Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: «Ισχυρό ποσοστό για αυτοδυναμία της ΝΔ – Δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας»

Μητσοτάκης: «Ισχυρό ποσοστό για αυτοδυναμία της ΝΔ – Δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για το διακύβευμα των εκλογών, τόνισε ότι «μπορεί τα πράγματα με την Τουρκία να ξαναδυσκολέψουν μετά τις τουρκικές εκλογές. Το ερώτημα είναι, ποιος πρέπει να διαχειριστεί έναν δύσκολο γείτονα σε μια δύσκολη γειτονιά».

«Όσο πιο ισχυροί είμαστε την 21η Μαΐου, τόσο πιο εμφατικό θα είναι το μήνυμα ότι την επόμενη τετραετία πάλι πρέπει να είναι αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία για μία ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα. Γιατί άλλη εναλλακτική πρόταση εξουσίας ουσιαστικά δεν υπάρχει», διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Χαλκίδα.

«Να ξαναχτίσουμε μαζί το μεγάλο ρεύμα του πατριωτισμού και του δημιουργικού εκσυγχρονισμού που χτίστηκε το 2019 και θα δυναμώσει τώρα, για να μας δώσει το ίδιο αποτέλεσμα αντίστοιχο και καλύτερο», σημείωσε.

«Βλέπω τους πολιτικούς μου αντιπάλους εδώ και 48 ώρες να τσακώνονται σαν τα κοκόρια για την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και τι έγινε το 1981. Δεν μας αφορά η συζήτηση. Εμείς συζητάμε για την Ελλάδα του 2023, για την Ελλάδα του 2027», επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με την αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας για το διακύβευμα των εκλογών, τόνισε ότι «μπορεί τα πράγματα με την Τουρκία να ξαναδυσκολέψουν μετά τις τουρκικές εκλογές. Το ερώτημα είναι, ποιος πρέπει να διαχειριστεί έναν δύσκολο γείτονα σε μια δύσκολη γειτονιά».

«Ποιος θα υπερασπιστεί, τελικά, την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας; Ποιος θα μπορέσει να χτίσει τις συμμαχίες εκείνες, ώστε πραγματικά η πατρίδα μας να αισθάνεται ισχυρή και ασφαλής», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα κυλήσουμε πίσω;»

«Αυτό τελικά είναι το δίλημμα των εκλογών: αν θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή αν θα κυλήσουμε πίσω.

»Αν θα συνεχίσουμε σε μία αναπτυξιακή πορεία με καλύτερες δουλειές, μείωση της ανεργίας, μείωση των φόρων, ή αν θα ξαναγυρίσουμε σε πολιτικές υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης – τα θυμάστε καλά – αν θα εξακολουθούμε εμείς να στηρίζουμε τους συνταξιούχους», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Αρχίζει να αποδίδει το ολοκληρωμένο σχέδιο για τη βόρεια Εύβοια»

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην μεγάλη πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια, ανέφερε πως «έπρεπε να σκύψουμε πάνω στη βόρεια Εύβοια και να απαλύνουμε τον πόνο αυτών των ανθρώπων, που είδαν το βιος τους από τη μια στιγμή στην άλλη να καταστρέφεται».

«Δεν νομίζω ότι ποτέ έχει υπάρξει πιο γρήγορη και πιο συστηματική αντίδραση, και ως προς τις αποζημιώσεις, αλλά και ως προς το όραμά μας για την βόρεια Εύβοια, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο ήδη αρχίζει και αποδίδει. Βλέπετε την επισκεψιμότητα στη βόρεια Εύβοια, πόσο αυξημένη είναι», δήλωσε.

Και προσέθεσε: «Βέβαια, από όλα τα σημαντικά που κάνουμε για τη βόρεια Εύβοια θα ξεχωρίσω ένα και μόνο: είναι ο δρόμος ο οποίος θα βγάλει την βόρεια Εύβοια από την απομόνωση. Οι μελέτες του δρόμου ήδη προχωρούν, βρίσκονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Είναι δέσμευσή μου προσωπική.

»Όπως σας είχα δώσει δέσμευση ότι θα βρω λύση στο πρόβλημα της παράκαμψης της Χαλκίδας, έτσι σας δίνω και τώρα δέσμευση ότι ο δρόμος που θα συνδέει την Χαλκίδα, την κεντρική Εύβοια, με τη βόρεια Εύβοια θα γίνει πραγματικότητα και θα γίνει πραγματικότητα από τη δική μας κυβέρνηση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024