Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γουατεμάλα: Αεροσκάφος έχασε μέρος του συστήματος προσγείωσης αλλά προσεδαφίστηκε με επιτυχία

Γουατεμάλα: Αεροσκάφος έχασε μέρος του συστήματος προσγείωσης αλλά προσεδαφίστηκε με επιτυχία

Εχασε μέρος του συστήματος προσγείωσης αεροσκάφος στη Γουατεμάλα αλλά κατάφερε να προσεδαφιστεί με επιτυχία χωρίς να υπάρξει τραυματισμός των επιβατών και του πληρώματος.

Αεροσκάφος που προερχόταν από το Μεξικό με 14 επιβάτες έχασε μέρος του συστήματος προσγείωσης κατά την προσεδάφισή του στη βόρεια Γουατεμάλα, ατύχημα χωρίς κανένα θύμα (φωτογραφίες, επάνω και κάτω).

Στη φάση της προσγείωσης

Το δικινητήριο ελικοφόρο της αεροπορικής εταιρείας TAG της Γουατεμάλας, που εκτελούσε πτήση από το Κανκούν στη Φλόρες, βρισκόταν στη φάση της προσγείωσης στο διεθνές αεροδρόμιο Mundo Maya, στον νομό Πετέν, στα σύνορα με το Μεξικό και το Μπελίζ, όταν σημειώθηκε το συμβάν.

«Τη στιγμή του ελιγμού για την προσγείωση, το αεροσκάφος έχασε μέρος του συστήματος προσγείωσής του και προσεδαφίστηκε στο πλάι του διαδρόμου», εξήγησε ο Ρουβέν Τέγες, εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Γουατεμάλας.

Ο χειριστές του αεροσκάφους – ενός SAAB – που εκτελούσε την πτήση έκαναν λόγο για «συμβάν τη στιγμή της προσγείωσης», σύμφωνα με την TAG.

Ομως «χάρη στην εμπειρία και την επιδεξιότητα των πιλότων, το αεροσκάφος μπόρεσε να σταματήσει σε διάδρομο πλάι στην πίστα» , πρόσθεσε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Σώοι και αβλαβείς»

«Οι 14 επιβάτες και τα 3 μέλη του πληρώματος βγήκαν σώοι και αβλαβείς», τόνισε.

Φωτογραφία που μεταφόρτωσε στον ιστότοπό της η ημερήσια εφημερίδα Prensa Libre της Γουατεμάλας εικονίζει το αεροσκάφος σταματημένο σε τομέα του αεροδρομίου με χαμηλή βλάστηση, με στρατιωτικούς και μερικούς πολίτες γύρω του.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024