Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν διαλύεις την Μπάγερν σε... τριάντα λεπτά

Όταν διαλύεις την Μπάγερν σε… τριάντα λεπτά

Ήταν μια επίδειξη δύναμης από την Σίτι και η Μπάγερν θα πρέπει να αισθάνεται τυχερή που δεν έφυγε με πιο βαρύ σκορ από το Μάντσεστερ

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν έχει καταφέρει να οδηγήσει την Μάντσεστερ Σίτι στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και μόλις χθες δήλωσε την μεγάλη του επιθυμία να δει την ομάδα του στην κορυφή της Ευρώπης.

Κανείς δεν ξέρει αν θα μπορέσει να υλοποιήσει φέτος τον μεγάλο στόχο αλλά ένα είναι σίγουρο.

Η αγγλική ομάδα έστειλε χθες ένα ηχηρό μήνυμα με την τεράστια νίκη που πέτυχε επί της Μπάγερν με 3-0.

Δεν είναι εύκολο για καμιά ομάδα να ρίξει στο καναβάτσο τους Βαυαρούς κι αυτό το κατάλαβε καλά η Παρί Σεν Ζερμέν στον προηγούμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Σίτι όμως έκανε πάρτι απέναντι στους Γερμανούς κι αυτό αναμφισβήτητα φανερώνει τις δυνατότητες που έχει η ομάδα του Γκουαρντιόλα να φτάσει μέχρι το «τέλος του δρόμου».

Ναι, δεν είναι εύκολο, αλλά μετά τα όσα είδαμε στον αποψινό αγώνα στο Μάντσεστερ είναι δεδομένο πως το μεγάλο φαβορί «φώναξε» σε όλη την Ευρώπη πως θα κάνει τα πάντα για την υλοποίηση του στόχου.

Ο τρόπος με τον οποίο κυριάρχησε η Σίτι στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Μπάγερν ήταν ενδεικτικός της διαφοράς που έχει η αγγλική ομάδα από τους Γερμανούς.

Η Σίτι εκμεταλλεύτηκε ένα τεράστιο λάθος για να βάλει γερά θεμέλια πρόκρισης καθώς σε πέντε λεπτά έκανε το 1-0 του πρώτου μέρους, 3-0.

Η γκάφα του Ουπαμεκανό στη φάση του 2-0 προκάλεσε την κατάρρευση της γερμανικής ομάδας και η Σίτι «μυρίστηκε αίμα» και όρμηξε για να διαλύσει την όποια αντίσταση των φιλοξενούμενων.

Το κατάφερε και πλέον η ρεβάνς στο Μόναχο είναι πλέον ένα… βουνό που καλείται ν’ ανέβει η Μπάγερν.

Οι Γερμανοί είναι δεδομένο πως δεν θα τα παρατήσουν αλλά η Σίτι έδειξε χθες πως ίσως είναι πιο αποφασισμένη (ίσως και πιο έτοιμη) από ποτέ για να πάρει τον τίτλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κι όταν μια ομάδα καταφέρνει να διαλύσει την Μπάγερν (γιατί αυτό έκανε η Σίτι στο δεύτερο μέρος) γίνεται εύκολα αντιληπτό πως είναι ικανή να κατακτήσει την κορυφή.

Απομένει να δούμε την εικόνα που θα βγάλει η Ρεάλ απέναντι στην Τσέλσι το βράδυ της Τετάρτης γιατί η «βασίλισσα» θα θελήσει να στείλει κι αυτή το δικό της «μήνυμα».

Πάμε όμως να δούμε και τι έγινε στη Λισαβόνα, καθώς εκεί σημειώθηκε το μεγάλο «κόλπο» από την Ίντερ.

Η Μπενφίκα δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα των Ιταλών, μια άμυνα που είχε δώσει την πρόκριση στους νερατζούρι και κόντρα στην Πόρτο.

Κι από την στιγμή που η ομάδα του Μιλάνου βρήκε το πρώτο γκολ, με σκόρερ τον Μπαρέλα, όλα έγιναν (πιο) εύκολα για τους Ιταλούς. Μια νίκη με 2-0 για την Ίντερ που απλοποιεί τα πράγματα ενόψει της ρεβάνς στην Ιταλία.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024