Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ChatGPT: Συζήτηση για τους κινδύνους προγραμματίζεται στη σύνοδο της G7

ChatGPT: Συζήτηση για τους κινδύνους προγραμματίζεται στη σύνοδο της G7

Εντείνεται η διεθνής ανησυχία για ενδεχόμενη κατάχρηση της τεχνολογίας.

Οι ηγέτες των επτά πιο προηγμένων οικονομιών του πλανήτη θα συζητήσουν τους κινδύνους των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης (AI) όπως το ChatGPT στη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στη Χιροσίμα.

«Πρέπει να δημιουργηθούν διεθνείς κανόνες» δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα, ο οποίος αναφέρθηκε στην ατζέντα της G7 σε ομιλία του με εκπροσώπων τοπικών εφημερίδων.

Η δήλωσή του έρχεται να προστεθεί στις εκκλήσεις για κανονιστικό πλαίσιο που θα διέπει τα συστήματα γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία εκπαιδεύονται με υλικό από το Διαδίκτυο ώστε να γράφουν κάθε είδους κείμενα, να δημιουργούν εικόνες από το μηδέν ή να γράφουν μουσική και προγράμματα υπολογιστή.

Ειδικοί και οργανώσεις προειδοποιούν ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο λογοκλοπής, παραπληροφόρησης και απάτης, ενώ παράλληλα απειλεί με εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Ομάδα ευρωβουλευτών απηύθυνε αυτή την εβδομάδα έκκληση για τη διοργάνωση διεθνούς συνόδου σχετικά με τους κινδύνους της ΑΙ, ενώ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων ανακοίνωσε ότι δημιουργεί ειδική ομάδα εργασίας για το ChatGPT.

Η ΕΕ εργάζεται στο μεταξύ στο λεγόμενο AI Act, νομοσχέδιο που θα καθορίζει κανόνες για τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024