Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ: Η Ειρήνη Αγαπηδάκη επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας

ΝΔ: Η Ειρήνη Αγαπηδάκη επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας

Σε εκλόγιμη θέση θα βρίσκεται η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, το οποίο παρουσιάζεται σήμερα στα γραφεία του κόμματος, θα είναι η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι μια νέα γυναίκα που σχετίζεται με τον χώρο της υγείας, «έτρεχε» το πρόγραμμα με τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα και «τρέχει» το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για τις προληπτικές μαστογραφίες γυναικών.

Στις πρώτες έξι εκλόγιμες θέσεις θα βρίσκονται τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες. Επίσης σε εκλόγιμη θέση θα βρίσκεται η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου,  η οποία εμπνεύστηκε και τρέχει το πρότζεκτ «Υπέροχες Γυναίκες» από το 2019. Πρόκειται πλέον για Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία έχει στόχο «να ενδυναμώσει και να παροτρύνει τις γυναίκες να συμμετέχουν και να δημιουργούν δράσεις που έχουν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο».

Τον περασμένο Νοέμβριο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών, η Χατζηιωαννίδου συντόνισε εκδήλωση, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού, με ομιλητές τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης. Επίσης τον Απρίλιο του 2021 η υφυπουργός Μαρία Συρεγγέλα απένειμε στην Χατζηιωαννίδου το βραβείο Κοινωνικής Υπευθυνότητας (Social Responsibility) στο πλαίσιο των Greek International Women Awards. «Οφείλουμε να επιβραβεύουμε και να προβάλλουμε ως πρότυπα καλής συμπεριφοράς πολίτες με κοινωνική δράση και ευρύτερες κοινωνικές ευαισθησίες», έλεγε τότε η υφυπουργός.

Σίγουρος είναι στην πρώτη εξάδα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης. Ο ίδιος είχε λάβει τη θέση της εκλιπούσας Μαριέττας Γιαννάκου και έτσι κι αλλιώς δεν είχε συμπληρώσει πλήρη θητεία, κατά το σκεπτικό του Μητσοτάκη. Και σε κάθε περίπτωση ο υπουργός είναι στον κύκλο των έμπιστων του πρωθυπουργού, ο οποίος αναγνωρίζει τη δουλειά του στενού συνεργάτη του.

Πιθανότατα την εκλόγιμη θέση του εκπροσώπου των αποδήμων καταλαμβάνει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, άλλο ένα πρόσωπο που ο Μητσοτάκης εκτιμάει, θεωρώντας έτσι κι αλλιώς κρίσιμη για το αύριο την ατζέντα της κλιματικής κρίσης. Η απόφαση για ίδρυση αυτόνομου υπουργείου λέει άλλωστε πολλά.

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024