Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έλον Μασκ: Πώς «απαντά» στην ανάπτυξη του ChatGPT

Έλον Μασκ: Πώς «απαντά» στην ανάπτυξη του ChatGPT

Γιατί κατηγορεί Google και Microsoft

Επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα των Financial Times την περασμένη εβδομάδα, ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε τα σχέδιά του για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης για να ανταγωνιστεί την Open AI, κατασκευάστρια του ChatGPΤ.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα ξεκινήσει την «TruthGPT», επικρίνοντας παράλληλα την OpenAI, ότι «εκπαίδευσε την τεχνητή νοημοσύνη στο ψέμα». Υπογράμμισε επίσης, ότι η OpenAI έχει γίνει πλέον μια «κλειστή πηγή», «κερδοσκοπικός» οργανισμός «στενά σύμμαχος με τη Microsoft» και κατηγόρησε τον Λάρι Πέιτζ, συνιδρυτή της Google, ότι δεν λαμβάνει σοβαρά την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης.

«Θα ξεκινήσω κάτι που αποκαλώ «TruthGPT», ή μια τεχνητή νοημοσύνη που αναζητά τη μέγιστη αλήθεια που προσπαθεί να κατανοήσει τη φύση του σύμπαντος», είπε ο Μασκ σε συνέντευξή του στον Τάκερ Κάρλσον του Fox News Channel που προβλήθηκε τη Δευτέρα. Είπε ότι το TruthGPT «ίσως είναι ο καλύτερος δρόμος για την ασφάλεια» που θα ήταν «απίθανο να εξοντώσει τους ανθρώπους».

Κυνήγι ερευνητών

Μάλιστα, πηγές που επικαλείται το Reuters αναφέρουν ότι ο Μασκ βρίσκεται σε κυνήγι ερευνητών τεχνητής νοημοσύνης από την Google της Alphabet Inc για να ξεκινήσει τη startup για να ανταγωνιστεί το OpenAI.

Μάλιστα ο Μασκ τον περασμένο μήνα ενέγραψε στη Νεβάδα μια εταιρεία με το όνομα X.AI Corp. Η εταιρεία αναφέρει τον Μασκ ως τον μοναδικό διευθυντή και τον Τζάρεντ Μπίρτσαλ, τον διευθύνοντα σύμβουλο του οικογενειακού γραφείου του Μασκ, ως γραμματέα.

Όπως έγραψαν οι Financial Times, ο Μασκ βρίσκεται σε συζητήσεις με αρκετούς επενδυτές στη SρaceX και την Tesla ώστε να χρηματοδοτήσουν το νέο του εγχείρημα, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει τις σχετικές συνομιλίες.

Για το νέο έργο, ο Μασκ έχει εξασφαλίσει χιλιάδες τσιπ υψηλών προδιαγραφών από την Nvidia, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορεί να απορροφά τεράστιες ποσότητες περιεχομένου παράγοντας ανθρώπινη γραφή ή ρεαλιστικές εικόνες, παρόμοια με την τεχνολογία που τροφοδοτεί το ChatGPT.

Η ταχύτητα με την οποία κινείται ο Μασκ ίσως προκαλέσει δυσπιστία στην κοινότητα της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς ο ίδιος έχει τεθεί επικεφαλής σε επιστολή που συνυπέγραψαν χιλιάδες άλλα πρόσωπα της τεχνολογίας, ζητώντας να σταματήσει η ανάπτυξη μοντέλων GPT λόγω προβληματισμού που εγείρεται για θέματα ασφαλείας.

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024