Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαρδαλιάς: «Απόλυτος αυτοσκοπός για την ΝΔ, η προστασία της εθνικής άμυνας και της ασφάλειας»

Χαρδαλιάς: «Απόλυτος αυτοσκοπός για την ΝΔ, η προστασία της εθνικής άμυνας και της ασφάλειας»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι ο φράχτης στον Έβρο «εντάσσεται στο πλαίσιο της αυστηρής, αλλά δίκαιης και πλήρως εναρμονισμένης με τη διεθνή νομιμότητα μεταναστευτικής πολιτικής της πατρίδας μας».

«Χάρη στη συστηματική εργασία και τη φιλόδοξη επένδυση στην άμυνα κατά την τελευταία τετραετία, η Ελλάδα είναι απόλυτα απρόσβλητη από οποιοδήποτε εξωτερική απειλή», δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι, «πέρα από τα γνωστά σε όλους εμβληματικά εξοπλιστικά προγράμματα και την επένδυση στο προσωπικό μας, τα οποία υλοποιούνται ή έπονται, θα υπογραμμίσω την ανάταση της αμυντικής μας διπλωματίας κατά την προηγούμενη τετραετία».

Και προσέθεσε, σε συνέντευξή του στο «Παρασκήνιο», ότι η πατρίδα μας «είναι σήμερα πιο θωρακισμένη παρά ποτέ».

Για τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, επισήμανε ότι «πλέον δεν μιλάμε για ένα ζήτημα με προεκτάσεις μόνο κοινωνικές, οικονομικές ή ακόμα και πολιτικές, αλλά για ένα φαινόμενο με σημαντικότατο αντίκτυπο στο πεδίο της άμυνας και της ασφάλειας».

«Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί απόλυτο αυτοσκοπό την προστασία της εθνικής άμυνας, όπως και την ασφάλεια όλων των Ελλήνων», υπογράμμισε ο υφυπουργός Άμυνας και ανέφερε ότι ο φράχτης στον Έβρο «εντάσσεται στο πλαίσιο της αυστηρής, αλλά δίκαιης και πλήρως εναρμονισμένης με τη διεθνή νομιμότητα μεταναστευτικής πολιτικής της πατρίδας μας», προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Δεν πρόκειται να προσφέρουμε την παραμικρή διευκόλυνση στις συμμορίες των διακινητών και στους συνεργάτες τους».

«Θέλουμε αυτοδυναμία, όχι διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις»

Μιλώντας για τις εκλογές, είπε ότι «απαιτούνται ισχυρές κυβερνήσεις, που μπορούν να παίρνουν γρήγορα αποφάσεις σε καθορισμένο στρατηγικό πλαίσιο, γνωστό εκ των προτέρων στους πολίτες», αναφέροντας ότι «τέτοιες κυβερνήσεις είναι μόνο οι αυτοδύναμες».

«Σε κρίσιμες ώρες, μπροστά στην ανάγκη διαχείρισης μιας έκτακτης κατάστασης και ενώ τα γεγονότα ‘τρέχουν’, σχήματα συνεργασίας μπορεί να αιχμαλωτίζονται στην αναζήτηση ενός ελάχιστου κοινού παρονομαστή, να παραδίδονται σε ατέρμονα κομματικά παζάρια, να καταρρέουν», σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, προσθέτοντας πως «αυτό δεν εγείρει απλά και μόνο πολιτικό, αλλά και μείζον εθνικό πρόβλημα».

«Δεν θέλουμε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις», ανέφερε ωστόσο. «Δεν θέλουμε να βυθίζεται ο τόπος σε καταστάσεις ακυβερνησίας. Και πιστεύουμε ότι την ανάγκη αυτή, την συμμερίζεται και δεν θα την αγνοήσει η ελληνική κοινωνία».

Ο κ. Χαρδαλιάς εκτίμησε ότι «όπως ο κ. Τσίπρας δεν δίστασε να συνεργαστεί με τον κ. Καμμένο, προφανώς δεν θα διστάσει να συνεργαστεί με οποιονδήποτε».

«Στόχος μας» συνέχισε, «είναι να πείσουμε όσους σκέφτονται να απέχουν ή να ψηφίσουν κάτι άλλο στις 21 Μαΐου, με τη σκέψη ότι μπορούν να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής, ότι κάτι τέτοιο θα είναι λάθος. Το κακό θα έχει γίνει», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ – Δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό από παλινωδίες»

«Οι δύο κύριοι αντίπαλοι στις επερχόμενες εκλογές προέρχονται από διαδοχικές κυβερνητικές θητείες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει ελάχιστα σε σχέση με την περίοδο που ήταν ένα κόμμα του 3% και καθόλου συγκριτικά με την περίοδο που βρέθηκε στην εξουσία», ανέφερε.

Και προσέθεσε: «Αυτό προκύπτει και από τον τρόπο που πολιτεύτηκε κατά την προηγούμενη τετραετία, και από τα πρόσωπα που τον απαρτίζουν, και από τις τοποθετήσεις των στελεχών του επί ζητημάτων που άπτονται της εθνικής άμυνας και ασφάλειας. Κορυφαίο πρόσφατο παράδειγμα, η προσπάθεια ματαίωσης της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο.

»Επομένως, γιατί να περιμένουμε κάτι διαφορετικό από τις παλινωδίες, τους καχεκτικούς αμυντικούς προϋπολογισμούς και την πολιτική ‘ανοικτών συνόρων’ του 2015 – 2019; Για τον λόγο αυτό, ζητάμε από τον ελληνικό λαό να δώσει στις εκλογές, εκ νέου αυτοδύναμη εντολή στη ΝΔ, ώστε να συνεχίσουμε απερίσπαστοι την υλοποίηση του σχεδιασμού μας, περιλαμβανομένων των ελληνοτουρκικών ζητημάτων», ξεκαθάρισε.

Η «αθόρυβη» δουλειά στο ΥΠΑΜ

Ειδικότερα, για τις μεταρρυθμίσεις στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είπε ότι έγινε αρκετή, «αθόρυβη» δουλειά, «η οποία επισκιάστηκε από την έμφαση που δόθηκε στα εξοπλιστικά προγράμματα-σταθμούς».

«Σταχυολογώντας, θα επισημάνω τη διαμόρφωση νέας δομής δυνάμεων, την ίδρυση της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου και της διεύθυνσης Διαστήματος στο ΓΕΕΘΑ, καθώς και την αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου της Εθνοφυλακής μας με τον πρόσφατο νόμο 5018/2023», ανέφερε.

«Επίσης, πραγματοποιήθηκε πρόοδος ως προς την επιτάχυνση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και τον αποτελεσματικό συντονισμό μεταξύ των φορέων της αμυντικής βιομηχανίας και του ΥΠΕΘΑ.

»Επιπλέον, με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2022, καθορίστηκαν οι διαδικασίες κατάρτισης και υλοποίησης των προγραμμάτων έρευνας και ανάπτυξης στο πεδίο της άμυνας. Πρόκειται για ένα σημαντικό οργανωτικό βήμα, το οποίο είχε καθυστερήσει κατά έντεκα ολόκληρα χρόνια», κατέληξε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024