Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H γηραιότερη παίκτρια του μπέιζμπολ αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλη στα 95 της

H γηραιότερη παίκτρια του μπέιζμπολ αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλη στα 95 της

Η Μέιμπελ Μπλερ, που ενέπνευσε την ταινία «A League of Their Own» (Το Δικό τους Παιχνίδι), αποκαλύπτεται στα 95 της. «Δεν χρειάζεται να κρύβεσαι» λέει.

H γηραιότερη παίκτρια του γυναικείου μπέιζμπολ μοιράζεται, στα 95 της, το μυστικό του θάρρους

Η Μέιμπελ Μπλερ, παίκτρια του γυναικείου μπέιζμπολ, θυμάται πώς η ένταξή της στην All-American Girls Professional Baseball League άλλαξε τη ζωή της προς το καλύτερο.

Η παίκτρια του μπέιζμπολ που ενέπνευσε την κλασική ταινία «A League of Their Own» (Το Δικό τους Παιχνίδι), αποκάλυψε δημοσίως ότι είναι λεσβία σε ηλικία 95 ετών.

Η Μπλερ ήταν ένα από τα μέλη της All-American Girls Professional Baseball League, ενός επαγγελματικού γυναικείου πρωταθλήματος μπέιζμπολ που υπήρχε από το 1943 έως το 1954.

Photo: YouTube

Photo: YouTube

Το γυναικείο πρωτάθλημα ενέπνευσε την κλασική ταινία του 1992 «A League of Their Own» με πρωταγωνιστές τους Τζίνα Ντέιβις, Τομ Χανκς και Μαντόνα αναφέρει η HuffPost.

Επίσης, ενέπνευσε μια ομώνυμη σειρά του Amazon Prime.

Και ήταν κατά τη διάρκεια της προώθησης της σειράς που η Μπλερ μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί από το κοινό.

Η λεζάντα της ανάρτησης έγραφε: «Για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, η 95χρονη παίκτρια του αθλητικού θρύλου AAGPBL, Μέιμπελ Μπλερ ένιωθε ότι έπρεπε να κρύψει τον αυθεντικό εαυτό της. Σήμερα βγήκε δημόσια για πρώτη φορά. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι γι’ αυτήν και συνεχίζουμε να πιέζουμε για την αγάπη, την αποδοχή και την εκπαίδευση εντός και εκτός γηπέδου».

Η Μπλερ, από την Καλιφόρνια, έπαιξε για την Peoria Redwings το 1948.

Δείτε τη δήλωσή της


Τα χρόνια εκείνα

Ήταν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tribeca 2022 στη Νέα Υόρκη για τη σειρά που δημιούργησαν η Άμπι Τζέικομπσον του «Broad City» και ο Γουίλ Γκράχαμ.

«Νομίζω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για αυτές τις νεαρές κοπέλες που παίζουν μπάλα να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνες τους και ότι δεν χρειάζεται να κρύβεσαι» δήλωσε η Μπλερ. «Κρύφτηκα για 85 χρόνια και αυτή είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά που βγαίνω προς τα έξω», είπε υπό δυνατές επευφημίες.

Η Μαντόνα υποδύθηκε τον χαρακτήρα της Μέιμπελ Μπλερ στην αρχική ταινία και ήταν γνωστή ως «All The Way Mae», όπως ακριβώς αποκαλούσαν την Μπλερ κατά την εποχή που έπαιζε.

Η Μπλερ θυμήθηκε ότι είχε αναπτύξει αισθήματα για τα κορίτσια και ένιωθε ενοχές γι’ αυτό. «Σκέφτηκα, Θεέ μου, Μέιμπελ, τι σου συμβαίνει; Επειδή ήμουν ερωτευμένη με αυτό το κορίτσι στο λύκειο και τελικά, κάπως είχαμε ένα μικρό μπλέξιμο… Ήταν πολύ άσχημο, γιατί στην εποχή μας δεν τολμούσες να πεις στην οικογένειά σου ή να υπονοήσεις σε κανέναν ότι ήσουν γκέι, ήταν το πιο τρομερό πράγμα στον κόσμο» είπε η Μπλερ, όπως αναφέρει το LGBTQ Nation.

