Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλέξης Κούγιας: Ο τελευταίος (ποδοσφαιρικός) πειρασμός και τα δάκρυα

Αλέξης Κούγιας: Ο τελευταίος (ποδοσφαιρικός) πειρασμός και τα δάκρυα

Ο Αλέξης Κούγιας επέστρεψε στον Ηρακλή. Και ο ιστορικός σύλλογος έπειτα από πολλά χρόνια μοιάζει να έχει μια πραγματική ευκαιρία.

Το ποδόσφαιρο, ακόμη και στη σημερινή επαγγελματική μορφή του, έχει πάντα εκείνη τη μαγική ιδιότητα να ξυπνά το συναίσθημα: Λες και κάποια αόρατη κλωστή είναι εκεί για να θυμίζει πως πίσω από κοστούμια, γραβάτες, μπάτζετ, πρότζεκτ και φανέλες υπάρχουν πάντα μικρά παιδιά που στην όψη και μόνο της μπάλας είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα. Όποιος είδε σήμερα τα δακρυσμένα μάτια του Αλέξη Κούγια, είναι βέβαιο πως έχει ένα πρώτης τάξεως επιχείρημα για όλα τα παραπάνω.

Κορυφαίος ποινικολόγος, τεχνοκράτης και ετών 72: Μα στην όψη της μπάλας, πάντα… μικρό παιδί. Κάπως έτσι την «πάτησε» ξανά, και είναι εδώ και λίγες ώρες πίσω στο παιχνίδι. Αυτή τη φορά κρατώντας στα χέρια του τις τύχες του Ηρακλή από την θέση του προέδρου (και ισχυρού μετόχου με 33%). Μια ακόμη στάση σε ένα ταξίδι που βαστά δεκαετίες. Σίγουρα με την προσδοκία ότι θα είναι και η τελευταία.

«Ηρακλής Ανέστη», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος έδωσε το παρών στη σημερινή συνέντευξη τύπου και δεσμεύτηκε να σταθεί από την πλευρά της διοίκησης του δήμου ως αρωγός στην ομάδα της πόλης. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως η… μπάλα χαμηλά. Ο μεγάλος Ηρακλής με την παράδοση, την ξεχωριστή κουλτούρα και τους Ολυμπιονίκες είναι ακόμη στα θολά νερά της Super League 2. Ως ότου βγάλει το κεφάλι του από εκεί, τα πολλά λόγια είναι περιττά.

«Ο Ηρακλής έχει έναν ιδιοκτήτη που είναι πραγματικά σταγόνα στον ωκεανό, τον Στράτο Ευγενίου. Στο οικοδόμημα του ποδοσφαίρου πια οι άνθρωποι δεν είναι αυτοδημιούργητοι. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου πια είναι χαμηλοτάτου ηθικού επιπέδου. Άνθρωποι που με οποιοδήποτε τρόπο κάνανε χρήματα. Έχουν κυριαρχήσει στο ποδόσφαιρό μας. Υπάρχει ένας συνδυασμός πολύ κακός. Όταν λείπει η παιδεία και η αγωγή και το κριτήριο είναι μόνο το χρήμα, το αποτέλεσμα δε μπορεί να είναι καλό» είπε ο Αλέξης Κούγιας: «Μου έκανε τη μεγάλη τιμή ο Στράτος να μου πει ότι «εσύ θα είσαι ο πρόεδρος μέσα στην ομάδα για πολλούς λόγους, εγώ θα είμαι αυτό που είμαι και τώρα, το οικονομικό στήριγμα”. Ο Ηρακλής θα μπει μπροστά. Ο Ηρακλής θα ξεδιαλύνει το ποδόσφαιρο. Ο Ηρακλής θα ξεβρωμίσει την κόπρο του Αυγεία. Γιατί αν δε το κάνουμε δε θα μας αφήσουν να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας» πρόσθεσε. Και εμφανίστηκαν δάκρυα στα μάτια του όταν είπε πως « Σήμερα είναι μία πολύ ευτυχισμένη μέρα για μένα, γυρίζω στο σπίτι μου».

Δεν είναι περαστικός ο Κούγιας από τον Ηρακλή. Έγραψε τη δική του ιστορία στα χρόνια διοίκησης του Πέτρου Θεοδωρίδη, ως αντιπρόεδρος σε εκείνη την εποχή που ο Βασίλης Χατζηπαναγής, ο Σάββας Κωφίδης και οι άλλοι είχαν μετατρέψει τον Γηραιό σε ότι πιο fun to watch διέθετε το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είχαμε συνεργαστεί ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος στη μεγάλη ομάδα του Ηρακλή. Ήμουν στην ΕΠΑΕ και μετά έμεινα στη Θεσσαλονίκη. Ήταν κάτι περισσότερο από φίλος μου και είναι άδικο αυτό που συνέβη στο Θεοδωρίδη από κάποια παλιόπαιδα των οργανωμένων να τον αφήσουν να κρατήσει τον Ηρακλή ψηλά. Έφυγε πολύ πικραμένος από όλα αυτά που έγιναν, με τις απειλές που δέχτηκε κλπ. Ακόμη θυμάμαι να περπατάμε μετά τον τελικό που χάσαμε από τον ΟΦΗ».

Προφανώς το συγκεκριμένο πρότζεκτ δεν αφορά μοναχά τον Ηρακλή, αλλά συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ιδέα και μόνο της ολικής επαναφοράς μιας ομάδας από τις 6-7 σημαντικότερες της χώρας δελεάζει. Ο δρόμος όμως θα είναι μακρύς…

«Στη Super League 2 υπάρχουν 34 ομάδες, αλλά αυτές που έχουν ιδιοκτήτη είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να μου προτείνει ο Ευγενίου να είμαι ο πρόεδρος της ομάδας, ο Ηρακλής θα ξεδιαλύνει το ποδόσφαιρο! Δεν γίνεται όλα τα χωριά της Ελλάδος τύπου Πλατανιά και Βόλου να παίζουν στη Super League και ο Ηρακλής να είναι στη δεύτερη κατηγορία. Ο Ηρακλής μας δεν θα ξαναπτωχεύσει και θα φροντίσουμε όλοι γι’ αυτό. Στην κατηγορία χρειάζεται μπάτζετ περίπου 1,5 εκατομμυρίου με έσοδα 57.000. Ο Ηρακλής θα είναι το πρότυπο λειτουργίας, που θα δουλεύει με καθαρά χρήματα, η ομάδα μας είναι η ελίτ της Θεσσαλονίκης. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε ένα χρόνο θα έχουμε κάνει τη Μίκρα, το σημείο αναφορά της πόλης, γιατί αν δεν… καθαρίσεις το σπίτι σου, δεν μπορείς να προχωρήσεις. Θα βοηθήσουμε και το μπάσκετ του Ηρακλή γιατί είμαστε μία οικογένεια και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Έχουμε να περάσουμε δύσκολα νομικά κομμάτια γι’ αυτό έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα. Θα δείτε μόλις πάρουμε το πρωτάθλημα, τι θα δημιουργήσουμε. Επίσης υπάρχει και το θέμα του Καυταντζογλείου που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με… μαεστρία. Να ευχηθούμε επίσης και στον ΠΑΟΚ να φτιάξει το δικό του γήπεδο και στον Άρη αν θέλει να φτιάξει. Θέλουμε φυσικά και τον κόσμο δίπλα μας, ο οποίος είναι ιδιαίτερος και ξεχωρίζει» υποσχέθηκε όλο διάθεση και μεράκι ο Κούγιας.

Αν μη τι άλλο, κέρδισε ήδη το ενδιαφέρον όλων…

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024