Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Μονομαχία» των επικεφαλής Επικρατείας - Επίθεση Αγαπηδάκη στον Ηλιόπουλο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

«Μονομαχία» των επικεφαλής Επικρατείας – Επίθεση Αγαπηδάκη στον Ηλιόπουλο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Όπως ανέφερε η Ειρήνη Αγαπηδάκη, «στο Harvard έχει πανεπιστημιακή αστυνομία, στα ελληνικά πανεπιστήμια ο κ. Ηλιόπουλος επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τη θέλει. Στο Harvard έχει εξετάσεις, στα ελληνικά πανεπιστήμια ο κ. Ηλιόπουλος δεν τις θέλει».

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνα Ηλιόπουλου, ο οποίος τάχθηκε κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16 του συντάγματος, λέγοντας μάλιστα πως ο ίδιος – αν και καθηγητής του Χάρβαρντ – δεν θέλει ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα.

Τις δηλώσεις Ηλιόπουλου, καθώς και εκείνες που αφορούν στην κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, σχολίασε το… «αντίπαλο δέος» πολιτικά, δηλαδή η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook, «στο Harvard έχει πανεπιστημιακή αστυνομία, στα ελληνικά πανεπιστήμια ο κ. Ηλιόπουλος επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τη θέλει. Στο Harvard έχει εξετάσεις, στα ελληνικά πανεπιστήμια ο κ. Ηλιόπουλος δεν τις θέλει».

Η ανάρτηση Αγαπηδάκη

Στο Harvard έχει πανεπιστημιακή αστυνομία, στα ελληνικά πανεπιστήμια ο κ. Ηλιόπουλος επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τη θέλει. Στο Harvard έχει εξετάσεις, στα ελληνικά πανεπιστήμια ο κ. Ηλιόπουλος δεν τις θέλει.

Είπε μάλιστα τη Δευτέρα στην ΕΡΤ στην εκπομπή «Συνδέσεις» σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε, ότι αν υπάρχουν μερικές θέσεις, ας μπαίνουν και οι μαθητές που γράφουν 5 στις εξετάσεις. Να θυμίσω ότι 1 παίρνεις γράφοντας το όνομα σου.

Ακόμα και αν καταργηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, θα υπάρχουν εξετάσεις για να αποφοιτήσει κάποιος. Η κατάργηση της βάσης εισαγωγής, απλά θα έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν υποδομές για να σπουδάσουν οι φοιτητές και να δίνουμε πτυχία ανεργίας, μπάχαλο δηλαδή, από αυτά που τόσο καλά γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κάθε μέρα αξιολογούμε ο ένας τον άλλο: ψάχνουμε υδραυλικό από σχετικές πλατφόρμες για να μας διορθώσει τη βλάβη στο σπίτι και διαλέγουμε εκείνον με τις περισσότερες θετικές κριτικές, αναζητούμε τον καλό γιατρό να μας θεραπεύσει, τον καλό αρχιτέκτονα να μας χτίσει το σπίτι. Το να χτίζουμε μια ψευδαίσθηση ότι υπάρχει ζωή χωρίς αξιολόγηση, είναι σαν να πιστεύουμε στο λεφτόδεντρο.

Είναι όμως και κάτι άλλο που με στεναχωρεί σε αυτή τη δήλωση του κ. Ηλιόπουλου. Όταν λες σε έναν νέο σήμερα ότι θα έπρεπε να μπορεί να μπει με 5 στο πανεπιστήμιο, είναι σαν να του λες ότι δεν περιμένω και τίποτα σπουδαίο από σένα. Προσαρμόζεις λοιπόν τις παροχές στο ίδιο επίπεδο που είναι και οι προσδοκίες σου για τη νέα γενιά: στο πάτωμα.

Και με στεναχωρεί αυτό, γιατί εγώ και πολλοί άλλοι σαν εμένα, δε θα έχουμε ποτέ την ευκαιρία να φοιτήσουμε σε ένα πανεπιστήμιο όπως το Harvard και θαυμάζω τον κ. Ηλιόπουλο που το πέτυχε.

Γιατί για να έχεις την ευκαιρία να δώσεις καν εξετάσεις στο Harvard και να διεκδικήσεις υποτροφία, χρειάζονται πολλά λεφτά για ξένες γλώσσες και προετοιμασία και πολλοί από μας δεν είχαμε καν αυτή τη δυνατότητα. Άρα, δε θα έχουμε στη ζωή μας ποτέ αυτήν την ευκαιρία.

Για αυτό παλεύουμε ώστε τα παιδιά στη χώρα μας να έχουν καλή εκπαίδευση, να προσπαθήσουν ξανά και ξανά, να τα πάνε καλά στη ζωή τους και να μη βολεύονται με τα πεντάρια. Να καταφέρουν περισσότερα από μας, να φτάσουν στις κορυφές που εμείς δε θα πατήσουμε ποτέ. Δεν είναι η αριστεία το θέμα, είναι η πίστη στον εαυτό σου και τις δυνατότητες σου.

Είναι δυο μάτια, του δασκάλου, του γονιού, της κοινωνίας, της Πολιτείας, που σε κοιτάνε και φωνάζουν ΜΠΟΡΕΙΣ.
Και ναι, είναι η σοβαρή και αποτελεσματική πολιτική που χτίζει την ευκαιρία.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024