Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόπη Τσαπανίδου: Στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ η εκπρόσωπος Τύπου - Πώς μεταπήδησε από τα ΜΜΕ στην πολιτική

Πόπη Τσαπανίδου: Στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ η εκπρόσωπος Τύπου – Πώς μεταπήδησε από τα ΜΜΕ στην πολιτική

Από τη δημοσιογραφία στη θέση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η Πόπη Τσαπανίδου τώρα ετοιμάζεται για τη Βουλή

Η Πόπη Τσαπανίδου βρίσκεται στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένοντας εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου μέχρι τις εκλογές.

Η γνωστή δημοσιογράφος, που ανέλαβε από τη νέα – εκλογική – χρονιά τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1967.

Ξεκίνησε από τα εφηβικά της χρόνια να εκπαιδεύεται στην δημοσιογραφία σε εφημερίδα της πόλης, περνώντας στη συνέχεια στο ραδιόφωνο. Με την γέννηση της ιδιωτικής τηλεόρασης το 1991, κάλυψε κοινωνικά πολιτικά θέματα από τη Βόρεια Ελλάδα για τον ΑΝΤ1.

Πολλές ήταν οι ανταποκρίσεις που έστελνε από τα Βαλκάνια, αλλά και πολεμικά μέτωπα για τα δελτίο ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές.

Από το 1998 η πρωινή ενημερωτική ζώνη είχε και τη δική της σφραγίδα. Ξεκινώντας από το MEGA, στην πορεία των χρόνων συνεργάστηκε με την ΕΡΤ, το ΣΚΑΙ και το STAR, παρουσιάζοντας ενημερωτικές εκπομπές.

Το 2020-2022 παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο Open.

Έχει τρεις κόρες και έναν εγγονό.

Το πλήγμα στην προσωπική της ζωή

Λίγοι γνωρίζουν ίσως το γεγονός ότι η Πόπη Τσαπανίδου, ήδη γνωστή δημοσιογράφος στην Θεσσαλονίκη και όντας παντρεμένη με τον ηλεκτρολόγο Ευτύχη Μανωλαράκη, έχασε τον σύζυγό της σε δυστύχημα το 1991, ενώ η κόρη τους ήταν τριών ετών και η Πόπη Τσαπανίδου έγκυος σε δίδυμα κορίτσια…

Αυτή η προσωπική τραγωδία την κράτησε για μερικά χρόνια ακόμη στην Θεσσαλονίκη και, προς το τέλος της δεκαετίας του 1990, μετακόμισε οριστικά στην Αθήνα, όπου συνέχισε την επαγγελματική της πορεία στα μέσα ενημέρωσης.

Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Την είδηση έκανε γνωστή μέσω των κοινωνικών δικτύων ο Αλέξης Τσίπρας στις 28 Δεκεμβρίου 2022.

«Το 2023 δικαιούμαστε όλοι να είναι μια καλύτερη χρονιά. Η χρονιά της μεγάλης νίκης και της πολιτικής αλλαγής. Που θα έρθει μια ώρα αρχύτερα, αν εμείς οι ίδιοι γίνουμε η αλλαγή που προσδοκούμε. Από τη νέα χρονιά εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι η Πόπη Τσαπανίδου. Την καλωσορίζω και την ευχαριστώ που αποδέχτηκε την πρότασή μας», έγραψε ο κ. Τσίπρας.

«Η Πόπη, εξαιρετική δημοσιογράφος, σύγχρονη γυναίκα και μητέρα, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στον κοινό μας αγώνα», προσέθεσε.

«Δεν είχα καμία πρόθεση να κατέβω στην πολιτική»

Η Πόπη Τσαπανίδου, λίγες μέρες μετά την ανάληψη των νέων της καθηκόντων, παραδέχθηκε στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, πως δεν είχε «καμία πρόθεση» να κατέβει στην πολιτική, «καμία πρόθεση να ακολουθήσω αυτό τον δρόμο στη ζωή μου», όπως είπε.

«Δεν δούλεψα ποτέ στη δημοσιογραφία, στοχεύοντας σε μια εξαργύρωση της δημοσιογραφικής θέσης με μια πολιτική. Όταν ήρθε αυτή η πρόσκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ, μπήκα σε μια αναζήτηση εσωτερική αν θέλω να το κάνω. Ήμουν πολύ αληθινή τότε και συνεχίζω να είμαι και σήμερα. Εγκαταλείπω τη δημοσιογραφία», ξεκαθάρισε η Πόπη Τσαπανίδου.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως αν και πολύ νέα ακόμη για αυτό το «ρόλο», η Πόπη Τσαπανίδου είναι από το 2021 γιαγιά, καθώς έχει αποκτήσει έναν εγγονό.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024