Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η συνάδερφός της αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλη - Τώρα αναγκάζονται να την αποζημιώσουν

Η συνάδερφός της αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλη – Τώρα αναγκάζονται να την αποζημιώσουν

Η εργαζόμενη είπε πως μετά την αποκάλυψη οι συνθήκες στην εργασιακό χώρο άλλαξαν προς το χειρότερο

Χρηματική αποζημίωση, ύψους 5.000 ευρώ θα αναγκαστεί να καταβάλλει ένας βρεφονηπιακός σταθμός στην Ιρλανδία σε πρώην εργαζόμενη καθώς αποκαλύφθηκε πως είναι ομοφυλόφιλη παρά τη θέλησή της.

Η εφημερίδα Irish Examiner ανέφερε πως η  Επιτροπή Εργασιακών Σχέσεων της Ιρλανδίας έκρινε ότι η πρώην εργαζόμενη είχε υποστεί ομοφοβικές διακρίσεις λόγω του σεξουαλικού της προσανατολισμού.

Συγκεκριμένα συνάδερφός της φέρεται να αμφισβήτησε με ανάρμοστο τρόπο την σεξουαλική της ταυτότητα, αφού πρώτα την υπέβαλε σε «ανάκριση για τις επιλογές της στην προσωπική ζωή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, της έκανε για καιρό πιεστικές ερωτήσεις αναφορικά με το γιατί δεν έχει σύντροφο, γιατί δεν ενδιαφέρεται για το άλλο φύλο και άλλα σχετικά.

Όταν η εργαζόμενη της απάντησε ότι δεν ενδιαφέρεται να βρει σύντροφο, οι πιεστικές ερωτήσεις συνεχίστηκαν, με αποτέλεσμα η υπάλληλος να φτάσει να απαντήσει ότι «δεν ενδιαφέρεται για άνδρες».

Η πληροφορία αυτή με τη μορφή κουτσομπολιού διέρρευσε στον εργασιακό χώρο των δύο γυναικών και φυσικά, υπήρξαν συνέπειες.

Ενώπιον της Επιτροπής η συνάδερφος της εργαζομένης δήλωσε ότι δεν πίστευε ότι οι πιεστικές της ερωτήσεις ισοδυναμούσαν με ομοφοβική διάκριση ή επίθεση στη γυναίκα και ότι επίσης δεν θεωρούσε ότι η πίεση στην οποία την υπέβαλε ήταν ξεκάθαρη εργασιακή παρενόχληση.

Αλλαγή συνθηκών

Παρ’ όλα αυτά αποκαλύφθηκε πως εκείνη την ημέρα η πρώην εργαζόμενη του βρεφονηπιακού ξέσπασε σε κλάματα μετά την αναγκαστική αποκάλυψη του σεξουαλικού προσανατολισμού της.

Ειδικότερα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας κλείστηκε στο μπάνιο, μη έχοντας από πού να ζητήσει βοήθεια και στήριξη για να αντιμετωπίσει το περιστατικό.

Η ίδια εξήγησε στην Επιτροπή ότι ο βρεφονηπιακός σταθμός δεν είχε λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση της παρενόχλησης που υφίστατο, ενώ είδε τη ζωή και τις εργασιακές συνθήκες να αλλάζουν γι’ αυτήν προς το χειρότερο, όταν αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί στη διεύθυνση.

Όπως αποκάλυψε λίγο καιρό μετά άλλαξε πόστο και είδε τις εργατοώρες της να μειώνονται. Από την πλευρά του η διοίκηση του βρεφονηπιακού σταθμού απέδωσε την μετακίνηση και τη συρρίκνωση του ωραρίου της στις νέες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του COVID-19.

Και φυσικά, αυτό θα μπορούσε να σταθεί ως επιχείρημα, αν ο εργοδότης της γυναίκας δεν ανέφερε ότι θα ήταν πιο σοφό εκ μέρους της να πει ψέματα αναφορικά με τον σεξουαλικό της προσανατολισμό για να αποφύγει τα…χειρότερα.

Η απόφαση της Επιτροπής

Ο υπεύθυνος της Επιτροπής, ο οποίος εξέτασε την καταγγελία, διαπίστωσε ότι η συνάδερφος της εργαζομένης μπορεί όντως να μην είχε σκοπό να την βλάψει και να την ταπεινώσει, ωστόσο δεν ήταν επαρκώς ενήμερη σχετικά με το τι συνιστά παρενόχληση και ότι η καταγγέλλουσα βίωσε μία εξαιρετικά δυσάρεστη εμπειρία με την αποκάλυψη μίας ιδιωτικής της υπόθεσης, κάτι που έγινε ακόμα χειρότερο από την απάθεια και την αδιάφορη στάση του υπόλοιπου προσωπικού απέναντι σε αυτό το ζήτημα.

Ο O’Driscoll διέταξε τον βρεφονηπιακό σταθμό να καταβάλει αποζημίωση για ομοφοβικές διακρίσεις εναντίον της γυναίκας, η οποία ανέρχεται σε 5.000 ευρώ.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024