Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Reuters: Μικρό το πακέτο εκσυγχρονισμού για τα τουρκικά F-16 από τις ΗΠΑ

Reuters: Μικρό το πακέτο εκσυγχρονισμού για τα τουρκικά F-16 από τις ΗΠΑ

To Anadolu είχε δημιουργήσει νωρίτερα μεγαλύτερες εντυπώσεις από τις ισχύουσες.

Στον πόλεμο και στις… εκλογές όλα επιτρέπονται.

Από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε ότι το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενημέρωσε το Κογκρέσο για έγκριση της πώλησης κιτ εκσυγχρονισμού του δικτύου τακτικής ζεύξης δεδομένων Link-16, του συστήματος επικοινωνίας για τον στόλο μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Τουρκίας, η γειτονική χώρα πανηγυρίζει και ο υπόλοιπος κόσμος ψάχνει το γιατί.

Διαφορετικό αίτημα

Η μεγάλη διαφορά με όσα προωθεί το πρακτορείο Anadolu και αυτά που μεταδίδει το Reuters είναι ότι δεν πρόκειται για το μεγάλο «στρατιωτικό πακέτο» των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αφορά στην αγορά και αναβάθμιση των αμερικανικών μαχητικών F-16, και το οποίο δεν έχει ακόμη εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο, αλλά  για ένα διαφορετικό αίτημα που αφορά αποκλειστικά και μόνο στην πώληση ενός μικρού «πακέτου εκσυγχρονισμού» των F-16 που διαθέτει ήδη η Τουρκία.

Η ειδοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κογκρέσο αφορά ραντάρ και αναβαθμίσεις λογισμικού των ηλεκτρονικών συστημάτων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πτήσεων (OFP) με την ικανότητα Automatic Ground Collision Avoidance System (AGCAS).

Στη μέση το ΝΑΤΟ

«Το πακέτο αυτό είναι ξεχωριστό από την προτεινόμενη πώληση των 20δισ. δολαρίων για τα μαχητικά F-16 και τα 80 εκσυγχρονισμένα κιτ που η Τουρκία έχει ζητήσει από τον Οκτώβριο του 2021», γράφει συγκεκριμένα το Reuters.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί την έγκριση της Τουρκίας για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και τα σημάδια χαλάρωσης της έντασης μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, αλλά επιβεβαιώνει τρόπο τινά τις πληροφορίες ότι το Κογκρέσο θέλει να δει πρώτα την Άγκυρα να εγκρίνει και την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία πριν καταπιαστεί με το όλο θέμα, σίγουρα πολύ μετά τις εκλογές στη γειτονική χώρα.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024