Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν Μονάχου 3-0: Άλμα πρόκρισης για την «αρμάδα» του Γκουαρντιόλα

Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν Μονάχου 3-0: Άλμα πρόκρισης για την «αρμάδα» του Γκουαρντιόλα

Η Μάνστεστερ Σίτι ήταν καλύτερη και πιο αποτελεσματική από την Μπάγερν Μονάχου, επικρατώντας κατά κράτος των Γερμανών (3-0) και αποκτώντας ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League.

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχτηκε στο Etihad την Μπάγερν Μονάχου για το πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Champions League, με τους Πολίτες να θέλουν για μια ακόμα χρονιά να κάνουν το πολυπόθητο βήμα παραπάνω στην Ευρώπη.

Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα ήταν οι πρώτοι που έδειξαν τις προθέσεις τους με τον Ρόδρι να πετυχαίνει μια γκολάρα στην πρώτη σοβαρή ευκαιρία των γηπεδούχων, με μακρινό σουτ που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στο Σόμερ, στο 27′, μετά από πάσα του Μπερνάρντο Σίλβα.

Η Σίτι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μούδιασμα της Μπάγερν αλλά ευτυχώς ο Σόμερ αυτή τη φορά είχε απάντηση σε ενέργεια του Γκουντογκάν εντός περιοχής, στο 34′.

Από το σημείο αυτό και μετά, οι Βαυαροί βρήκαν αντίδραση και έκαναν την παρουσία τους αισθητή με κύριο εκφραστή τον Σανέ. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός απείλησε στο 45+2′, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι για εκατοστά, με το 1-0 να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως έκλεισε το πρώτο με τον Σανέ να απειλεί τρις (46′, 49′, 54′) αλλά ο πολύ σταθερός Έντερσον και τις τρεις φορές είχε απάντηση κρατώντας ανέπαφη την εστία του!

Το ματς είχε καλύτερο ρυθμό από ότι στο πρώτο ημίχρονο με τις υποσχόμενες φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη και τη Σίτι μέσω των αμυντικών της να απειλεί, αλλά οι προσπάθειες των Άκε (57′) και Ντίας (58′), βρήκαν και πάλι τον Σόμερ σε εντυπωσιακή ετοιμότητα.

Ο… πολύς Χάαλαντ τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Μπάγερν, αλλά όπως κάθε μεγάλος παίκτης, ακόμα και σε μια μέτρια μέρα που δεν ακούμπησε πολύ την μπάλα, βρήκε τον τρόπο να γίνει παραγωγικός. Και τα κατάφερε πασάροντας αυτή τη φορά, αφού δημιούργησε την ευκαιρία που έχρισε σκόρερ τον Μπερνάρντο Σίλβα στο 70′, κάνοντας το 2-0.

Η Μπάγερν δεν υπήρχε στο γήπεδο και οι Πολίτες μυρίστηκαν αίμα. Έψαξαν και τρίτο γκολ για να αποκτήσουν το μεγαλύτερο δυνατό πλεονέκτημα ενόψει του δεύτερου παιχνιδιού στο Μόναχο. Ο Άλβαρεζ που μπήκε στο ματς στο 68′ αντί του τραυματία Ντε Μπρόινε, ανακάτεψε για τα καλά την άμυνα των Βαυαρών αλλά Σόμερ (76′) και δοκάρι (82′) του στέρησαν το γκολ.

Αυτό που δεν μπορούσε να πετύχει ο νεαρός Αργεντινός, το έκανε ο Χάαλαντ που βρήκε τελικά τον τρόπο και μετά από ενέργεια του Στόουνς έκανε το 3-0 στο 77′. Ο Ρόδρι δεν κατάφερε να βάλει το κερασάκι στην τούρτα για τη Σίτι στο 88′ με το 3-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Ένα καθαρό σκορ που δίνει σαφέστατο προβάδισμα στην αρμάδα του Γκουαρδιόλα που δείχνει αποφασισμένη να κατακτήσει το τρόπαιο που τόσο πολύ λείπει από τον οργανισμό…






Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024