και την επιταχύνει, διευκολύνοντας τις εισροές κεφαλαίων από το εξωτερικό και δίνοντας στους Έλληνες επενδυτές την ευκαιρία να προχωρήσουν με σιγουριά και ασφάλεια στα επόμενα βήματά τους.

Μάθετε περισσότερα για την BARNES Greece.

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024