Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γαλαζοπράσινη μάχη στο προοδευτικό κέντρο - Tο βλέμμα στους ενδιάμεσους ψηφοφόρους

Γαλαζοπράσινη μάχη στο προοδευτικό κέντρο – Tο βλέμμα στους ενδιάμεσους ψηφοφόρους

Η ξεκάθαρη στάση του σκληρού πασοκικού πυρήνα ενάντια σε οποιαδήποτε πολιτική που θα μπορούσε να ρισκάρει την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης προς αυτήν την συγκεκριμένη μερίδα ψηφοφόρων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται πια ανοιχτά στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στις ομιλίες του. Όχι για να τους πει πως ο ίδιος είναι η καταλληλότερη λύση για τις κάλπες της απλής αναλογικής, αλλά για να τους υπενθυμίσει πως το σενάριο της «τερατογένεσης» θα τους βρει στην ίδια κυβέρνηση και με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Η ξεκάθαρη στάση του σκληρού πασοκικού πυρήνα ενάντια σε οποιαδήποτε πολιτική που θα μπορούσε να ρισκάρει την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, όπως το σχέδιο «Δήμητρα», χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης προς αυτήν την συγκεκριμένη μερίδα ψηφοφόρων, ώστε να κάνουν από την πρώτη Κυριακή μια επιλογή σταθερότητας – σύμφωνα με τους δημοσκόπους, το αφήγημα της ΝΔ για αυτοδυναμία έχει το πλεονέκτημα πως είναι ευνόητο, καθώς δεν μπλέκει στους όρους και τις προϋποθέσεις μιας κυβέρνησης συνεργασίας, όπως περιγράφεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Οσκαρ μυθοπλασίας

Στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν αναγνωρίσει την στόχευση, γι’ αυτό σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν σε όλους τους τόνους πως σενάριο συγκυβέρνησης με Βαρουφάκη δεν υφίσταται -και το λένε διαρκώς, για να μην εμπεδωθεί πως υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού.

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με το κόμμα του κ. Βαρουφάκη και όσους έπαιξαν τη χώρα στα ζάρια της δραχμής. Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, συνεχίζει τρομοκρατημένος να ανασύρει αυτό το σενάριο. Του δίνουμε, λοιπόν Οσκαρ μυθοπλασίας», είπε την Τρίτη το βράδυ από τα Γιάννενα και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Του αξίζει αυτό το Οσκαρ, διότι καθημερινά “βομβαρδίζει” με ψέματα και fake news τον ελληνικό λαό. Δεν εξηγείται αλλιώς τέτοια εμμονή στο ψεύδος», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Στην οπτική των κεντροαριστερών στελεχών, δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα το κόμμα που σήκωσε το βάρος της κρίσης «για να κρατήσει την χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά», να συμπλεύσει με το πρόσωπο που συνδέθηκε πιο πολύ απ’ όλα με τις επιπτώσεις του πρώτου εξαμήνου του 2015.

Η προσέγγιση των κεντρώων ψηφοφόρων φάνηκε και στις αντεγκλήσεις ανάμεσα σε Ακη Σκέρτσο και Δημήτρη Μάντζο: όταν ο πρώτος δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καταψήφισε τα βιομηχανικά διδακτορικά και τα διπλά προγράμματα σπουδών, ο δεύτερος απάντησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα πρακτικά της Βουλής, που αποδεικνύουν το αντίθετο.

Ο Ανδρουλάκης σήκωσε το γάντι

Παράλληλα, στην συνέντευξή του (Alpha), o Μητσοτάκης έβαλε και έναν προσωπικό παράγοντα που καθορίζει τις σχέσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει δείξει καμία διάθεση, έχει δείξει ότι το πρόβλημά του δεν είναι η ΝΔ αλλά εγώ προσωπικά. Εκεί εγώ δεν μπορώ να μπω σε αυτήν τη συζήτηση, οι εκλογές είναι μπροστά μας, ο λαός θα αποφασίσει», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Οτιδήποτε, αρκεί να μην είναι ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός. Το ακούω, αλλά να πουν ποιον θέλουν», επεσήμανε.

Λίγη ώρα μετά, στα Γιάννενα, ο Ανδρουλάκης σήκωσε το γάντι: «Ο κ. Μητσοτάκης αυτοδιαφημίζεται ως υπέρμαχος της σταθερότητας. Μιλάει για παραλυσία, όταν στα πεπραγμένα του συγκαταλέγονται οι υποκλοπές, η άλωση του κράτους δικαίου, τα γαλάζια παιδιά, η διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και δηλώνει ευθαρσώς ότι θα κάνει όσες φορές χρειαστεί εκλογές μέχρι ο ίδιος να εκλεγεί πρωθυπουργός», σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Τι άλλο αναμένουν στο ΠΑΣΟΚ;

Πως στον δρόμο προς την κάλπη της 21ης Μαΐου, αλλά και προς την επόμενη εφόσον χρειαστεί, θα υπάρξουν στελέχη στις παρυφές του κόμματος (με πασοκικό παρελθόν που τα τελευταία χρόνια κοιτούν προς τον Μητσοτάκη) που θα κάνουν δηλώσεις στήριξης προς τη ΝΔ ή θα ενταχθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην προεκλογική προσπάθεια της Πειραιώς.

Δεν ανησυχούν, ωστόσο. Οπως τονίζουν όσοι έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν στρατηγική πολιτικών μεταγραφών, το ΠΑΣΟΚ από το 2012 έως και σήμερα έχει πολλές φορές βρεθεί στην ίδια θέση -«ξέρει να την διαχειρίζεται».

Sports in

«Μπαμ» με Έσε στην Αργεντινή: Επιλογή του Μασεράνο ο μέσος του Ολυμπιακού

Ο Σαντιάγκο Έσε ετοιμάζεται να φορέσει το εθνόσημο της Αργεντινής. Και είναι προσωπική επιλογή του μεγάλου Χαβιέρ Μασεράνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024