Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ειρήνη Αγαπηδάκη: Ποια είναι η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Ποια είναι η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ

Στη σελίδα της Ειρήνης Αγαπηδάκη θα δει κανείς να γράφει για τους πρόσφυγες αλλά και για τα παιδιά, καυτηριάζοντας συμπεριφορές και καταστάσεις.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη, η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας  και άλλοτε εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, ηγείται του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, όπως ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Και είναι ασφαλώς έκπληξη η τοποθέτησή της ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο, όμως, ο πρωθυπουργός θέλησε έτσι αφενός να τοποθετήσει μια γυναίκα στην κορυφαία αυτή θέση και αφετέρου να το συνδυάσει με τομείς πιο κοινωνικούς, όπως η αντιμετώπιση του προβλήματος των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων και της υγείας.

Είναι επιλογή όχι με «βαρύ» πολιτικό φορτίο, ούτε life style (όπως και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είπε), αλλά επιλογή για να… γκουγκλάρουμε και να μάθουμε στοιχεία γι’ αυτήν. Είναι μια νέα γυναίκα που σχετίζεται με τον χώρο της υγείας, «έτρεχε» το πρόγραμμα με τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα και «τρέχει» το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για τις προληπτικές μαστογραφίες γυναικών.

Ποια είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Η  Ειρήνη Αγαπηδάκη, είναι ψυχολόγος. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο γνωστικό αντικείμενο της «Προαγωγής και Αγωγής Υγείας» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και το διδακτορικό της δίπλωμα, και Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έχει συμμετάσχει ως ερευνητική συνεργάτιδα σε πολλά εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα στα αντικείμενα της πολιτικής δημόσιας υγείας, της προαγωγής ψυχικής υγείας και πρόληψης ψυχικών διαταραχών, καθώς και της πρόληψης των χρόνιων νοσημάτων.

Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει παρουσιάσει αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών σε περισσότερα από 50 εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

Στο επίκεντρο οι πρόσφυγες και τα παιδιά

Στη σελίδα της Ειρήνης Αγαπηδάκη θα δει κανείς να γράφει για τους πρόσφυγες αλλά και για τα παιδιά, καυτηριάζοντας συμπεριφορές και καταστάσεις.

Το 2017 κυκλοφόρησε και βιβλίο με τίτλο «100 + 1 Ιστορίες της Κρίσης», με πρόλογο του Απόστολου Δοξιάδη από τις εκδόσεις Επίκεντρο, το οποίο βιβλίο της περιλαμβάνει μια επιλογή από τα άρθρα που την έκαναν γνωστή.

Όπως λένε όσοι την γνωρίζουν βασικό της χαρακτηριστικό είναι ότι βάζοντας την ανθρώπινη προσωπικότητα πάντα στο επίκεντρο, δέχεται ως κεντρική έννοια την ευθύνη. Δεν απαξιώνει κανέναν εκ προοιμίου, ταυτόχρονα δε χαϊδεύει, δεν κανακεύει, δεν καλοπιάνει, δε συγχωρεί κανενός την απραξία, την απάθεια ή την έλλειψη συμμετοχής στα κοινά.

Το υπόμνημα που πυροδότησε έρευνα για τα προσφυγόπουλα

Μεταξύ άλλων, παρεμβάσεών της, η κ. Αγαπηδάκη, ως ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων,  τον Φεβρουάριο του 2021, είχε καταθέσει υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ζητώντας τη διερεύνηση καταγγελιών στον απόηχο δημοσιευμάτων για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων προσφυγόπουλων, από τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Ήρθα σήμερα στην Εισ. Πρωτ. για να ζητήσω την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από δημοσιεύματα και αφορούν ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων» δήλωσε η κ. Αγαπηδάκη προσθέτοντας πως «δεν πρέπει να μείνει τίποτε στο σκοτάδι χωρίς διερεύνηση», ανέφερε τότε.

Η επίθεση από Πολάκη

Το 2019, όταν η κ. Αγαπηδάκη διορίστηκε εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, είχε δεχθεί σφοδρή επίθεση από τον Παύλο Πολάκη καθώς την είχε χαρακτηρίσει ως «ψυχωσικό και ανικανοποίητο κοριτσάκι που πρέπει να εισαχθεί στο Δαφνί». Όπως απάντησε η ίδια στο Open, «δεν θα ασχοληθώ με τον κύριο Πολάκη αλλά με το έργο που μου έχει ανατεθεί».

Είχε γράφει τότε ο κ. Πολάκης:

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΙ ΔΙΟΡΙΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ;;;;;;;;;!!!!!!!!!
Ομολογώ πως αυτο το «πόνημα»,αυτο το αγλαισμα της λογοτεχνίας ,αυτο το κείμενο για Νόμπελ φιλοσοφίας ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ οταν γράφτηκε το 2017 ,αλλα μόνο σημερα που το ειδα να κυκλοφορεί εδώ.
Προφανώς το κοριτσάκι που ανέλαβε συντονιστής για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα με αρκετά χιλιάρικα το μήνα ,το είχε γράψει τότε για να της πω κανα γαλλικό και να πάρει πόντους στα μάτια και τα κιτάπια του Μητσοτακη τότε.Οπως αποδείχτηκε τους πήρε τους πόντους και χωρις το γαλλικό .
Δυο παρατηρήσεις:
1) απο τη «μελέτη» του πονήματος φαίνεται πως το πρόβλημα της ειναι βαρειά ψυχωσικη συνδρομή (και όχι απλή νεύρωση) που χρήζει μακράς νοσηλείας σε κλειστό ψυχιατρικό τμήμα .Παιδικα τραύματα,κακοποίηση,στέρηση,ανικανοποίητες επιθυμιες;;;Θα το βρουν οι ειδικοί στο Αιγινητειο η στο Δαφνι που πρεπει να επιληφθούν επειγόντως καθώς απο την εκδήλωση των συμπτωμάτων εχει περάσει αρκετός καιρός και σίγουρα θα εχει επιβαρυνθεί κλινικά ….
2) Αλί και τρισαλι στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα!!!
ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ:ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ;;;; στα γαριδάκια;;;;….(γλυκα στο λεω…)

Βεβαίως η κ. Αγαπηδάκη είχε είχε επιτεθεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πολλές αιχμηρές αναρτήσεις. Είχε γράψει ένα άρθρο με τίτλο «ήταν ένα μικρό Πολάκι»  το οποίο ανακάλυψε -µε καθυστέρηση δύο ετών- ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό της επιτέθηκε. Η ανάρτηση αυτή εξόργισε ακόµα και το ίδιο του το κόµµα. Μάλιστα, το Τµήµα ∆ικαιωµάτων του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε, µεταξύ άλλων, ότι «δεν είναι αποδεκτές οι δηλώσεις Πολάκη» και ότι «δεν έχουµε κανέναν λόγο να “δανειζόµαστε” από τον πολιτικό και ιδεολογικό µας αντίπαλο λέξεις, φράσεις, σκέψεις, που διαιωνίζουν τα στερεότυπα»

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024