Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Queer Movie Nights: Από τις 15 έως τις 18 Μαϊου στο Τριανόν και στο Ινστίτουτο Goethe

Queer Movie Nights: Από τις 15 έως τις 18 Μαϊου στο Τριανόν και στο Ινστίτουτο Goethe

Ειδικός καλεσμένος φέτος θα είναι ο Matt Carter, σκηνοθέτης της ταινίας «In from the Side» (2022)

To «Queer Movie Nights», από το περιοδικό ANTIVIRUS, επιστρέφει για 2η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε στις 15-18 Μαΐου 2023.

Μια γιορτή του queer κινηματογράφου με διεθνείς παραγωγές, πρεμιέρες, ελληνικές ταινίες και ειδικούς καλεσμένους στην καρδιά της Αθήνας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας, Αμφιφοβίας & Ιντερφοβίας

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα παρουσιαστούν 16 ταινίες πολλές σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα της queer σκηνής.

Θα απολαύσουμε τις περιπέτειες μιας γκέι ομάδας ράγκμπι της Αγγλίας, θα συγκινηθούμε από το δύσκολο προσωπικό ταξίδι δύο τρανς προσφύγων, θα δούμε την πιο πανκ ροκ βιογραφία του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, θα γνωρίσουμε την ελληνική queer κινηματογραφική σκηνή και πολλά ακόμη.

Πληροφορίες

Παράλληλα, θα γνωρίσουμε την Qweer ταυτότητα του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου και τις προκλήσεις των Qweer δημιουργών μέσα από την εκδήλωση «Το Κουήρ στον Σύγχρονο Ελληνικό Κινηματογράφο», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ την Τετάρτη 17/05 στις 18:00 στον κινηματογράφο Τριανόν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τιμές εισιτηρίων στον κινηματογράφο Τριανόν 15-17 Μαΐου: 3 ευρώ ανα προβολή ή 5 ευρώ το ημερήσιο (περιλαμβάνει όλες τις προβολές της ημέρας).

Link εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/cinema/queer-movie-nights/

Η είσοδος στις προβολές του Ινστιτούτου Γκαίτε στις 18 Μαΐου είναι δωρεάν.

*Η 17η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Iντερφοβίας (IDAHOBIT), τιμώντας την ημέρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αφαίρεσε την ομοφυλοφιλία από τον κατάλογο των ψυχιατρικών διαταραχών, εγκαινιάζοντας έτσι μια νέα εποχή για τα LGBTQI+ δικαιώματα. Σήμερα, η μέρα αυτή έχει αναδειχθεί σε ένα σύμβολο queer ορατότητας, ενώ γιορτάζεται σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024