Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάρτσα-Ρεάλ: Ποιος ήταν ο καθεστωτικός σύλλογος;

Μπάρτσα-Ρεάλ: Ποιος ήταν ο καθεστωτικός σύλλογος;

«Πόλεμος» των δύο κορυφαίων ισπανικών ομάδων

Τη θράκα της ιστορίας αποφάσισαν να σκαλίσουν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης στη νέα μεγάλη αντιπαράθεσή τους που προκάλεσε η υπόθεση «Νεγρέιρα» στα γρανάζια της οποίας έχουν εμπλακεί οι Μπλαουγκράνα. Δεν υπολόγισαν ωστόσο πόσο θα φούντωνε η φωτιά η οποία τώρα απειλεί να κάψει μύθους δεκαετιών.

Δυο χρόνια κράτησε η λυκοφιλία των δύο ιστορικών αντιπάλων. Οσο και η προσπάθεια να εδραιωθεί η ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ που θα γέμιζε με χρυσάφι τα θησαυροφυλάκιά τους. Όταν η συνένοχη ψευδαίσθηση κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα, οι δύο μισητοί αντίπαλοι επέστρεψαν στις φυσικές τους θέσεις, στα χαρακώματα του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Η επίθεση του προέδρου της Μπάρτσα Τζουάν Λαπόρτα στη Ρεάλ χρησιμοποιώντας ένα κείμενο του δημοσιογράφου Χαβιέρ Γκαρθία Λούκε της «La Vanguardia» που δημοσιεύτηκε στις 27 Μαρτίου προκάλεσε την ενεργοποίηση του τρίτου νόμου του Νεύτωνα: δράση-αντίδραση.

Ο Λαπόρτα κατηγόρησε τη Ρεάλ πως για επτά δεκαετίες δέκα επικεφαλής της διαιτησίας ήταν πρώην μέλη της Βασίλισσας. Αληθές. Υπάρχουν ονόματα και διευθύνσεις που αποδεικνύουν πως πρώην μέλη, ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες της Ρεάλ αναρριχήθηκαν στην κορυφή της διαιτητικής πυραμίδας.

Η απάντηση των Μερένγκες ήταν ωστόσο το ίδιο δυνατή. Με βίντεο στα social media περιέγραψαν την Μπαρτσελόνα ως «καθεστωτικό κλαμπ» που έτυχε ευνοϊκής μεταχείρισης στα χρόνια του Φράνκο, γκρεμίζοντας ουσιαστικά τον μύθο των Καταλανών περί κατατρεγμένης ομάδας.

Τζουάν Λαπόρτα

Χρησιμοποιώντας εικόνες αρχείου η Ρεάλ καταγγέλλει πως τα εγκαίνια του Καμπ Νου έγιναν από τον υπουργό του Φράνκο, Χοσέ Σόλις Ρουίθ, στις 24 Σεπτεμβρίου 1957.

Σε ένα άλλο απόσπασμα από το διάρκειας άνω των τεσσάρων λεπτών βίντεο η Ρεάλ ανέφερε πως η Μπάρτσα είχε τιμήσει αρκετές φορές τον Φράνκο συμπεριλαμβανομένης αυτής του επίτιμου μέλους, το 1965.

Υπενθύμισε επίσης πως η Μπάρτσα διασώθηκε τρεις φορές από χρεοκοπία από τον Φράνκο, ενώ επί των ημερών του κατέκτησε οκτώ πρωταθλήματα και εννέα Κύπελλα Generalisimo, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης περίμενε 15 χρόνια για να σηκώσει το τρόπαιο του πρωταθλητή.

Η Ρεάλ ολοκλήρωσε το βίντεο κάνοντας γνωστό πως η ομάδα της διαλύθηκε από τον εμφύλιο πόλεμο, με τους παίκτες της «να έχουν δολοφονηθεί, συλληφθεί και εξοριστεί». Και αναρωτιέται: «Ποιος ήταν ο καθεστωτικός σύλλογος;».

Κάποια στιγμή ακούγεται η φωνή του θρυλικού προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης, Σαντιάγο Μπερναμπέου να κάνει το εξής εσχατολογικό σχόλιο: «Όταν ακούω ότι η Ρεάλ είναι η ομάδα του καθεστώτος με κάνει να θέλω να χ… τον πατέρα όπιου το λέει».

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024