
O Μιχάκης απειλεί τον Κασιδιάρη – Προσφυγή για την… πατρότητα των «Ελλήνων»
Ο Αρειος Πάγος εξετάζει 4 προσφυγές κατά κομμάτων με βασικότερη του Δ. Μιχάκη κατά του Η. Κασιδιάρη
Τέσσερις πρoσφυγές για ονόματα και εμβλήματα κομμάτων εξετάζονται αυτή την ώρα από την Ολομέλεια των ανώτατων δικαστών που συγκροτούν το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου που έχει την αρμοδιότητα ανά κρίνει τα εκλογικά θέματα.
Οι δύο εξ αυτών είναι του κόμματος Έλληνες του Δημήτρη Μιχάκη και του Εθνικού Κόμματος Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη, που κατατέθηκαν χθες το βράδυ οπότε και έληγε η σχετική προθεσμία.
Ο Μιχάκης διεκδικεί την πατρότητα του τίτλου Έλληνες, του κόμματος που έχει ιδρύσει όπως αναφέρει από το έτος 2012.
Ζητά μεταξύ άλλων, από τον Άρειο Πάγο να αναγνωρίσει το δικό του κόμμα ως δικαιούχο του ονόματος “Έλληνες” και να αφαιρεθεί η ονομασία από το κόμμα Κασιδιάρη.
Το κόμμα που ίδρυσε ο Κασιδιάρης στη δική του προσφυγή ισχυρίζεται ότι κατά παράβαση της νομοθεσίας το κόμμα Μιχάκη χρησιμοποιεί ως έμβλημα ένα εθνικό σύμβολο, τον ήλιο της Βεργίνας.
Οι αποφάσεις του Α1 Τμήματος αναμένονται μέσα στην ημέρα. Η επόμενη ημερομηνία ορόσημο είναι η Τρίτη 2 Μαϊου οπότε οι δικαστές και πάλι μετά από διάσκεψη εν ολομέλεια θα ανακοινώσουν τη συνολική απόφαση τους για την ανακήρυξη των κομμάτων που θα διεκδικήσουν τελικά τη ψήφο των πολιτών στις 21 Μαϊου 2023.
- Συνταγή: Ζυμαρικά με σαρδέλες
- Η διαδρομή προς τη διακοπή του καπνίσματος
- Πού βρίσκονται οι καταδικασμένοι της 17Ν σήμερα;
- Πόλεμος, φόβος και ελίτ σε αναβρασμό: Οι υπόγειες ρωγμές του καθεστώτος Πούτιν
- Αυξάνονται οι φωνές στη Fed για αύξηση επιτοκίων
- Περισσότερες από 410 συλλήψεις στη Γαλλία, οι 283 στο Παρίσι κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων [βίντεο]


