Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Καλλιάνος: «Αφήστε τα σας παρακαλώ στην... άκρη»

Γιάννης Καλλιάνος: «Αφήστε τα σας παρακαλώ στην… άκρη»

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΕΟΦ για την έλλειψη που παρατηρείται στην αγορά για χάπι διαβητικών, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί και για αδυνάτισμα, έκανε ο μετεωρολόγος του MEGA και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος, την δική του τοποθέτηση στο θέμα.

Τη λίστα των φαρμάκων που είναι σε έλλειψη στη χώρα δημοσιοποίησε ο ΕΟΦ, ενώ χειροτερεύει το πρόβλημα της χρήσης φαρμάκων για διαβητικούς για λόγους απώλειας κιλών.

Τι συμβαίνει με τα φάρμακα των διαβητικών

Ένα από τα προβλήματα που παρουσιάζεται παγκοσμίως είναι ότι χρησιμοποιούνται σκευάσματα που απευθύνονται σε διαβητικούς για αδυνάτισμα.

Για παράδειγμα, στην Ελλάδα ανάρπαστη έχει γίνει η χρήση της σεμαγλουτίδης για το σκόπο αυτό.

Η συγκεκριμένη δραστική ουσία είναι ενέσιμη και προορίζεται για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2. Τα τελευταία δύο χρόνια, παρατηρείται μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις φαρμάκων με αυτή τη δραστική ουσία, αφού φαίνεται να οδηγεί σε γρήγορη απώλεια βάρους.

Η εταιρεία Novo Nordisk Hellas έχει δηλώσει αδυναμία διασφάλισης των απαραίτητων ποσοτήτων του φαρμάκου λόγω της χρήσης του ως προϊόντος αδυνατίσματος με αποτέλεσμα οι διαβητικοί ασθενείς που το έχουν πραγματικά ανάγκη να έχουν πρόβλημα να το βρουν.

Γιάννης Καλλιάνος: «Αφήστε σας παρακαλώ τα σκευάσματα στην άκρη»

Την άποψή του κατέθεσε ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος με μία ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Στην δημοσίευσή του ο Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε πώς έχασε 15 κιλά με φυσικό τρόπο και παρότρυνε τον κόσμο να μην κάνει χρήση τέτοιων σκευασμάτων, καθώς έτσι δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν οι διαβητικοί που τα έχουν πραγματικά ανάγκη για τη υγεία τους.

Συγκεκριμένα, ανέφερε στην ανάρτησή του:

«Επικρατεί χάος -λένε οι ειδήσεις- λόγω των ελλείψεων του σκευάσματος, διότι το παίρνουν αρκετοί που επιθυμούν να χάσουν κιλά και έτσι το στερούνται πολλοί διαβητικοί που το έχουν πραγματική ανάγκη.
Αφήστε σας παρακαλώ τα σκευάσματα στην άκρη. Σίγουρα έχετε τη δύναμη να το καταφέρετε και χωρίς χάπια ή ενέσεις. Περπατήστε λίγο παραπάνω, απομακρύνετε από τη ζωή σας τα τηγανιτά, τα γλυκά, τα αναψυκτικά, τα ψωμιά και τα πολλά ζυμαρικά και βάλτε στην καθημερινότητα σας ένα καλό πρωινό και άλλα 4-5 χορταστικά γεύματα αλλά χωρίς λιπαρά. Επισκεφτείτε και κάποιον ειδικό αν κρίνετε ότι μόνοι σας δεν μπορείτε. Εγώ, δόξα τω Θεώ, το παλεύω μόνος μου και τα καταφέρνω μέχρι ώρας.
Όχι στις «εύκολες» λύσεις λοιπόν. Αν ήταν έτσι θα ήμασταν όλοι αδύνατοι.
Η πρώτη φωτογραφία ήταν πέρσι στις 19 Μαΐου. Η δεύτερη είναι προχθές, σχεδόν 11 μήνες μετά. 15 κιλά κάτω. Το ίδιο ακριβώς σακάκι. Στην πρώτη φωτογραφία δεν διανοούμουν να το κουμπώσω γιατί έτσι και αλλιώς δεν γινόταν. Στην δεύτερη, πλέει. Μπορείτε και εσείς και είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ότι νομίζετε. Μακάρι να ξέρατε πόση δύναμη έχετε μέσα σας και ακόμη δεν το έχετε καταλάβει…».

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024