Εγκαινιάζεται στο Δήμο Αμαρουσίου νέος πολιτιστικός χώρος
Τα εγκαίνια του Πολυχώρου Πολιτισμού «Άρτεμις» (Βασ. Όλγας 14 & Σουρή, Μαρούσι), θα γίνουν την Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023, στις 19:00.
Εγκαινιάζεται ο νέος πολυχώρος πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, την Πέμπτη 4 Μαΐου.
Πρόκειται για έναν νέο χώρο, ο οποίος θα στεγάσει τα τμήματα εκμάθησης εικαστικών τεχνών και ποικίλες άλλες δράσεις πολιτισμού όπως περιοδικές εκθέσεις, διαλέξεις, λέσχες ανάγνωσης και δημιουργικής γραφής και μικρές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. Στόχος είναι να αποτελέσει σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ζωής του Αμαρουσίου και της ευρύτερης περιοχής και σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων φίλων του Πολιτισμού.
O Πολυχώρος Πολιτισμού «Άρτεμις», το σύγχρονο αυτό πολιτιστικό «κόσμημα» αποτελεί μνημείο της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πόλης. Το διατηρητέο κτίριο φέρει χαρακτηριστικά του αθηναϊκού νεοκλασικισμού και κατασκευάστηκε ως κτίριο κατοικίας το διάστημα 1940-1945. Ι
διαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κεντρική είσοδος με την αμφίπλευρη κυκλική μαρμάρινη σκάλα η οποία προσδίδει μεγαλοπρέπεια καθώς και η ξύλινη θύρα εισόδου με το τοξωτό φεγγίτη. Από τα λίγα διακοσμητικά στοιχεία των όψεων του κτιρίου είναι τα μαρμάρινα φουρούσια, κάτω από τους εξώστες. Στο εσωτερικό, την προσοχή τραβούν τα πλακίδια που διασώθηκαν και έχουν τοποθετηθεί, στο κέντρο κάθε χώρου, με τη μορφή «χαλιού».
Η ανάπλαση του κτιρίου ολοκληρώθηκε πρόσφατα από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων του Δήμου Αμαρουσίου και χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο με το πρόγραμμα «Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και διατηρητέων κτηρίων στις πόλεις».
- Συμπληρώματα διατροφής σκύλου: Πότε είναι απαραίτητα για την υγεία του
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φορτούνα Σιτάρντ στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας
- Κιμ Καρντάσιαν: Πέθανε η γιαγιά της – Το συγκινητικό μήνυμα της οικογένειας
- Ανεξαρτητοποιήθηκε η Όλγα Γεροβασίλη – Τις επόμενες ημέρες παραιτείται και απο αντιπρόεδρος της Βουλής
- Το τελευταίο αντίο στη μεγάλη ηθοποιό Μάρω Κοντού
- Ο Βίντσιτς σφυρίζει τον τελικό του Μουντιάλ – Τα δάκρυα του Σλοβένου τη στιγμή της ανακοίνωσης (vid, pics)
- Εγκληματική οργάνωση διακινούσε μετανάστες – Πώς δρούσε από τον Έβρο έως τη Θεσσαλονίκη
- Μηχανογραφικό: Μέχρι στις 2 το μεσημέρι η δυνατότητα διαγραφής σχολών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442