Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Phantom Of The Opera: Αυλαία για τη διάσημη όπερα με κλάματα

Phantom Of The Opera: Αυλαία για τη διάσημη όπερα με κλάματα

Το επικό μιούζικαλ του Άντριου Λόιντ Βέμπερ, που μεταφέρθηκε και στην μεγάλη οθόνη το 2004, παιζόταν συνεχώς από το 1988, ενώ πρεμιέρα είχε κάνεις μόλις δύο χρόνια πριν, το 1986, στο θέατρο Γουέστ Εντ, στο Λονδίνο.

Το διάσημο μιούζικαλ «Το Φάντασμα της Όπερας» έκανε πρεμιέρα το 1988 και είχε πραγματοποιήσει 13.981 παραστάσεις μέχρι το βράδυ της Κυριακής του Ορθόδοξου Πάσχα που έριξε αυλαία, μέσα σε μεγάλο κλίμα συγκίνησης τόσο από τους θεατές όσο και από τους συντελεστές της παράστασης.

Περισσότεροι από 140 εκατομμύρια θεατές σε 33 χώρες και 166 πόλεις σε όλο τον κόσμο την έχουν απολαλυσει, ενώ τα έσοδα υπολογίζονται στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια. «Το Φάντασμα της όπερας» έχει παρουσιαστεί και στην Ελλάδα, ενώ έχει μεταφραστεί σε τουλάχιστον 15 γλώσσες.

Έχει αποσπάσει συνολικά πάνω από 70 μεγάλα θεατρικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων 3 βραβείων Olivier, ενός Evening Standard Award, 7 βραβείων Tony συμπεριλαμβανομένου του καλύτερου μιούζικαλ, 7 βραβείων Drama Desk και 5 βραβείων Outer Critic Circle.

Η ιστορία, το παραμύθι που συγκίνησε χιλιάδες θεατές

Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γκαστόν Λερού που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1909 και εξιστορεί το παραμύθι ενός δυσμορφικού άνδρα που «στοιχειώνει» την όπερα του Παρισιού και ερωτεύεται την νέα και όμορφη Χριστίνα που είναι σοπράνο.

Ένας εκ των 16 ηθοποιών που έχουν υποδυθεί αυτά τα 35 χρόνια το φάντασμα και ο μακροβιότερος, καθώς έπαιξε για επτά συναπτά έτη, έδωσε το παρόν στην τελευταία παράσταση και δήλωσε ότι: «Ξεκίνησα να κλαίω με το που μπήκα. Είμαστε όλοι κομμάτι αυτής της οικογένειας και θα είμαστε για πάντα. Είναι υπέροχο αυτό».

Ο Άντριου Λόιντ Βέμπερ εμφανίστηκε στην σκηνή, στην τελευταία παράσταση, αφιερώνοντας το μουσικό υπερθέαμα στον γιο του Νικ που έφυγε από την ζωή τον Μάρτιο, ύστερα από μάχη που έδωσε με τον γαστρικό καρκίνο και την πνευμονία.

Η τελευταία attraction από τους φανατικούς

Έξω από το θέατρο συγκεντρώθηκαν πολλοί θιασώτες του μιούζικαλ, για να δώσουν το παρών στον συγκινητικό επίλογο της ιστορικής παράστασης – κάποιοι από τους οποίους ντύθηκαν μέχρι και … πολυέλαιοι.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024