Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκικές εκλογές: Σίγουρος για τη νίκη του ο Ερντογάν – «Είμαστε η επιλογή του έθνους μας»

Τουρκικές εκλογές: Σίγουρος για τη νίκη του ο Ερντογάν – «Είμαστε η επιλογή του έθνους μας»

«Ως ένας πολιτικός που μετρά τον σφυγμό της πλατείας, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία για το χρώμα της κάλπης»

Οι δημοσκοπήσεις μπορεί να δείχνουν ότι οι τουρκικές εκλογές είναι μια κούρσα που θα κριθεί στο νήμα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όμως δεν χάνει τον ύπνο του.

Είναι πολύ σίγουρος για τη νίκη του στην μεγάλη αναμέτρηση της 14ης Μάϊου, που θα σηματοδοτήσει την τρίτη δεκαετία του στην εξουσία της Τουρκίας, όπως τόνισε κατά την τελετή έναρξης της πρώτης φάσης του τεράστιου Οικονομικού Κέντρου Κωνσταντινούπολης.

«Θα πάμε στις κάλπες σε 27 ημέρες και θα πάρουμε μια πολύ κρίσιμη απόφαση για το μέλλον μας, των παιδιών μας και της Τουρκίας. Θα κάνουμε μια σημαντική επιλογή όχι μόνο μεταξύ υποψηφίων, πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών, αλλά επίσης μεταξύ δύο διαφορετικών αντιλήψεων.

«Είμαστε η επιλογή του έθνους μας»

Είμαστε η επιλογή του έθνους μας. Πιστεύουμε ότι θα στηρίξει την πολιτική της εργασίας, των υπηρεσιών και των επενδύσεων, όπως το έχει πράξει για τα τελευταία 21 χρόνια. Το ταξίδι της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας, το οποίο συνεχίζει με υπομονή και επιμονή για τα τελευταία 21 χρόνια δεν θα διακοπεί.

Ο λαός μας, ειδικά αυτοί που γνώριζαν την Τουρκία πριν το 2002, δεν θα επιτρέψουν να επιστρέψουν τα δημοκρατικά και οικονομικά οφέλη που κέρδισαν πληρώνοντας το τίμημα όταν ήταν αναγκαίο. Ελπίζω ότι στις 14 Μαΐου η εθνική βούληση θα εκδηλωθεί για άλλη μια φορά και το αγαπημένο μας έθνος θα ξεκινήσει τον αιώνα της Τουρκίας λέγοντας bismillah (σ.σ. στο όνομα του Αλλάχ).

«Διαβάζω τη γλώσσα της πλατείας»

Ως ένας πολιτικός που μετρά τον σφυγμό της πλατείας και διαβάζει τη γλώσσα της πλατείας για 40 χρόνια από τη ζωή του, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία για το χρώμα της κάλπης», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος χαιρετίζοντας τη δημιουργία αυτού του κέντρου που θα στεγάσει τράπεζες, εταιρείες και χιλιάδες υπαλλήλων καθώς και ένα πολυτελές ξενοδοχείο, εμπορικό κέντρο και πολλά άλλα.

Ο Ερντογάν τόνισε επίσης ότι «προσπαθούμε να δώσουμε ελπίδα στο έθνος στις δύσκολες στιγμές. Επιταχύνουμε τις επενδύσεις χωρίς να παραμελούμε τα αδέρφια μας στη ζώνη του σεισμού. Βιώνουμε τον ενθουσιασμό των εγκαινίων της πρώτης φάσης του IFM (Οικονομικού Κέντρου της Κωνσταντινούπολης)», υπογράμμισε ο ίδιος.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024