Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φρέντι Μέρκιουρι: Το στέμμα του βασιλιά και άλλα 1.500 αντικείμενα σε δημοπρασία

Φρέντι Μέρκιουρι: Το στέμμα του βασιλιά και άλλα 1.500 αντικείμενα σε δημοπρασία

Το σπίτι του Φρέντι Μέρκιουρι άνοιξε πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια

Για περισσότερα από 30 χρόνια, η κατοικία του Φρέντι Μέρκιουρι στο Λονδίνο ήταν ανέγγιχτη, σαν ναός αφιερωμένος στον θρυλικό σούπερ σταρ του ροκ συγκροτήματος Queen που πέθανε το 1991, σε ηλικία 45 ετών.

Έζησε σαν βασιλιάς και λατρεύτηκε σαν θεός. Ο Φρέντι Μέρκιουρι, ο σούπερ σταρ των Queen, 32 χρόνια μετά τον θάνατό του, εξακολουθεί να έχει εκατομμύρια θαυμαστές και τραγούδια του ακούγονται ακόμα με τρομερή μανία.

Το σπίτι του Μέρκιουρι μέχρι τώρα λειτουργούσε σαν ναός και κανείς δεν μπορούσε να θαυμάσει από κοντά τα προσωπικά είδη του ινδάλματός του.

Μετά την ανακοίνωση της δημοπρασίας των ρούχων και των αντικειμένων του Μέρκιουρι, που αναμένεται να σπάσει ταμεία, σκηνικά, ρούχα, πίνακες και χειρόγραφοι στίχοι θα παρουσιαστόυν στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Χονγκ Κονγκ.

Στο σφύρι το θρυλικό στέμμα

Μεταξύ των αντικειμένων είναι ένα στέμμα στο πρότυπο του στέμματος του Αγίου Εδουάρδου, το οποίο θα φορέσει ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου στη στέψη του, το επόμενο Σαββατοκύριακο και ο συνοδευτικός μανδύας από κόκκινο βελούδο, ψεύτικη γούνα και στρας.

Ο Μέρκιουρι φόρεσε τον μανδύα για την τελική ερμηνεία του «God Save the Queen», με την οποία έκλεισε η τελευταία ζωντανή εμφάνιση του συγκροτήματος στο Knebworth, το 1986.

Χειρόγραφοι στίχοι του τραγουδιού «We are the Champions», του σημαντικότερου ύμνου των Queen που τραγουδήθηκε από φανατικούς θαυμαστές σε ζωντανές εμφανίσεις εκτιμάται ότι θα πωληθούν έως και 300.000 αγγλικές λίρες.

1.500 έργα τέχνης και αντικείμενα

Η κατοικία του Μέρκιουρι, στο Κένσινγκτον, το Garden Lodge ήταν το καταφύγιό του από την επιδεικτική δημόσια προσωπικότητά του και το διακόσμησε με έργα τέχνης, όπως βικτωριανούς πίνακες και δημιουργίες καλλιτεχνών του 20ου αιώνα, έργα από γυαλί και ιαπωνική τέχνη και υφάσματα.

Ο Μέρκιουρι άφησε το Garden Lodge και το περιεχόμενό του στη Μέρι Όστιν, μια από τις πιο στενές και έμπιστες φίλες του. «Εδώ και πολλά χρόνια, είχα τη χαρά και το προνόμιο να ζω περιτριγυρισμένη από όλα τα υπέροχα πράγματα που ο Φρέντι εντόπισε και τόσο αγάπησε. Όμως τα χρόνια πέρασαν και ήρθε η ώρα να πάρω τη δύσκολη απόφαση να κλείσω αυτό το πολύ ιδιαίτερο κεφάλαιο στη ζωή μου….» ανέφερε η ΄Όστιν.

Η κύρια έκθεση με τα περίπου 1.500 έργα τέχνης και αντικείμενα του Φρέντι Μέρκιουρι από το Gardne Lodge θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί του οίκου Sotheby’s του Λονδίνου τον Αύγουστο και θα διαρκέσει έως τα 77α γενέθλια του Μέρκιουρι. Θα ακολουθήσουν έξι δημοπρασίες τον Σεπτέμβριο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024