Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Δώρισε κουτάβι στο Μεξικό στη θέση λυκόσκυλου που σκοτώθηκε στα συντρίμμια

Τουρκία: Δώρισε κουτάβι στο Μεξικό στη θέση λυκόσκυλου που σκοτώθηκε στα συντρίμμια

Ο στρατός του Μεξικού καλωσόρισε χθες Τετάρτη σε ειδική τελετή το πιο αξιαγάπητο νέο μέλος του, κουτάβι που θα εκπαιδευτεί για να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, το οποίο προσέφερε ως δώρο η Τουρκία.

Ενα κουτάβι προσέφερε ως δώρο η Τουρκία στη θέση του λυκόσκυλου από το Μεξικό που σκοτώθηκε ενώ συμμετείχε στις προσπάθειες εντοπισμού επιζώντων μετά τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, ο οποίος σάρωσε το νότιο τμήμα της τουρκικής επικράτειας και το βόρειο τμήμα της συριακής.

Γερμανικός ποιμενικός

Ο γερμανικός ποιμενικός, ηλικίας τριών μηνών (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter), θα ενταχθεί στη διάσημη διεθνώς μονάδα ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών του στρατού του Μεξικού που αναπτύσσεται για τον εντοπισμό επιζώντων σε μια χώρα επιρρεπή σε σεισμούς και φυσικές καταστροφές.

Το κουτάβι, με μαύρο και καφέ τρίχωμα, όρθια αυτιά και υπερμεγέθεις πατούσες, βαφτίστηκε «Αρκαντάς» («φίλος», στα τουρκικά) έπειτα από ψηφοφορία που έγινε ψηφιακά.

Τον Αρκαντάς θα αναλάβει ο εκπαιδευτής που φρόντιζε τον Προτέο, τον σκύλο που έχασε τη ζωή του ενώ συμμετείχε σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην Τουρκία, διευκρίνισε ο μεξικανικός στρατός.

Κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές

Το Μεξικό έστειλε σωστικά συνεργεία στην Τουρκία μετά τον σεισμό 7,8 βαθμών του Φεβρουαρίου, που προκάλεσε τεράστια καταστροφή στην τουρκική και τη συριακή επικράτεια, με τουλάχιστον 54.000 νεκρούς στις δυο χώρες.

Ο Προτέο, επίσης γερμανικός ποιμενικός, κηδεύτηκε νωρίτερα φέτος με στρατιωτικές τιμές στο Μεξικό (φωτογραφία, κάτω, από SEDENA).

Η υποδοχή του Αρκαντάς, στον οποίο είχαν φορέσει χακί κολάρο με μικροσκοπική μεξικανική σημαία, έγινε σ’ επίσημη τελετή σε στρατιωτική βάση στη μεξικανική πρωτεύουσα χθες.

Η νέα του αγέλη

Το κουτάβι γάβγισε καθώς ακουγόταν ο εθνικός ύμνος, ενώ η νέα του αγέλη, στρατιώτες και σκύλοι, στεκόταν προσοχή.

Εξ ονόματος του Αρκαντάς, το μεξικανικό υπουργείο Αμυνας ανέφερε μέσω Twitter «ευχαριστώ στους μεξικανούς φίλους μου που με υποδέχθηκαν με μεγάλη στοργή, υπόσχομαι να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να γίνω σπουδαίος σκύλος έρευνας και διάσωσης».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024