ΝΔ: Η Ειρήνη Αγαπηδάκη επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας
Σε εκλόγιμη θέση θα βρίσκεται η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, το οποίο παρουσιάζεται σήμερα στα γραφεία του κόμματος, θα είναι η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι μια νέα γυναίκα που σχετίζεται με τον χώρο της υγείας, «έτρεχε» το πρόγραμμα με τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα και «τρέχει» το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για τις προληπτικές μαστογραφίες γυναικών.
Στις πρώτες έξι εκλόγιμες θέσεις θα βρίσκονται τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες. Επίσης σε εκλόγιμη θέση θα βρίσκεται η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, η οποία εμπνεύστηκε και τρέχει το πρότζεκτ «Υπέροχες Γυναίκες» από το 2019. Πρόκειται πλέον για Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία έχει στόχο «να ενδυναμώσει και να παροτρύνει τις γυναίκες να συμμετέχουν και να δημιουργούν δράσεις που έχουν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο».
Τον περασμένο Νοέμβριο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών, η Χατζηιωαννίδου συντόνισε εκδήλωση, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού, με ομιλητές τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης. Επίσης τον Απρίλιο του 2021 η υφυπουργός Μαρία Συρεγγέλα απένειμε στην Χατζηιωαννίδου το βραβείο Κοινωνικής Υπευθυνότητας (Social Responsibility) στο πλαίσιο των Greek International Women Awards. «Οφείλουμε να επιβραβεύουμε και να προβάλλουμε ως πρότυπα καλής συμπεριφοράς πολίτες με κοινωνική δράση και ευρύτερες κοινωνικές ευαισθησίες», έλεγε τότε η υφυπουργός.
Σίγουρος είναι στην πρώτη εξάδα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης. Ο ίδιος είχε λάβει τη θέση της εκλιπούσας Μαριέττας Γιαννάκου και έτσι κι αλλιώς δεν είχε συμπληρώσει πλήρη θητεία, κατά το σκεπτικό του Μητσοτάκη. Και σε κάθε περίπτωση ο υπουργός είναι στον κύκλο των έμπιστων του πρωθυπουργού, ο οποίος αναγνωρίζει τη δουλειά του στενού συνεργάτη του.
Πιθανότατα την εκλόγιμη θέση του εκπροσώπου των αποδήμων καταλαμβάνει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, άλλο ένα πρόσωπο που ο Μητσοτάκης εκτιμάει, θεωρώντας έτσι κι αλλιώς κρίσιμη για το αύριο την ατζέντα της κλιματικής κρίσης. Η απόφαση για ίδρυση αυτόνομου υπουργείου λέει άλλωστε πολλά.
- Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Βήμα βήμα η διαδικασία
- ΠΑΣΟΚ: Αθήνα και Αττική πνίγονται από το κυκλοφοριακό, αλλά η κυβέρνηση δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί η Γραμμή 4 του Μετρό
- «Σε προφορική συμφωνία Μπαρτσελόνα και Ίντερ για τον Μπαστόνι»
- Εκκενώθηκε το Δημαρχείο Καλαμάτας στα πλαίσια άσκησης
- «Με τρυπούσαν αλλά δεν έβγαινε αίμα» – Η αφήγηση ενός από τους τελευταίους «εκκαθαριστές» του Τσερνόμπιλ
- «Ρεσάλτο» των ΗΠΑ σε τάνκερ που υπόκειται σε κυρώσεις
- Έρωτας, ζήλια και φωτιά στη «Γη της ελιάς»: Ραγδαίες εξελίξεις και ένας δεσμός στο χείλος του γκρεμού
- «Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού ο Τέιλορ της Βαλένθια»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442