Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Αντζέλικα Χιούστον και η PETA προς τον Μητσοτάκη: «Σταματήστε την εκμετάλλευση με γαϊδούρια στη Σαντορίνη!»

Η Αντζέλικα Χιούστον και η PETA προς τον Μητσοτάκη: «Σταματήστε την εκμετάλλευση με γαϊδούρια στη Σαντορίνη!»

«Με τρόμο είδα την τρομερή κακοποίηση που συνεχίζουν να υφίστανται τα γαϊδουράκια και τα μουλάρια στο όμορφο νησί της Σαντορίνης» δήλωσε η ηθοποιός.

Η Αντζέλικα Χιούστον κάνει εκστρατεία για τον τερματισμό των τουριστικών βόλτες με γαϊδούρια στη Σαντορίνη. Μαζί με την PETA, η ηθοποιός έγραψε επιστολή προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε αυτήν, του ζητά να βάλει τέλος στα δεινά των γαϊδουριών και των μουλαριών στη Σαντορίνη, απαγορεύοντας με νόμο την τουριστική ιππασία. Με τον τρόπο αυτό, ενώνεται με τα αιτήματα της οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων PETA.

Τα τελευταία χρόνια, η PETA έχει ξεκινήσει ένα ψήφισμα ενάντια στις βόλτες με γαϊδούρια, έχει επανειλημμένα επιστήσει την προσοχή στην κακοποίηση των ζώων με φωτογραφίες και ρεπορτάζ, και πιο πρόσφατα έχει καταθέσει ποινικές μηνύσεις τόσο κατά των ιδιοκτητών των ζώων και των οδηγών γαϊδουριών όσο και κατά των τοπικών αρχών.

Photo: Charlie M / Unsplash

«Παρακαλώ βάλτε ένα τέλος σε αυτή τη σκληρότητα»

«Με τρόμο είδα την τρομερή κακοποίηση που συνεχίζουν να υφίστανται τα γαϊδουράκια και τα μουλάρια στο όμορφο νησί της Σαντορίνης» δήλωσε η Αντζέλικα Χιούστον. «Ως κάποια που διέσωσε πρόσφατα έξι γαϊδούρια και βλέπει καθημερινά τη γλυκιά, ευγενική φύση τους, αυτό μου ραγίζει ιδιαίτερα την καρδιά. Παρακαλώ βάλτε ένα τέλος σε αυτή τη σκληρότητα και απαγορεύστε στο εξής κάθε μεταφορά τουριστών με γαϊδούρια και μουλάρια, κ. Μητσοτάκη!».

Το βίντεο της Peta περιλαμβάνει κάποιες σκληρές εικόνες

Καταχρήσεις που είναι ήδη γνωστές από το 2018

Από το 2018, η PETA δημοσιεύει τακτικά πλάνα και αναφορές αυτοπτών μαρτύρων για να επιστήσει την προσοχή στην κακή κατάσταση των γαϊδουριών και των μουλαριών στη Σαντορίνη και να αναλάβει δράση από τα μέσα ενημέρωσης εναντίον τους.

Πλάνα από τον Ιούλιο του 2022 δείχνουν και πάλι τραυματισμένα και εξαντλημένα γαϊδούρια και μουλάρια. Η PETA υπέβαλε το υλικό στον ειδικό για τα ιπποειδή Dr. Maximilian Pick, ο οποίος επιβεβαίωσε τις συνθήκες που σχετίζονται με την καλή μεταχείριση των ζώων σε μια πραγματογνωμοσύνη.

Ζώα με πληγές κάτω από τον καυτό ήλιο 

Ορισμένα ζώα υποφέρουν από επώδυνες εκδορές και πληγές στην περιοχή της κοιλιάς εξαιτίας κακής εφαρμογής και φθαρμένων σέλων και αυτοσχέδιων ιμάντων- τα χαλινάρια είναι επίσης συχνά ακατάλληλα.

Ορισμένα γαϊδούρια και μουλάρια έχουν πληγές καλυμμένες από μύγες. Ενώ τα ζώα είναι αναγκασμένα να επιμένουν στον μεσογειακό ήλιο περιμένοντας την επόμενη εκδρομή, οι ιδιοκτήτες δεν τους παρέχουν καν τα απαραίτητα, όπως νερό, σκιά ή προστασία από τις καιρικές συνθήκες.

Το σύνθημα της PETA είναι: «Τα ζώα δεν υπάρχουν για να μας διασκεδάζουν ή για να τα εκμεταλλευόμαστε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο».

Η οργάνωση διεξάγει εκστρατείες κατά του speciesism – μια μορφή διάκρισης κατά την οποία τα ζώα υποτιμώνται επειδή ανήκουν σε ένα είδος.

Photo: PETA Germany

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024