Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το σύστημα «3+3» του Αντσελότι

Το σύστημα «3+3» του Αντσελότι

Ποιο είναι το σύστημα που χρησιμοποιεί ο «μάστορας» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σύμφωνοι, η Σίτι πέρασε με άνεση το εμπόδιο της Μπάγερν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μολονότι οι Βαυαροί το πάλεψαν με το (πατροπαράδοτο) σθένος τους. Ποια ομάδα, όμως, δείχνει έτοιμη και στιβαρή ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις το τρόπαιο; Η Ρεάλ Μαδρίτης του …μάστορα στη διοργάνωση Κάρλο Αντσελότι. Αν και τώρα θα έλεγε κάποιος πως «αρχίζουν τα δύσκολα» για τον Ιταλό τεχνικό που θα βρει απέναντί του το …βουνό της Μάντσεστερ Σίτι.

Βλέποντας, ωστόσο, το πώς λειτουργεί ο Αντσελότι, εύκολα διαπιστώνεις τι τρικ χρησιμοποιεί στη μεσαία γραμμή της Βασίλισσας. Δείχνει πράος, ήρεμος στον πάγκο, χωρίς θεατράλε κινήσεις και πάνω απ’ όλα είναι εξαιρετικός ισορροπιστής. Και έχει ένα δικό του σύστημα , το …«3+3»!

Μπαρουτοκαπνισμένοι και διψασμένοι για διάκριση

Για να λυθούν πιθανές απορίες, ιδού: στο Στάμφορντ Μπριτζ απέναντι στην Τσέλσι, η Ρεάλ είχε τρεις παίκτες στη γραμμή των μέσων και τρεις στην επίθεση. Τρεις πολύπειρους και τρεις σούπερ ταλαντούχους. Από τη μια η γνώση των μπαρουτοκαπνισμένων και στον αντίποδα η δίψα για διάκριση των νεαρότερων. Κάπως έτσι είχαμε τους Μόντριτς, Κρόος και Μπενζεμά, να πλαισιώνονται από τους Βαλβέρδε, Βινίσιους και Ροντρίγκο. Ολοι τους συναρπαστικοί και άκρως απαραίτητοι. Εδώ, ας σκεφθεί κάποιος πως η Ρεάλ ετοιμάζεται να προσφέρει νέα συμβόλαια στους έμπειρους.

Δεν σκέφτεται ότι πέρασαν τα χρόνια. Ο Κρόος για παράδειγμα είναι 33 ετών και στη Μαδρίτη βρίσκεται από το 2014. Ο Μόντριτς, άλλη ιστορία αυτός: στα 38 (!) του βαδίζει, δεν το βάζει κάτω και είναι στη Ρεάλ από το 2012. Ακόμη πιο πίσω πρέπει να πάμε ώστε να δούμε πότε εμφανίστηκε στην πρωτεύουσα της Ισπανίας ο Μπενζεμά. Ναι, το 2009 και ο Γάλλος είναι πλέον 36 ετών.

Παίζουν, ξεχωρίζουν, σπάνε τα δικά τους ρεκόρ και προχωρούν. Αποτελούν τα θεμέλια και οι αυτοκρατορίες τα σέβονται. Τα δε νέα αστέρια, είναι λίγο πάνω από τα 20 χρόνια τους. Στα 22 ο (σκόρερ δύο γκολ στο Λονδίνο) Ροντρίγκο, 23 ετών ο Βινίσιους και σε λίγο καιρό συμπληρώνει τα 25 ο Βαλβέρδε.

Ο δε ουρουγουανός μέσος, υπήρξε το «κλειδί» του Αντσελότι στη μάχη με τον Λάμπαρντ, καθώς τον επέλεξε ο προπονητής στο δεύτερο ημίχρονο, τον …μετακίνησε με στόχο να φράξει τον δρόμο στον Καντέ. Τα κατάφερε ο Βαλβέρδε. Ηταν το «μάθημα τακτικής» όπως ανέφεραν πολλοί στην Αγγλία. Αλλά εν όψει των ημιτελικών του εφετινού Τσάμπιονς Λιγκ, ας έχουμε όλοι κατά νου πως ο Πεπ δεν είναι Λάμπαρντ…

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024