Η Μπλερ θυμήθηκε πώς η ένταξή της στο πρωτάθλημα άλλαξε τη ζωή της. «Γύρισα πίσω στο Σικάγο και μπήκα στην ομάδα και θα σας πω, ήταν η πιο εκπληκτική στιγμή της ζωής μου γιατί μου ζήτησαν να βγούμε σε ένα μπαρ» θυμήθηκε. «Λοιπόν, αποδείχτηκε ότι ήταν ένα γκέι μπαρ και δεν ήμουν ποτέ τόσο ευτυχισμένη στη ζωή μου».

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας 

Εμμονή για αυτήν την ταινία

Η ομιλία της Μπλερ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου κοινοποιήθηκε στους επίσημους λογαριασμούς του «League of Their Own» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου έγινε viral.

Η νέα σειρά, όπως και η ταινία, βασίζεται στο 1943 και αφηγείται την ιστορία των φανταστικών μελών της ομάδας Rockford Peaches.

Η αρχική ταινία είχε σκηνοθετηθεί από την Πένι Μάρσαλ. «Είκοσι οκτώ χρόνια πριν, η Πένι Μάρσαλ μας είπε μια ιστορία για τις γυναίκες που παίζουν επαγγελματικό μπέιζμπολ, η οποία μέχρι τότε είχε αγνοηθεί σε μεγάλο βαθμό» ανέφεραν οι Γκράχαμ και Τζέικομπσον σε δήλωσή τους τον Αύγουστο του 2020.

«Μεγαλώσαμε με εμμονή με την ταινία, όπως όλοι οι άλλοι». Η Άμπι Τζέικμπσον αποκάλυψε στην εκπομπή «The Drew Barrymore Show» ότι είχε ζητήσει τις ευλογίες της σκηνοθέτιδας πριν η πρώτη φύγει από τη ζωή το 2018.

Η Τζέικομπσον, η οποία επίσης πρωταγωνιστεί στη σειρά, αποκάλυψε ότι θα ξεπεράσει την αρχική ταινία και θα ρίξει «μια βαθύτερη ματιά στη φυλή και τη σεξουαλικότητα, ακολουθώντας το ταξίδι ενός εντελώς νέου συνόλου χαρακτήρων καθώς χαράζουν το δικό τους δρόμο προς το γήπεδο, τόσο μέσα στο πρωτάθλημα όσο και έξω από αυτό».

Photo: Wikimedia Commons

Θέματα ανισοτήτων

Η Τζέικομπσον δήλωσε ότι η σειρά διερευνά επίσης φυλετικά ζητήματα και ότι ένας από τους εξέχοντες χαρακτήρες είναι μια μαύρη γυναίκα. «Ανοίγει μια πόρτα για πολλές λευκές γυναίκες και γυναίκες που περνάνε από τη λευκή πλευρά και μπαίνουν στο πρωτάθλημα που όλοι γνωρίζουμε από την ταινία. Αλλά τι γίνεται με τις μαύρες γυναίκες που δεν τους επιτράπηκε να δοκιμάσουν και που έπρεπε κατά κάποιο τρόπο να χαράξουν το δικό τους δρόμο για να παίξουν μπέιζμπολ; Είναι επίσης μια πραγματικά queer ιστορία» είπε.

Η Ρόζι Ο’ Ντόνελ, η οποία πρωταγωνίστησε στο πρωτότυπο, επιβεβαίωσε ότι θα εμφανιστεί στη σειρά. «Θα παίξω έναν μπάρμαν σε μία από τις σκηνές στο τοπικό γκέι μπαρ» δήλωσε στο podcast «Everything Iconic With Danny Pellegrino».

Δείτε το στόρι της

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024