Ο Επιτάφιος των Αγίων Αναργύρων στα γραφικά στενά της Πλάκας
Ο Επιτάφιος που ξεκινά από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου περνά από τα στενά κάτω από την Ακρόπολη
Μοναδική εμπειρία για τους πιστούς που θα μείνουν στην Αθήνα αποτελεί η περιφορά του Επιταφίου στον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων στην Πλάκα.
Η περιφορά του Επιταφίου ξεκινά από το ναό, που αποτελεί και το Μετόχι του Παναγίου Τάφου -εκεί που κάθε χρόνο φτάνει πρώτα το Άγιο Φως.

Περνά μέσα από τα στενά δρομάκια της ιστορικής αθηναϊκής περιοχής των Αναφιώτικων -κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης- και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία, μέσα σε μια ατμόσφαιρα απόλυτης κατάνυξης.

Το πλήθος ακολουθεί την πομπή του Επιταφίου, 24 ώρες πριν περάσει από τον θρήνο στη χαρά, γιορτάζοντας την Ανάσταση του Ιησού Χριστού, στην κορύφωση των εορτασμών του Πάσχα.

Ο ναός των Αγίων Αναργύρων βρίσκεται στα Αναφιώτικα στην Πλάκα, χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και οικοδομήθηκε σε θέση όπου κατά την αρχαιότητα υπήρχε ναός της θεάς Αφροδίτης.

- Πιερία: Εισαγγελική έρευνα για την επίθεση αγέλης σκύλων σε τουρίστρια – Παραμένει στη ΜΕΘ η 61χρονη
- Ο Banksy αποκαλύφθηκε: Το τέλος της ανωνυμίας στην Ουκρανία, τα δικαστικά έγγραφα, οι Massive Attack – Έρευνα Reuters
- Οι κατώτατοι μισθοί στην ΕΕ για το 2026 – Πού βρίσκεται η Ελλάδα;
- Γαμπρός στην Κρήτη ο ανιψιός της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν – Ζει σε χωριό του Ηρακλείου
- Ζαχαριάδης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η αυτόνομη κάθοδος, αλλά μια μεγάλη συμμαχία στον προοδευτικό χώρο
- Η εξαιρετική εμφάνιση του Γιούρτσεβεν: Πέτυχε double double με 36 πόντους στη G-League
- Μυθικός Μαριάνοβιτς: Έπαιξε ντραμς και τριγωνάκι στην μπάντα του Αριζόνα (vid)
- Θεσσαλονίκη: Τέσσερις συλλήψεις για παράνομη διακίνηση μεταναστών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442