Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ζητείται βιβλικό θαύμα» για να προκριθεί η Μπάγερν

«Ζητείται βιβλικό θαύμα» για να προκριθεί η Μπάγερν

Η ειρωνεία της UEFA για την Μπάγερν, η ρατσιστική επίθεση στον Ουπαμεκανό, οι απαισιόδοξοι αριθμοί και τα δέκα χρόνια που έχασε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Στόχος ρατσιστικών σχολίων έγινε ο αρνητικός πρωταγωνιστής στην ήττα της Μπάγερν από τη Μάντσεστερ Σίτι (3-0), Νταγιό Ουπαμεκανό, ενώ ένα σχόλιο του δημοσιογράφου που κάλυπτε τον αγώνα για την ιστοσελίδα της UEFA, για τον Νάγκελσμαν, εξόργισε τους Βαυαρούς.
Ο γάλλος αμυντικός που είχε ένα κακό παιχνίδι στο Ετιχαντ και έκανε το κρίσιμο λάθος από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ των Πολιτών, έγινε στόχος ρητορικής μίσους από οπαδούς της Μπάγερν, γεγονός που αποδοκιμάστηκε από αρκετούς φίλους της ομάδας.

Ο Ουπαμεκανό αποδείχτηκε η αχίλλειος πτέρνα των Βαυαρών, ωστόσο ο προπονητής του Τόμας Τούχελ έσπευσε να τον καλύψει, τονίζοντας το νεαρό της ηλικίας του- 24 ετών.

Οι Γερμανοί είχαν περισσότερα νεύρα με τον δημοσιογράφο Μάθιου Χάουαρτ που κάλυπτε το ματς για λογαριασμό της ιστοσελίδα της UEFA, γιατί έγραψε στον σχολιασμό του πως «θα ήθελα να ξέρω τι σκέφτεται τώρα ο Νάγκελσμαν». Η Μπάγερν είχε οκτώ νίκες σε ισάριθμους αγώνες φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ και απέκλεισε με δύο νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ την Παρί Σεν Ζερμέν στη φάση των 16, ωστόσο η ηγεσία της έκρινε πως ο προπονητής της Γιούλιαν Νάγκελσμαν έπρεπε να απομακρυνθεί από τη θέση του.

Η Bild παραδέχεται πως η Μπάγερν έχει ρεζιλευτεί στα social media για την αλλαγή προπονητή, αλλά χαρακτηρίζει «σκανδαλώδες» το σχόλιο του Χάουαρτ από τη στιγμή που εκπροσωπεί την «ουδέτερη» UEFA.

Οσον αφορά το παιχνίδι η γερμανική εφημερίδα έγραψε αυτό που λένε όλοι οι Βαυαροί: «Τώρα χρειάζεται ένα θαύμα. Ένα πραγματικά μεγάλο. Ένα βιβλικών διαστάσεων!».

Πόσα τέτοια έχουν γίνει στο Μόναχο στην ιστορία της Μπάγερν στα κύπελλα Ευρώπης; Κανένα.

Οι αριθμοί δίνουν απαισιόδοξο τόνο για τη ρεβάνς.

Και στις δέκα περιπτώσεις που η Μπάγερν ηττήθηκε με διαφορά τουλάχιστον δύο τερμάτων στις πρώτες αναμετρήσεις νοκάουτ, τέθηκε εκτός διοργανώσεων.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ συνέβη δύο φορές -και τις δύο με δήμιο την Μπαρτσελόνα. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 2008/09 όταν ηττήθηκε στο πρώτο ματς με 4-0 και η δεύτερη τη σεζόν 2014/15, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0.

Μέχρι την Τρίτη το βράδυ ήταν η τελευταία φορά που οι Βαυαροί είχαν υποστεί τόσο βαριά ήττα.

Και ο Τύπος όμως δείχνει να μην πιστεύει στα θαύματα: «Μεγάλη υποθήκη για το δεύτερο παιχνίδι. Ο Χάαλαντ και η παρέα του τιμωρούν την Μπάγερν», έγραψε το «Kicker», ενώ η Süddeutsche Zeitung σημείωσε:«Γαλάζια καταιγίδα σαρώνει την Μπάγερν».

Ποιο απαισιόδοξη η ισπανική «Ας» έγραψε «Η Σίτι τελείωσε τη σεζόν της Μπάγερν», ενώ η ιταλική «Corriere dello Sport» σημείωσε: «Χιονοστιβάδα Πολιτών κατά της Μπάγερν».

Δουλειά του CEO Ολιβερ Καν είναι να πιστεύει στα θαύματα, παρά τα όσα λένε οι αριθμοί και οι δημοσιογράφοι. Καλεί λοιπόν τους παίκτες της Μπάγερν να δείξουν στους φίλους της ομάδας σε όλο τον κόσμο πως δεν τα παρατάνε, υπογραμμίζοντας: «Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Και δεν χρησιμεύει σε τίποτα να διαμαρτυρόμαστε και να βλέπουμε την αρνητική πλευρά.

Παρά το γεγονός ότι ο Τύπος βλέπει καθολική υπεροχή της Σίτι επί των Βαυαρών, ο Πεπ Γκουαρντιόλα δήλωσε συναισθηματικά συντετριμμένος από τη δυσκολία του αγώνα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχασα δέκα χρόνια ζωής σήμερα. Τόσο απαιτητικό ήταν το ματς».

Sports in

«Ο Χεζόνια φεύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης»- Ποια ομάδα θα τον αποκτήσει

Σύμφωνα με τη Mundo Deportivo ο Μάριο Χεζόνια απέρριψε την προσφορά της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024