Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιδείξει πολιτικές δεξιότητες, αλλά τα πήγε χάλια ως πρωθυπουργός

Μητσοτάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιδείξει πολιτικές δεξιότητες, αλλά τα πήγε χάλια ως πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως «η ιστορία θα κρίνει αυστηρά τον κ. Τσίπρα, γιατί είχε την ευκαιρία να πάει τη χώρα μπροστά, αλλά την πήγε πίσω».

Οι εκλογές, τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, τα ελληνοτουρκικά και οι υποκλοπές κυριάρχησαν στη συζήτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον managing editor των «Financial Times», υπεύθυνο για τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, Peter Spiegel.

«Αν με ρωτάτε, θα έχουμε και δεύτερο γύρο εκλογών, αλλά ο πρώτος γύρος θα δείξει ποιον θέλουν πρωθυπουργό οι Έλληνες», είπε σε σχετική ερώτηση ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ, «που θέλει κυβέρνηση συνασπισμού αλλά όχι τον Μητσοτάκη», ενώ τόνισε πως «πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί για να μην εκτροχιάσουμε όλη την πρόοδο που σημειώσαμε τα τελευταία χρόνια».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση με κατηγορεί ως αυταρχικό και αλλαζόνα, αλλά οι ψηφοφόροι γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα και θα συνιστούσα άλλη αφήγηση στους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Κληθείς να σχολιάσει τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός τόνισε, «ποτέ δεν θα υποτιμούσα τον πολιτικό μου αντίπαλο».

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιδείξει πολιτικές δεξιότητες, αλλά θεωρώ ότι τα πήγε χάλια ως πρωθυπουργός».

«Και έχουμε τον κ. Βαρουφάκη, που θέλει να αντικαταστήσουμε τα ευρώ μας με το νόμισμα Δήμητρα. Μην ξεχάσουμε ότι ήταν εύκολο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον, αλλά την πισωγύρισε. Σα να βάζεις φωτιά στο σπίτι σου και να ζητάς εύσημα, επειδή κάλεσες την πυροσβεστική», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι «στις Βρυξέλλες, σχολιάζουν ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε ένα άσκοπο δημοψήφισμα, πισωγύρισε και ξοδεύτηκαν εκατομμύρια» και τόνισε πως «η ιστορία θα τον κρίνει αυστηρά, γιατί είχε την ευκαιρία να πάει τη χώρα μπροστά, αλλά την πήγε πίσω».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μάθει τίποτα. Δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος έχει αλλάξει και δεν είναι σε θέση να προσφέρουν μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση για το πώς θα διοικήσουν τη χώρα», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το κυβερνητικό πρόγραμμα

«Προχωράμε με ταχύτερους ρυθμούς κι έχουμε μειώσει σαφέστατα το χρέος, έχουμε δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, κι έχουμε προσελκύσει επενδύσεις», είπε ο πρωθυπουργός.

Και προσέθεσε: «Αυτή η ανάπτυξη μας επέτρεψε να στηρίξουμε τους πολίτες. Το σημαντικότερο είναι η αύξηση του μέσου μισθού και είναι εφικτό το 25% στον κατώτατο μισθό. Χρησιμοποιήσαμε τον δημοσιονομικό χώρο για να προσφέρουμε στοχευμένη υποστήριξη σε όσους είχαν μεγαλύτερη ανάγκη. Ήμασταν συνεπείς στη δέσμευσή μας να μειώσουμε τους φόρους για τη μεσαία τάξη».

Για τα Τέμπη

«Οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να είναι θυμωμένοι, γιατί περίμεναν κάτι καλύτερο από το κράτος και μας θεώρησαν υπόλογους. Αναλαμβάνω την ευθύνη. Είναι τραγωδία ότι αυτό το σύστημα θα λειτουργούσε ως το Σεπτέμβριο», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Εν τέλει, οι εκλογές αφορούν τι έγινε στην τετραετία και τι έπεται και είμαστε νομίζω κυβέρνηση συνεπής στο πρόγραμμά της σε δύσκολες στιμές. Οι δημοσκοπήσεις  είναι καλύτερες σε σχέση με δύο μήνες πριν. Οι πολίτες θέλουν σταθερότητα και ξέρουν ότι την παρέχουμε κι έχουν πειστεί ότι η ατζέντα μας είναι σημαντική», σημείωσε.

«Καμία συζήτηση επί εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας και τη σαφή χάραξη συνόρων της Ελλάδας με την Τουρκία», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση που δέχτηκε στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum, για τα ελληνοτουρκικά.

Σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση κάνει «ό,τι καλύτερο για να περιορίσουμε τη χρήση παράνομου λογισμικού, αλλά το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό».

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024