Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δεν είσαι βασίλισσα, είσαι βασιλική σύζυγος»: Η Καμίλα αντιμέτωπη με την πριγκίπισσα Άννα

«Δεν είσαι βασίλισσα, είσαι βασιλική σύζυγος»: Η Καμίλα αντιμέτωπη με την πριγκίπισσα Άννα

Η Καμίλα «ήρθε αντιμέτωπη με την πριγκίπισσα Άννα για τον τίτλο της βασίλισσας στο τεταμένο δείπνο πριν τη στέψη». Ο μοδίστρας της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Ντέιβιντ Εμάνουελ, ισχυρίστηκε ότι η πριγκίπισσα Άννα αντιμετώπισε την Καμίλα κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου πριν τη στέψη, λέγοντάς της ότι ο τίτλος της θα έπρεπε να είναι βασιλική σύζυγος και όχι βασίλισσα.

Η βασίλισσα Καμίλα φέρεται να ήρθε αντιμέτωπη με την πριγκίπισσα Άννα για τον νέο της τίτλο σε ένα τεταμένο δείπνο, πριν τη στέψη, με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η πριγκίπισσα φέρεται να είπε στην κουνιάδα της ότι ο τίτλος της είναι Queen Consort και όχι Queen, σύμφωνα με τον μοδίστρα της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Ντέιβιντ Εμάνουελ (David Emanuel).

Ισχυρίστηκε ότι το θέμα του νέου τίτλου της Καμίλα είναι «ιδιαίτερα φορτισμένο» και ότι «πολλοί άνθρωποι» είναι «δυσαρεστημένοι» για τον λόγο ότι θα αναφέρεται ως Βασίλισσα και όχι ως Βασιλική Σύζυγος.

Δείτε το βίντεο


Η σύζυγος του βασιλιά φέρεται να ήρθε αντιμέτωπη με την πριγκίπισσά Άννα, καθώς ο σχεδιαστής είπε ότι η «όλη κατάσταση» είναι «πολύ δύσκολη» εν μέσω ισχυρισμών ότι δεν αποδέχονται όλοι τον νέο τίτλο της Καμίλα.

Μιλώντας στον Dan Wootton στο GB News, ο Εμάνουελ, ο οποίος σχεδίασε το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1981, δήλωσε: «Άκουσα ότι υπήρξε ένα δείπνο πριν τη στέψη με το οποίο προφανώς ο βασιλιάς και η Καμίλα ήταν εκεί και προφανώς η πριγκίπισσα Άννα είπε: «Δεν είσαι βασίλισσα, είσαι βασιλική σύζυγος».

Πολύ κοντά στον βασιλιά

Στη διάρκεια της στέψης, η πριγκίπισσα Άννα συμμετείχε στην πομπή ως το διάσημο «Gold-Stick-in-Waiting», μια θέση που ιστορικά απονέμεται σε ένα πρόσωπο στο οποίο έχει ανατεθεί η προσωπική ασφάλεια του ηγεμόνα.

Ως «προσωπικός υπασπιστής» της Αυτού Μεγαλειότητας, η Άννα ταξίδεψε έφιππη πίσω από τον νέο βασιλιά και τη νέα βασίλισσα μετά τη στέψη τους στο Αβαείο του Ουέστμινστερ.

«Δέχθηκα, γιατί πάνω από όλα λύνει το πρόβλημα του τι να φορέσω» εξήγησε.

Καθώς ο Κάρολος και η Καμίλα επιστρέφουν με τη χρυσή κρατική άμαξα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, η Άννα ηγηθεί της μεγαλύτερης πομπής στην οποία συμμετέχουν 6.000 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

Το προνόμιο χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, την εποχή των Τυδώρ, όταν δύο αξιωματικοί – ένα χρυσό ραβδί και ένα ασημένιο ραβδί – τοποθετούνταν κοντά στον ηγεμόνα για να τον προστατεύουν από κινδύνους.

Ο ρόλος είναι πλέον συμβολικός, αλλά δίνει στην αδελφή του βασιλιά μια εξέχουσα θέση στην πομπή.

Photo: YouTube

Ο πρώην της Καμίλα και η Άννα

Ένας από τους καλεσμένους στη στέψη ήταν ο πρώην σύζυγος της Καμίλα, Άντριου Πάρκερ Μπόουλς, ο οποίος ήταν παντρεμένος μαζί της για 22 χρόνια από το 1973 έως το 1995.

Φίλοι του 83χρονου είπαν ότι ήταν «λίγο ατίθασος» και «πολύ άτακτος με τις γυναίκες» σύμφωνα με πηγή που μίλησε στους Times.

Ο Άντριου είχε επίσης κάποτε ένα σύντομο ειδύλλιο με την πριγκίπισσα Άννα, 72 ετών σήμερα,  αλλά οι δύο τους παραμένουν στενοί φίλοι.

Τα εγγόνια του Φρέντι, 13 ετών, και τα δίδυμα αγόρια Γκας και Λούις, επίσης 13 ετών, θα κρατούν την ουρά των χιτώνων της Καμίλα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας φίλος της οικογένειας Πάρκερ Μπόουλς δήλωσε: «Είναι ενωμένοι. Αυτός κανονίζει τόσα πολλά γι’ αυτήν. Τρώνε μαζί μεσημεριανό γεύμα πολύ συχνά.  Ήταν πάντα, και εξακολουθεί να είναι, ο συνεργάτης της Καμίλα».

Photo: YouTube

Η Άννα της κοινής αποδοχής

Η πριγκίπισσα Άννα θεωρείται συχνά μια από τις πιο δημοφιλείς βασιλικές προσωπικότητες, αφού σε μεγάλο βαθμό απέφυγε τα οικογενειακά σκάνδαλα.

Μια δημοσκόπηση της YouGov που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα έδειξε ότι αντιμετωπίζεται θετικά από το 72% του βρετανικού κοινού, το υψηλότερο ποσοστό στην οικογένεια μαζί με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Η πριγκίπισσα, πρώην ολυμπιονίκης ιππέας και αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς του BBC το 1971, είναι συνταγματάρχης των Blues and Royals. Μοναδική κόρη της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και του πρίγκιπα Φίλιππου, είναι επίσης γνωστή ως πριγκίπισσα Βασιλική.

Ο σύζυγός της, αντιναύαρχος Sir Tim Laurence, βρισκόταν στην τρίτη άμαξα πίσω από τον βασιλιά Κάρολο και τη βασίλισσα προξενήτρα Καμίλα.

Η πριγκίπισσα Άννα έχει δύο ενήλικα παιδιά από προηγούμενο γάμο, τη Zara Tindall και τον Peter Phillips, τα οποία σε μεγάλο βαθμό μένουν μακριά από τα βασιλικά φώτα της δημοσιότητας.

Δείτε ένα βίντεο με την Άννα να λέει οτι δεν αντέχει την Καμίλα

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024