Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ποιος είναι ο Όμηρος Πουλάκης που τοποθετήθηκε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ποιος είναι ο Όμηρος Πουλάκης που τοποθετήθηκε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Έλληνας ηθοποιός, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και τελειόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γιος του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Πουλάκη.

«Το θέατρο σηματοδοτεί έναν χώρο και έναν χρόνο μέσα στον οποίο κάποιος άνθρωπος κάτι θα μας πει ή κάτι δεν θα μας πει. Σχετίζεται με το χειροπιαστό των πραγμάτων, με την διαρκή δυνατότητα των ανθρώπων να μην εξαρτούν την νόηση τους αποκλειστικά από την όραση, αλλά να ενεργοποιούν ένα ολόκληρο σύνολο από αισθήσεις, αντιλήψεις, τρόπους πρόσληψης και στάσης απέναντι σε ένα συμβάν παραστατικό μιας και μιλάμε για θέατρο» λέει ο Όμηρος Πουλάκης σε παλαιότερη συνέντευξή του στο spoutnik.gr και συνεχίζει:

«Τα παραπάνω συντελούν στο να εξηγηθεί μια ροπή και μια ενασχόληση των ανθρώπων προς το θέατρο από διάφορες πλευρές. Όταν τα πολύπλοκα εργαλεία ή gadgets του σύγχρονου κόσμου αδυνατούν να επιλύσουν ακόμα και εκείνα για τα οποία δημιουργήθηκαν, όταν η ανυδρία μιας τεχνολογικής αυτοβελτίωσης φτάσει στο όριό της, και αποκαλυφθεί πως δεν είναι πλασμένη για να δίνει υπαρξιακές απαντήσεις ή κατευθύνσεις, τότε είναι σαφές πως θα υπάρξει διάθεση στροφής προς το χειροπιαστό και το πρωτογενές, για να αποτραπεί ο πρωτογονισμός, όποιον τεχνολογικό ή illustration μανδύα κι αν φοράει».

Photo: Instagram

Ταινίες και θέατρο

Ο Όμηρος Πουλάκης γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου του 1983 και έχει παίξει μεταξύ άλλων στις ταινίες Hardcore (2004), Ώρες Κοινής Ησυχίας (2006), Tungsten (2011), Το Μικρό Ψάρι (2014), Νοτιάς (2016), Το Γάλα (2011), Δε Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος Αλλα Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό (2019).

Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Ο πρίγκιπας του Χόμπουργκ (2008), Ο Βυσσινόκηπος (2012), Η μεγάλη χίμαιρα (2014), Ο δρόμος περνά από μέσα (2017).

Φέτος πρωταγωνίστησε στο έργο «Χιροσίμα Αγάπη μου», στο θέατρο Σημείο σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, ενώ προετοιμάζεται για τον επόμενο ρόλο του, στον Γλάρο του Άντον Τσέχωφ συνεχίζοντας τη συνεργασία του στο ίδιο θέατρο με τον ίδιο σκηνοθέτη.

Παράλληλα ασχολείται με τον Πολυχώρο Πολιτισμού ΣΠΟΥΤΝΙΚ, μια δική του καλλιτεχνική πρωτοβουλία. Μιλώντας για αυτό στην efsyn.gr εξηγεί:

«Διευκρινίζω πως εκείνο που θα ονόμαζα «όνειρό μου» είναι το να συνεργάζομαι, να συντελώ και να συμπράττω στην διαμόρφωση/πραγμάτωση καλλιτεχνικών αναπαραστατικών δημιουργημάτων τα οποία θα επιδρούν ποικιλότροπα, να μελετώ από πολλαπλές σκοπιές την τέχνη την οποία ασκώ, και να μπορώ να βιοπορίζομαι επιτελώντας την καλλιτεχνική μου εργασία. Σημαίνουσα πτυχή των παραπάνω είναι και η Ομάδα Θεάτρου Ερασιτεχνών Ηθοποιών Innamorati, της οποίας έχω την τιμή να είμαι υπεύθυνος από τον Δεκέμβριο του 2019.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Πολυχώρου Πολιτισμού ΣΠΟΥΤΝΙΚ, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή του Μεταξουργείου και φιλοξένει όλες τις λειτουργίες των Innamorati, καθώς επίσης και άλλες πολιτισμικές και πολιτιστικές δράσεις. Εργαζόμαστε σε ερευνητικούς και παραστατικούς κύκλους, έχοντας παρουσιάσει το καλοκαίρι του 2022 την παράσταση «Θρύψαλα και Κομμάτια», παράσταση η οποία βασίστηκε σε μονόπρακτα του Γιώργου Σκούρτη και του Γιώργου Μανιώτη.

Η γενναιοδωρία τόσο του συγκεκριμένου Πολυχώρου Πολιτισμού όσο και των μελών της ομάδας εκλύει ισχυρούς παλμούς, παλμούς που με κάνουν να συναντιέμαι και πάλι με θεμελιακές αναζητήσεις γύρω από την τέχνη της υποκριτικής και του θεάτρου. Με οδηγούν, θα τολμούσα να πω, σε μια ανανεωμένη συσχέτιση με την άδολη χαρά της έκφρασης, της συμμετοχής και της δημιουργίας».

Δείτε μια συνέντευξη του Όμηρου Πουλάκη στην «Κυψέλη» το 2022

Sports in

«Μπαμ» με Έσε στην Αργεντινή: Επιλογή του Μασεράνο ο μέσος του Ολυμπιακού

Ο Σαντιάγκο Έσε ετοιμάζεται να φορέσει το εθνόσημο της Αργεντινής. Και είναι προσωπική επιλογή του μεγάλου Χαβιέρ Μασεράνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024