Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 4-0: Ο Στίλερ δεν ήταν… Μάσα και η Ένωση διέλυσε τους «ασπρόμαυρους»

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 4-0: Ο Στίλερ δεν ήταν… Μάσα και η Ένωση διέλυσε τους «ασπρόμαυρους»

Ο Στίλερ απέβαλε σωστά τον Κάργα για μαρκάρισμα στον Γιόνσον στο 10′ και στη συνέχεια η ΑΕΚ έστησε πάρτι κόντρα στον ΠΑΟΚ τον οποίο συνέτριψε με 4-0 και πάει με την ψυχολογία στα ύψη στο ντέρμπι τίτλου με τον Παναθηναϊκό.

Πάρτι πριν τον «τελικό» για την ΑΕΚ. Ο Στίλερ απέβαλε τον Κάργα στο δεκάλεπτο για μαρκάρισμα με τις τάπες στον Γιόνσον, σε αντίθεση με τον Μάσα και το αντιαθλητικό τάκλιν του Σιμάνσκι στο Καραϊσκάκη και η Ένωση μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο το ματς με την ομάδα της Θεσσσαλονίκης. Σκόραρε τέσσερις φορές έχοντας τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ και με το 4-0 πάει στη Λεωφόρο για το μεγάλο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Πώς ξεκίνησαν

Με δύο αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό παρατάχθηκε η ΑΕΚ αφού Ελίασον και Σιμάνσκι έμειναν στον πάγκο, με τους Άμραμπατ και Γιόνσον να ξεκινούν βασικοί. Ο Αθανασιάδης ήταν στο τέρμα, με τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί τετράδα στην άμυνα και τους Γιόνσον, Πινέδα στον άξονα. Ο Άμραμπατ ήταν δεξιά, ο Γκατσίνοβιτς αριστερά και ο Τσούμπερ πίσω από τον Γκαρσία.

Με αλλαγές, λόγω των πολλών του απουσιών παρατάχθηκε και ο ΠΑΟΚ που είχε τον Κοτάρσκι στο τέρμα. Ράφα Σοάρες, Κάργας, Ίνγκασον και Κεντζιόρα ήταν στην άμυνα, με τους Σβαμπ, Ντάντας στον άξονα, τους Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια στα άκρα, τον Ελ Καντουρί σε ρόλο «10» και τον Τόμας στην επίθεση.

«Καθάρισε» ο… Κάργας

Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε πριν καν αρχίσει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μόλις στο 8ο λεπτό ο Κάργας πήγε με τις τάπες στον Γιόνσον και είδε αρχικά κίτρινη κάρτα από τον Στίλερ ωστόσο το VAR κάλεσε τον Γερμανό να δει τη φάση κι εκείνος άλλαξε απόφαση δίνοντας κόκκινη στον αμυντικό του ΠΑΟΚ.

Όπως είναι λογικό, με παίκτη παραπάνω η ΑΕΚ κυριάρχησε στη συνέχεια κάνοντας ό,τι θέλει τους «ασπρόμαυρους». Στο 16’ από λάθος του Κοτάρσκι με τα πόδια, ο Γιόνσον αστόχησε σε κενό τέρμα με πλασέ εκτός περιοχής και πέντε λεπτά αργότερα το λάθος του Κροάτη τερματοφύλακα ήταν μοιραίο. Ο Κοτάρσκι επιχείρησε και πάλι να παίξει με πάσα μέσα στην περιοχή για τον Σβαμπ, ο Γιόνσον έκλεψε κι έδωσε στον Τσούμπερ που σαν σε προπόνηση έκανε το 1-0. Ένα γκολ καρμπόν με εκείνο του Γκαρσία στο ματς της κανονικής περιόδου στο ίδιο γήπεδο.

Πριν καν συνέλθει ο ΠΑΟΚ, δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Ο Χατζισαφί εκτέλεσε κόρνερ, ο Γιόνσον πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Μουκουντί με προβολή έκανε το 2-0. Στο 31’ ο πολύ δραστήριος Άμραμπατ έδωσε έτοιμο γκολ στον Γκατσίνοβιτς που πλάσαρε πάνω στον Κοτάρσκι από τη μικρή περιοχή ενώ ένα άστοχο σουτ του Κωνσταντέλια από την περιοχή προς το τέλος του ημιχρόνου ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο.

Στο ρελαντί

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο 3-0 με τον Τσούμπερ να αστοχεί μετά από πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια και στο 76’ ο Φερνάντες σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα στρώθηκε στον Λιβάι που με υπέροχο σουτ έκανε το 3-0.

Ο Αλμέιδα φρέσκαρε διαρκώς την ομάδα του στο δεύτερο μέρος έχοντας το μυαλό του προφανώς στη Λεωφόρο και μία από τις αλλαγές του πέτυχε και το κερασάκι στην τούρτα. Ο λόγος για τον Φερνάντες που με ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή, άφησε άγαλμα τον Κοτάρσκι για το 4-0.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Άμραμπατ (70′ Ελίασον), Πινέδα (58′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (69′ Πάολο Φερνάντες), Τσούμπερ (79′ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (79′ Φαν Βέερτ)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ίνγκασον (67′ Σάστρε), Κάργας, Σοάρες, Ντάντας (75′ Σοάρες), Σβαμπ, Ελ Καντουρί (75′ Ολιβέιρα), Κωνσταντέλιας (75′ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Μπράντον Τόμας (21′ Νάσμπεργκ).

Περισσότερα σε λίγο…

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024